25 Mart 2016, Cuma 14:22:28

Süpersonik yolcu uçağı projesine büyük destek!

Denver merkezli bir girişim olan Boom, süpersonik yolcu pazarına giriyor.
  • Ne zamandir yazamadim, biz de tam supersonik pushback araclari prototipleri hakkinda calisiyoduk, bu sekilde sektorun onunu acmayi planliyoruz. Kadri abi ilk supersonik pushback araci icin simulator egitimi almaya basladi, bir muddet burada olamayacak
  • Ne olursa olsun Supersonic. Mutlaka olmasi lazim Insanlar 10. 15 17. Saat havada kaliyorlar Cok cok guzel. Proje Ben supersonic meselesini Bir sene evvelde yazmistim ucaklarin buyuk govdeli. Olmasi onemli degil Gidecegi yere bir an once varmasi. Oneli , iste para bu sekilde kazanilir, THY. Bunada yatirim yapar. Elindeki mevcutlari. Ic hatlarda kullanir , insallah enkisa zamanda bu proje. Gerceklesir. ,olu fakat. Katardan bize firsat gelene kadar, ancak bizim. Cocularimiz veya torunlar gorur katar simdi Siraya girmistir belki.
  • Bize geregi yok,zaten basarili olmaz.
  • havalimanı haberi neden halen çıkmadı? @airporthaber
  • Adam bir mektup yazarak bedavaya reklamını yapıyor. Tanesi 200 milyondan 10 tane süpersonik yolcu uçağı alacakmış, hee hee.. Zaten bu R.Branson bizim çakma Dragon's Den'ciler gibi, az iş çok reklamyapan bir tip. Herifin sıradan bir havayolu ve uyduruk bir kablo TV servisi var, sanırsın dünyanın en büyük işadamı..
  • Ulasım hızlı trenle daha guvenlı hızlı tren
  • Clash Royale Aviators TR
  • slm herkese geçin bunları bizim miilli uçak yaptı onu zaten hem 5 milyar usd nedirki biz 100 trilyon usd yatırım yaptık!
  • Gerek yok bize lazım değil.Yerli kuşumuz 5 seneye kadar göklerde :))
  • Adamlar nelerle uğraşıyor, yapılan yorumlara bak... Yazık.

Denver merkezli bir girişim olan Boom, süpersonik yolcu pazarına giriyor. Henüz proje aşamasında olan fikir için iki büyük havayolundan 5 milyar dolar değerinde niyet mektubu gönderildi.

webrazzi'de yer alan detaylara göre; Niyet mektubuna imza atan şirketlerden birisi Richard Branson‘ın sahibi olduğu Virgin Group. Bilindiği gibi Virgin havayolu şirketi olarak var olmasının yanında Virgin Galactic ile uzaya seyahati mümkün kılmaya çalışıyor. Virgin’in niyet mektubunda belirttiği rakam tam 2 milyar dolar. Kısacası Boom için her şey yolunda giderse, Virgin 10 adet uçak teslim alacak. Bunun dışında 15 adet uçak için niyet mektubu yazan Avrupa merkezli bir havayolu daha bulunuyor. Ancak şimdilik bu havayollarının adı telafuz edilmiyor, onlar da 3 milyar dolara tekabül eden bir niyet belirtmiş.

Her şey yolunda giderse, Boom ilk etapta 25 adet süpersonik yolcu uçağı üretecek ve uçak göklerdeki yerini alacak. Bununla birlikte Y Combinator başkanı Sam Altman da, girişime gelen 5 milyar dolarlık niyet mektuplarının Y Combinator tarihinde bir rekor olduğunu dile getiriyor. 11 kişilik tecrübeli kadrosuyla Boom, havayolları devlerini de ikna etmeyi başarmış ve bu yola baş koymuş gözüküyor. Ekibin büyük bir kısmı daha önce uçakların yapımında büyük tecrübe sahibi isimlerden ve aynı zamanda pilotlardan oluşuyor.

Virgin Group sözcüsü de niyet mektuplarını doğruladı. Boom’un şu anki yatırımcıları arasında Y Combinator, Sam Altman, Seraph Gro ve adı açıklanmayan bir dizi yatırımcı bulunuyor.

Süpersonik yolcu uçağı projesine büyük destek!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

TGS ~ 8 yıl önce
Ne zamandir yazamadim, biz de tam supersonik pushback araclari prototipleri hakkinda calisiyoduk, bu sekilde sektorun onunu acmayi planliyoruz. Kadri abi ilk supersonik pushback araci icin simulator egitimi almaya basladi, bir muddet burada olamayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset. ~ 8 yıl önce
Ne olursa olsun Supersonic. Mutlaka olmasi lazim Insanlar 10. 15 17. Saat havada kaliyorlar Cok cok guzel. Proje Ben supersonic meselesini Bir sene evvelde yazmistim ucaklarin buyuk govdeli. Olmasi onemli degil Gidecegi yere bir an once varmasi. Oneli , iste para bu sekilde kazanilir, THY. Bunada yatirim yapar. Elindeki mevcutlari. Ic hatlarda kullanir , insallah enkisa zamanda bu proje. Gerceklesir. ,olu fakat. Katardan bize firsat gelene kadar, ancak bizim. Cocularimiz veya torunlar gorur katar simdi Siraya girmistir belki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Bize geregi yok,zaten basarili olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yozgat ~ 8 yıl önce
havalimanı haberi neden halen çıkmadı? @airporthaber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Palavra ~ 8 yıl önce
Adam bir mektup yazarak bedavaya reklamını yapıyor. Tanesi 200 milyondan 10 tane süpersonik yolcu uçağı alacakmış, hee hee.. Zaten bu R.Branson bizim çakma Dragon's Den'ciler gibi, az iş çok reklamyapan bir tip. Herifin sıradan bir havayolu ve uyduruk bir kablo TV servisi var, sanırsın dünyanın en büyük işadamı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
md11 ~ 8 yıl önce
güzel kardeşim senin küçümsediğin adamın 350 den fazla şirketi var.serveti 3 milyar sterlinden fazla. ancak tabi biraz sıradışı biri olunca "kıytırık" oluyor sizin tabirinizle. size göre patron dedğin göbeğini kaşımalı anca.
Palavra ~ 8 yıl önce
Sen necisin birader? Bu uyduruk dediğin şeyler sende niye yok birader?
tren ~ 8 yıl önce
Ulasım hızlı trenle daha guvenlı hızlı tren

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Clash Royale ~ 8 yıl önce
Clash Royale Aviators TR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geç ~ 8 yıl önce
slm herkese geçin bunları bizim miilli uçak yaptı onu zaten hem 5 milyar usd nedirki biz 100 trilyon usd yatırım yaptık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MIGHTY ~ 8 yıl önce
Gerek yok bize lazım değil.Yerli kuşumuz 5 seneye kadar göklerde :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 8 yıl önce
Adamlar nelerle uğraşıyor, yapılan yorumlara bak... Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atom ~ 8 yıl önce
sen neyle uğraşıyon? atomu mu parçalıyon? yeni bir bitki mi keşfesdiyon? yoksa %45 verimle çalışan bir dizel motor mu yaptın?
Kıskançlık ~ 8 yıl önce
Buna kıskanma ve onların yaptığını yapacak kapasite sahibi olamama stresi diyoruz :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000