19 Eylül 2016, Pazartesi 11:41:42

Sunexpress uçağında bebeğin hayatını kurtardı

SunExpress’in XQ 985 sefer sayılı İzmir-Bremen uçuşunda yaşanan olayda, boğazına jelatin kaçan 20 aylık Arzu bebeğin hayatını SunExpress kabin görevlisi Arif Gürel kurtardı.
  • Tebriklerrr
  • Tebrikleeeeeer
  • Arif bey, tebrik ederiz,sizlerin duyarlılığı ve fedakarlığı her türlü takdire şayan
  • Arif seninle gurur duyuyorum.İyi ki varsın Sun express senin değerini bilsin .Harika birşey yapmışsın yaşam kurtarmak olağanüstü bir duygu olsa gerek orada ki görevinden umarım en zirveye kadar çıkarsın.Seni çok özlüyor ve bir o kadar da seviyorum. Sağlıklı uçuşlar sevgii selamlar Ercan PARILTI
  • Helal olsun arkadasim , ucan garson diyenlerede kapak olsun . Kabin memurunun sadece servis yapmaktan ibaret olmadigini gorsunler. Iste bunlar kedi ciger misali b. k atarlar sadece. Sirketimle gurur duyuyorum verdigi egitimlerle ve personeline olan saygi ve sevgisiyle .
  • Helal olsun işini böylesine ciddiye alıp kriz yönetimi olan arkadaşlar azaldı tebrikler meslektaşıma
  • Tebrik etmek lazım, yabancı havayoluyla olsa acil iniş talep eder o kadar..ama Türkiyede sun Express verdiği eğitim ve kabin görevlisinin başarılı müdahalesi sonucunda bebek tekrar nefes almaya başlamış, tersi olsa ciddi kalıcı hasarlar bırakabilirsiniz bebekte. .nefes almaması ciddi bir sorundur..hayat kurtarmak budur işte..
  • böylelerine ihtiyac var gercekten, o kadar gereksiz eleman varki havacılık sektöründe,
  • Ekiplerinin kalitesi de, arkadaşımızın ilgili müdahaleyi yaparken ki başarısı da tartışılamaz. Hem şirketi personel seçimlerinden dolayı hem de arkadaşımızı başarılı ilk yardım uygulamasından dolayı tebrik ediyorum. Bununla birlikta dikkatimi çeken bir diğer konu şu. Sun Express personelinin son bir yılda uçak içerisinde gerçekleştirdiği ve haber olan 3 veya 4. Heimlich manevrası olayı oldu bu. Sizce de bu durumla bu kadar sık karşılaşılması başka bir yerlerde bir eksik, hata, dikkatsizlik, vb. olması nedeniyle olabilir mi? Tüm içtenliğim ve iyi niyetimle soruyorum bu soruyu? Neden bu kadar sık Heimlich Manevrası uygulanılmak zorunda kalınıyor?
  • Yunus & Arif Manevra Ltd.Şti. İtina ile manevra yapılır :)) onun adı değişecek arkadaş, eğitimlerde SunEx manevrası anlatılacak.

SunExpress’in XQ 985 sefer sayılı İzmir-Bremen uçuşunda yaşanan olayda, boğazına jelatin kaçan 20 aylık Arzu bebeğin hayatını SunExpress kabin görevlisi Arif Gürel kurtardı. Servis esnasında, Arzu bebeğin anne ve basının panik haline bebeğin nefes aldırmaya çalıştığını gören Gürel, Arzu bebeğin nefes alamadığını ve morarmaya başladığını fark edince, hemen Arzu bebeği kucağına alıp havayolu tıkanıklığı  (Heimlich) manevrasını  uygulayarak bebeğin nefes almasını engelleyen jelatin parçasını çıkarmayı başardı.

Arzu bebeğin tekrar rahat nefes almasıyla beraber olayı izleyen, başta anne ve babası olmak üzere, bütün yolcular da rahat bir nefes aldı. Arzu bebeğin anne ve babası Gürel’e teşekkür etti.

©AirportHaber

Sunexpress uçağında bebeğin hayatını kurtardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Emine yazan artvin ~ 8 yıl önce
Tebriklerrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beste ~ 8 yıl önce
Tebrikleeeeeer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 8 yıl önce
Arif bey, tebrik ederiz,sizlerin duyarlılığı ve fedakarlığı her türlü takdire şayan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan PARILTI ~ 8 yıl önce
Arif seninle gurur duyuyorum.İyi ki varsın Sun express senin değerini bilsin .Harika birşey yapmışsın yaşam kurtarmak olağanüstü bir duygu olsa gerek orada ki görevinden umarım en zirveye kadar çıkarsın.Seni çok özlüyor ve bir o kadar da seviyorum. Sağlıklı uçuşlar sevgii selamlar Ercan PARILTI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esb km ~ 8 yıl önce
Helal olsun arkadasim , ucan garson diyenlerede kapak olsun . Kabin memurunun sadece servis yapmaktan ibaret olmadigini gorsunler. Iste bunlar kedi ciger misali b. k atarlar sadece. Sirketimle gurur duyuyorum verdigi egitimlerle ve personeline olan saygi ve sevgisiyle .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 8 yıl önce
Helal olsun işini böylesine ciddiye alıp kriz yönetimi olan arkadaşlar azaldı tebrikler meslektaşıma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 8 yıl önce
Tebrik etmek lazım, yabancı havayoluyla olsa acil iniş talep eder o kadar..ama Türkiyede sun Express verdiği eğitim ve kabin görevlisinin başarılı müdahalesi sonucunda bebek tekrar nefes almaya başlamış, tersi olsa ciddi kalıcı hasarlar bırakabilirsiniz bebekte. .nefes almaması ciddi bir sorundur..hayat kurtarmak budur işte..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
goodnews:) ~ 8 yıl önce
böylelerine ihtiyac var gercekten, o kadar gereksiz eleman varki havacılık sektöründe,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sun Express ~ 8 yıl önce
Ekiplerinin kalitesi de, arkadaşımızın ilgili müdahaleyi yaparken ki başarısı da tartışılamaz. Hem şirketi personel seçimlerinden dolayı hem de arkadaşımızı başarılı ilk yardım uygulamasından dolayı tebrik ediyorum. Bununla birlikta dikkatimi çeken bir diğer konu şu. Sun Express personelinin son bir yılda uçak içerisinde gerçekleştirdiği ve haber olan 3 veya 4. Heimlich manevrası olayı oldu bu. Sizce de bu durumla bu kadar sık karşılaşılması başka bir yerlerde bir eksik, hata, dikkatsizlik, vb. olması nedeniyle olabilir mi? Tüm içtenliğim ve iyi niyetimle soruyorum bu soruyu? Neden bu kadar sık Heimlich Manevrası uygulanılmak zorunda kalınıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 8 yıl önce
Bu yorumda ne var? Kibarca bir soru sorulmuş. Cevap vermek, şu şu yüzden yorumunuzu beğenmedim demek yerine direkt yorumu beğenmemek neden? Ne anlam ifade ediyor :) Sorgulamasın o zaman kimse. Hep aferin, süper, yürü aslanım mı densin?
SunEx manevrası ~ 8 yıl önce
Yunus & Arif Manevra Ltd.Şti. İtina ile manevra yapılır :)) onun adı değişecek arkadaş, eğitimlerde SunEx manevrası anlatılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000