22 Temmuz 2013, Pazartesi 08:24:40

SÜPERJET 100'DE BİR HAYAL KIRIKLIĞI DAHA

Rus yapımı Sukhoi Süperjet 100 tipi yolcu uçağı bu kez de gövde üzerine indi...
  • Ruslar kendileri yapsalardı bunlar olmazdı. Rus mühendisliği her zaman saygıyı hakketmiştir.
  • Votkayla Uçak yapımına ara verin o uçak uçsun hacı..
  • Lale kafayı geziyle bozdunuz olum ya. Çapulculardan bahsetmiyor, Rusların yaptığı uçaktan bahsediyor. Bedava makarna yemekten beyniniz karbonhidratla doldu. Her haberi gezideki çapulculara yoruyorsunuz. Allah ıslah etsin marş basmıyor artık tabi..
  • her ne kadar rus etiketli olsa da ruslar yalnizca montajini yapmaktadirlar. ucagin butun parcalari amerika ve avrupa yapimidir. stratejik partner italyan alenia aeronautica. abd’li uçak üreticisi boeing de superjet 100 için danışmanlık hizmeti verirken risk paylaşım ortağı da fransız snecma. uçağın avionik sistemleri fransız (thales), yakıt sistemleri fransız intertechniqh (zodiac), güç tedarik sistemleri abd (hamilton sundstrand), yangın koruma sistemleri abd (auronics curtiss wright), çevre kontrol sistemleri alman (liebherr), kabin içi abd (b/e aerospace), kabin koltukları ingiliz (ipeco), oksijen sistemleri abd (b/e aerospace), uçuş kontrol sistemleri alman (lieberr), iniş takımları fransız (messier dowty), lastikler ve fren ünitesi abd (goodrich), motor titreme sensörleri isviçre (vibro-meter)
  • Rusların backgroundında o kadar teknolojik birikim olmasına rağmen, adamlar birtim sorunla uğraşıyor ve Türkiye'de biri çıkıp diyormuş 5 yılda uçak yapınca.. Allah aşkına tamam yaptın diyelim. Ama o uçağa binecek adamı bulun sonra ötün. Dip not daha jet motoru üretemiyorsun senin neyine yolcu uçağı üretmek. Adam gibi herseyi adım adım planlayarak yapsana.
  • Çapulcu ayyaşların yaptığı uçakcık da bu kadar olur işte!

Sukhoi Süperjet'teki hayal kırıklığı devam ediyor. Rus yapımı yeni jenerasyon yolcu uçağı, bu kez de gövde üzerine iniş yaptı. 

Deneme uçuşu için havalanan ardından İzlanda'daki Keflavik meydanına inen Rus yapımı Sukhoi Süperjet 100 gövde üzerine iniş yaptı. Uçaktaki 5 kişilik uçuş ekibiyle gövde üzerine inen Süperjet100'de 1 kişi yaralandı. 

Bilindiği gibi  Sukhoi Süperjet100 geçtiğimiz yılında Mayıs ayındaki demo uçuşunda 45 kişiyle havalanmış ve Salak Dağı'na çarparak düşmüştü. Kaza sonrasında uçaktaki herkes hayatını kaybetmişti.

SÜPERJET 100'DE BİR HAYAL KIRIKLIĞI DAHA

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

AA ~ 11 yıl önce
Ruslar kendileri yapsalardı bunlar olmazdı. Rus mühendisliği her zaman saygıyı hakketmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rahatbırakın ~ 11 yıl önce
Votkayla Uçak yapımına ara verin o uçak uçsun hacı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Lale kafayı geziyle bozdunuz olum ya. Çapulculardan bahsetmiyor, Rusların yaptığı uçaktan bahsediyor. Bedava makarna yemekten beyniniz karbonhidratla doldu. Her haberi gezideki çapulculara yoruyorsunuz. Allah ıslah etsin marş basmıyor artık tabi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 11 yıl önce
her ne kadar rus etiketli olsa da ruslar yalnizca montajini yapmaktadirlar. ucagin butun parcalari amerika ve avrupa yapimidir. stratejik partner italyan alenia aeronautica. abd’li uçak üreticisi boeing de superjet 100 için danışmanlık hizmeti verirken risk paylaşım ortağı da fransız snecma. uçağın avionik sistemleri fransız (thales), yakıt sistemleri fransız intertechniqh (zodiac), güç tedarik sistemleri abd (hamilton sundstrand), yangın koruma sistemleri abd (auronics curtiss wright), çevre kontrol sistemleri alman (liebherr), kabin içi abd (b/e aerospace), kabin koltukları ingiliz (ipeco), oksijen sistemleri abd (b/e aerospace), uçuş kontrol sistemleri alman (lieberr), iniş takımları fransız (messier dowty), lastikler ve fren ünitesi abd (goodrich), motor titreme sensörleri isviçre (vibro-meter)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canuk ~ 11 yıl önce
Rusların backgroundında o kadar teknolojik birikim olmasına rağmen, adamlar birtim sorunla uğraşıyor ve Türkiye'de biri çıkıp diyormuş 5 yılda uçak yapınca.. Allah aşkına tamam yaptın diyelim. Ama o uçağa binecek adamı bulun sonra ötün. Dip not daha jet motoru üretemiyorsun senin neyine yolcu uçağı üretmek. Adam gibi herseyi adım adım planlayarak yapsana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başbaş ~ 11 yıl önce
Havacılığı da senden öğrenecek değiliz :))
Laleli Lions ~ 11 yıl önce
Çapulcu ayyaşların yaptığı uçakcık da bu kadar olur işte!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 11 yıl önce
Ruslar mükemmel olmasada iyi uçak yaparlar. Havacılık ve uzay endüstrileri de iydir. Uzay mekiğinin motorları da rus teknolojisi basit ama sağlam.Ayrıca Sukhoi nin çapulcu ve ayyaşlarla ilgisini de anlamadım .N alaka??
738 ~ 11 yıl önce
Capulcu ayyas dediklerin , sen pampersle gezerken uzaya ilk adami gonderenlerdir .

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000