01 Aralık 2012, Cumartesi 22:22:51

SURİYE UÇAĞININ İNDİRİLME KORKUSU

Normal koşullarda Türkiye hava sahasını kullanarak Rusya'ya uçan Suriye Havayolları'na ait uçak, bugün Türkiye hava sahasını kullanmamak için tam 2 deniz aştı, 5 ülke hava sahasından geçerek Rusya'ya ulaştı.
  • Suriye ucaginin Moskova'dan Sam'a donerken hangi yolu izledigi daha onemli. Yunanistan uzerinden geri donecegini zannetmiyorum. Yunanistan ucagi inmeye zorlamak icin fazla dusunmez.
  • anamuhalefet lideri yetisss....
  • yalnız dün gece denk geldim bizim tk uçağı suriyeden yrdırmış gidiyodu hani karşılılıklı idi bu iş. notam verildi pilotlara ama takan yok
  • DEGERLI AIRPORT U IZLEYEN KARDESLERIM YAZIKLAR OLSU BARIS ICINDE YASAMAK VARIKN KENDI INSANINA EZIYET EDEN TOBLUMU KINIYOR CLUK COCUK DEMEDEN KORKU SIDDET YAHU KARDESIM ÖMÜR DEDIGIN NEDIRKI ARAB BAHARI DETILER MÜSLÜMANLARI KIRDIRIYORLAR TEK KELIMEYLE YAZIKLAR OLSUN INSALLAH MÜSLÜMANLAR KIS UYGUSUNDAN UYANIR SILAHA YABILAN HARCAMALAR BARISA YABILIR DÜNYADA RAHAT BIR NEFES ALIR SAYGILARIMLA
  • Bizim THY de Amman'a Mısır üzerinden Sina Yarımadasının ucunu dolaşarak gidiyor. Diğer tüm havayolları İsrail üzerinden gidiyor. Neden ? Bilinmez :). İsrail ile bir sorunun var ise, kes Tel-Aviv uçuşlarını. Yok izni İsrail vermiyorsa, kes El-Al'ın Türkiye üzerinden transit geçişini. Gerçekten ilginç.
  • Ulaştı derken şu anda Moskova'ya 20 dk mesafede yaklaşıyor yani daha ulaşmadı. Havada gördüm takip ediyorum şu anda Vnukova'ya iniş için alçalıyor sıra yok sadece o inecek tam iniş sırasında.

Suriye ile Türkiye arasında yaşanan gerginlik sonrası iki ülkenin hava sahasındaki uçuşlar krize neden olunca Suriye de farklı bir rota çizmeye başladı.  Bir süre önce bir uçağı Türk F-16'lar tarafından Ankara'ya, iki uçağı da kontrol amaçlı Erzurum'a indirilen Suriye, bu kez alternatif bir rota çizdi.

Bugün akşam saatlerinde Suriye'nin başkenti Şam'dan hareket eden Suriye Havayolları'na ait YK-AKA kuyruk tescilli Airbus 320 tipi uçak Kuzey Kıbrıs Rum Kesimi, Akdeniz, Ege Denizi, Bulgaristan, Romanya, Moldova ve Ukrayna hava sahalarını kullanarak Rusya'ya ulaştı.

Daha önce Türkiye üzerinden kısa sürede Rusya'ya ulaşan Suriye uçağı, yeni rotada 5 ülke hava sahasını kullanmak zorunda kaldı. Böylece uçuş mesafesi iki kat artmış oldu.

Bilindiği gibi Türkiye de, Suriye hava sahasını kullanmamak için Irak ve Mısır üzerinden alternatif rotaları kullanıyor.

SURİYE UÇAĞININ İNDİRİLME KORKUSU

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

turkiye hava sahasi ~ 11 yıl önce
Suriye ucaginin Moskova'dan Sam'a donerken hangi yolu izledigi daha onemli. Yunanistan uzerinden geri donecegini zannetmiyorum. Yunanistan ucagi inmeye zorlamak icin fazla dusunmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaziik ~ 11 yıl önce
anamuhalefet lideri yetisss....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
yalnız dün gece denk geldim bizim tk uçağı suriyeden yrdırmış gidiyodu hani karşılılıklı idi bu iş. notam verildi pilotlara ama takan yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAMI YAVUZ ~ 11 yıl önce
DEGERLI AIRPORT U IZLEYEN KARDESLERIM YAZIKLAR OLSU BARIS ICINDE YASAMAK VARIKN KENDI INSANINA EZIYET EDEN TOBLUMU KINIYOR CLUK COCUK DEMEDEN KORKU SIDDET YAHU KARDESIM ÖMÜR DEDIGIN NEDIRKI ARAB BAHARI DETILER MÜSLÜMANLARI KIRDIRIYORLAR TEK KELIMEYLE YAZIKLAR OLSUN INSALLAH MÜSLÜMANLAR KIS UYGUSUNDAN UYANIR SILAHA YABILAN HARCAMALAR BARISA YABILIR DÜNYADA RAHAT BIR NEFES ALIR SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biz faklı mıyız ? ~ 11 yıl önce
Bizim THY de Amman'a Mısır üzerinden Sina Yarımadasının ucunu dolaşarak gidiyor. Diğer tüm havayolları İsrail üzerinden gidiyor. Neden ? Bilinmez :). İsrail ile bir sorunun var ise, kes Tel-Aviv uçuşlarını. Yok izni İsrail vermiyorsa, kes El-Al'ın Türkiye üzerinden transit geçişini. Gerçekten ilginç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YEMEZZZZZZ ~ 11 yıl önce
yermi bunu yapmak ;)
ilya ~ 11 yıl önce
Ulaştı derken şu anda Moskova'ya 20 dk mesafede yaklaşıyor yani daha ulaşmadı. Havada gördüm takip ediyorum şu anda Vnukova'ya iniş için alçalıyor sıra yok sadece o inecek tam iniş sırasında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000