25 Aralık 2017, Pazartesi 10:24:46

SunExpress uçağı kuyruk sürttü!

SunExpress'in Hamburg-Antalya seferini gerçekleştirmek üzere havalanan yolcu uçağı kalkış sırasında kuyruk sürttü. Uçak kısa süre sonra kalkış yaptığı meydana geri dönmek zorunda kaldı.
  • yolcuların koltuklarını değiştirmesine izin vermeyin, sonucu bu olur, basit geliyor ama 120 yolcu varsa çoğu arka taraflara boş koltuklara oturuyor keyif için.......
  • Şaşırdık mı ? Hayır. Neden ? Çünkü Sunexpress
  • Neden hep sunex yapıyor böyle olumsuzlukları. Nesi var bu şirketin ? Yıllardır güdük kaldı. Gelişemedi bir türlü. Ondan sonra kurulan şirketler aldı başını gitti.
  • İyi de anlamadığım uçağım ağırlığı pilot sorumluluğunda değil mi? Kargo uçağı olsa yanlış yüklemeden denge merkezi kaymış olabiliyor herhalde ama burada kuyruk sürtecek kadar yanlış yükleme yapılması mümkün mü? Sonuçta altında f16 yok kalkış açıları, rotate limitleri belli. Geçmiş olsun sıkıntılı bir durum ama sorumluluk pilotta sonuçta eğer kuyruğun suçu yoksa.
  • Ucaklara inisler de oldugu gibi kalkislar icin de otomatik bir sistem kurulsa da bu tip sorunlarla karsilasmasak. Yazik gunah iki pilot bir ucagi kaldiramamis
  • klawye kahramanları sallayın gitsin ama sallarken dikkatli olun cahilliniz ortaya çıkıyo
  • Bu tarz haberleri hep SunExpress ya da AnadoluJet'den duyar oldum. Biri hanginiz rotasyon yapmayı bilmiyor yazmış. Uçakları her zaman FO kaldırır arkadaşım.
  • Hazir kalkmisken Antalya’ya gitseydi bari, orada bakima girerdi. Hem de yolcular perisan olmazdi.
  • Allah beterinden korusun
  • Gecmis olsun Yunuz bey

SunExpress'in Hamburg-Antalya seferini gerçekleştirmek üzere havalanan yolcu uçağı kalkış sırasında kuyruk sürttü. Uçak kısa süre sonra kalkış yaptığı meydana geri dönmek zorunda kaldı.

Hamburg-Antalya seferini yapmak üzere havalanan SunExpress uçağı kalkıştan hemen sonra kuyruk sürtmesi ikazı verdi. XQ171 sefer sayılı yolcu uçağının kokpit ekibi durumu Hamburg Havalimanı'nda görevli hava trafik kontrolörlerine bildirerek geri dönme kararı aldı. 

TC-SEO kuyruk tescilli uçak, 20 dakika sonra kalkış yaptığı meydana geri döndü. Uçağın güvenli bir şekilde iniş yaptığı öğrenildi.

Hamburg'a geri dönmek zorunda kalan uçak bakıma alınırken XQ171 sefer sayılı uçuş iptal edilmek zorunda kaldı.

SunExpress uçağı kuyruk sürttü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

reseating ~ 6 yıl önce
yolcuların koltuklarını değiştirmesine izin vermeyin, sonucu bu olur, basit geliyor ama 120 yolcu varsa çoğu arka taraflara boş koltuklara oturuyor keyif için.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaşırma ~ 6 yıl önce
Şaşırdık mı ? Hayır. Neden ? Çünkü Sunexpress

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaşırmaya devam ~ 6 yıl önce
Havacılıkla ilgili bilgi sevisi belli olamayanların şaşırması çok normal. Şaşırmaya devam et.
SUN ~ 6 yıl önce
Neden hep sunex yapıyor böyle olumsuzlukları. Nesi var bu şirketin ? Yıllardır güdük kaldı. Gelişemedi bir türlü. Ondan sonra kurulan şirketler aldı başını gitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ccm ~ 6 yıl önce
Evet sunexden sonra kurulan butun sirketler yurudu gitti. Borajet iflas. Freebird tarifeli seferleri kapatti. Sky iflas etti...Sunex ise bu sene tarihinin en iyi karini aciklamak uzere..
Mach ~ 6 yıl önce
İyi de anlamadığım uçağım ağırlığı pilot sorumluluğunda değil mi? Kargo uçağı olsa yanlış yüklemeden denge merkezi kaymış olabiliyor herhalde ama burada kuyruk sürtecek kadar yanlış yükleme yapılması mümkün mü? Sonuçta altında f16 yok kalkış açıları, rotate limitleri belli. Geçmiş olsun sıkıntılı bir durum ama sorumluluk pilotta sonuçta eğer kuyruğun suçu yoksa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asd ~ 6 yıl önce
Uçağa yüklenen kargonun cinsinden tut da yükleme biçimine kadar her şey kaptan sorumluğunda, ancak kaptan olarak yükleme bitince inip kargoları kontrol edemiyoruz hazırlayana güvenip loadsheeti imzalıyoruz, orada cg’nin 25 yazmasına karşın gerçek dünyadaki değerinin de aynı olduğunu umuyoruz. Yoksa dediğin gibi her naneye imzayı atıyor, başkasının beceriksizliğinde de bedeli biz ödüyoruz, alınan para lövyeden çok kalem tutma bedeli.
Pilotsuz kalkis ~ 6 yıl önce
Ucaklara inisler de oldugu gibi kalkislar icin de otomatik bir sistem kurulsa da bu tip sorunlarla karsilasmasak. Yazik gunah iki pilot bir ucagi kaldiramamis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efsun ~ 6 yıl önce
klawye kahramanları sallayın gitsin ama sallarken dikkatli olun cahilliniz ortaya çıkıyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MD82 F/O ~ 6 yıl önce
Sen önce yazmayı öğren, sonra milletin cahilliğini konuş...
Devran ~ 6 yıl önce
Bu tarz haberleri hep SunExpress ya da AnadoluJet'den duyar oldum. Biri hanginiz rotasyon yapmayı bilmiyor yazmış. Uçakları her zaman FO kaldırır arkadaşım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/o ~ 6 yıl önce
Yanlış.
Guntay ~ 6 yıl önce
Yolculara ve ekibe geçmiş olsun, daha büyük bir olay olmaması sevindirici.
Niye? ~ 6 yıl önce
Hazir kalkmisken Antalya’ya gitseydi bari, orada bakima girerdi. Hem de yolcular perisan olmazdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ccm ~ 6 yıl önce
Ucagin carptigi yerdeki hasar, kabin de basinc kaybi ya da hidrolik arizalari gibi sorunlara sebep olabilir...
Kenan ~ 6 yıl önce
Allah beterinden korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamburg ~ 6 yıl önce
Gecmis olsun Yunuz bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yesinler ~ 6 yıl önce
“Yunuz bey” diyen dilini yesinler
Almanca ~ 6 yıl önce
Almanca'da s ile z yer degiştiriyor ya, ondan olmuştur.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000