17 Aralık 2017, Pazar 10:18:49

Süpersonik iş jeti için dev adım atıldı

Lockheed Martin, Aerion Corporation ile ortaklık kurdu. İki firmanın ortak hedefinde dünyanın ilk süpersonik iş jeti var.
  • Fotoğraf çok acemice yapılmış bir foto montaj, öyle bir uzatmışlarki resmi yanındaki araba bile biçim değiştirmiş, çok acemi bir habercilik
  • Ben uçururum. Yeterki anadolu turnesi olmasın. 7000
  • F104 e be kadar benziyor. Bu uçak uçarda her seferinde inemeyebilir bu kanat yapısıyla.
  • Yediniz concorde un başını şimdi uğraşın

Birçok havacılık şirketi efsane Concorde‘un yerini alacak süpersonik yolcu uçakları üzerinde çalışma gösteriyor. Ülkeler ve şehirler arasını daha kısa hale getirmek isteyen firmalar arasına Lockheed Martin ile Aerion Corporation da katılıyor. Ortak bir basın açıklaması yapan şirketler, dünyanın ilk süpersonik iş jeti için ortaklık kurduğunu duyurdu.

Aerion AS2 adı verilen iş jetini geliştirmek adına önümüzdeki 12 ay boyunca çalışacaklarını belirten dev isimler, bu birçok şeyi değiştirebilecek hayali yeniden gerçeğe dönüştürmek istiyor. Bahsi geçen Aerion AS2, kağıt üzerinde 1.4 Mach (Yaklaşık 1.700 km/s) hıza çıkabiliyor. 51.8 metre uzunluğu ve 23.5 metre kanat açıklığı bulunan iş jeti, üç tane ilginç bir konumu bulunan motor üzerine kuruluyor.

Projeye bu ikiliye ek olarak konuda uzman GE Aviation firması da destek veriyor. Lockheed Martin ve Aerion Corporation iş adamlarının hayatını kolaylaştıracak Günümüzde kullanılan iş jetlerinden çok daha hızlı olacak Aerion AS2, bu sayede iş adamların hava geçirdiği zamanı kısaltacak.

Bünyesinde 12 yolcu taşıyabileceği ve oldukça lükse olacağı görülen uçak, her şey yolunda giderse 2023 yılında, ticari kullanıma ise 2025 yılında girecek.

Süpersonik iş jeti için dev adım atıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Yorumcu ~ 6 yıl önce
Fotoğraf çok acemice yapılmış bir foto montaj, öyle bir uzatmışlarki resmi yanındaki araba bile biçim değiştirmiş, çok acemi bir habercilik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu 2 ~ 6 yıl önce
Limuzin olmasın 0 :))))
B737FO ~ 6 yıl önce
Ben uçururum. Yeterki anadolu turnesi olmasın. 7000

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F104 ~ 6 yıl önce
F104 e be kadar benziyor. Bu uçak uçarda her seferinde inemeyebilir bu kanat yapısıyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal. ~ 6 yıl önce
Dizayn muhendislerinin aklina gelmedi herhalde. Iyi yakalamissiniz!!!
Bravo ~ 6 yıl önce
Bir bakışta olayı çözmüşsünüz. Bi ara BMC reklamı vardı. İngiltere'ye gidecek arabaların direksiyonunu sağ tarafta gören bekçi "Mihendiz Beeey, Mihendiz Beeey direksiyonu ters koymuşsunuz" diye bağırıyordu. Zekanızı görünce eskilere, o reklamlara gittim birden. Teşekkürler
Mühendis beymis ~ 6 yıl önce
Sen ömrümde F104 nedir gordunmu BMC reklamına gönderme yapıyorsun F 104 aynısı ukallalik bedava klavye havacilari
AA ~ 6 yıl önce
Yediniz concorde un başını şimdi uğraşın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000