29 Haziran 2009, Pazartesi 14:11:19

Suluova'da model uçak yarışması...

Amasya'nın Suluova ilçesinde Yedi Kır Sosyal Tesislerinde Suluova Birinci Model Uçak yarışması düzenlendi...
  • baslamak bitirmenin yarisidir genclerimisin bugibi güzel hobiler ve basarilarla gelecegede bir köprü kurabilirler.Bu köprüden de havacikla ilgili meslege ulasabilirler

Suluova Yedi Kır Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen model uçak yarışmasına katılan sporcular becerilerini sergiledi. Amatör ve profesyonel olarak iki kategoride düzenlenen yarışmalarda sporcular bir birleri ile kıyasıya mücadele ederken, model uçakları ile havada yaptıkları akrobasi hareketleri ile izleyicilere heyecanlı anlar yaşattılar. 

Yedi Kır Sosyal Tesisleri'nde Suluova Belediyesi tarafından yapılan pistte düzenlenen yarışmaya Ankara, Bolu, Kayseri, Suluova'dan gelen yarışmacılar katıldı. Suluova'da bu sene ilk defa böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Kaymakam Osman Aslan Canbaba, kupanın adının 22 Haziran Atatürk Kupası olmasına karar verdiklerini, hedeflerinin havacılığı tüm ilçe halkına sevdirerek, Suluova'nın bu konuda bir üs olmasını sağlamaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Türkiye çapında model uçak gösterilerinde bir çok dereceler yapmış olan Suluova Model Uçak Topluluğu Başkanı Murat Kınık; bu sporun ülkemizde federosyonunun kuruduğunu ve büyümeye başlattığını belirterek şunları söyledi;

"İnsanların kaliteli bir spor yapmasını istiyoruz. Aynı zamanda gençlerimizi bu sporla uğraşmalarının yanında onları kötü alışkanlarından kurtarmak istiyoruz, model uçak yapan sporcu aynı zamanda değişik meslek dallarından da becerilere sahiptir. Model uçak yapan birisi aynı zamanda bir marangoz, bir elektrikçi, bir tasarımcıdır. Suluova'da yapılan bu uluslar arası standartlara uygun pist sayesinde önümüzdeki yıllarda düzenli olarak yarışmalar yapmak ve İlçemizi bu konuda söz sahibi yapmak istiyoru."

Yarışmanın sonunda profesyonel kategoride 107 puanla Amasya'dan Murat Kınık birinci, Ankara'dan Serkan İncekli 91 puanla ikinci, Ankara'dan Melih Ulupınar 90 puanla üçüncü oldu. Amatör kategoride Ankara'dan Serdar Akcıl 70 puanla birinci, Amasya'dan Ejder Koçak 66 puanla ikinci, Amasya'dan Altan Baran 55 puanla üçüncü oldu. Altı saat süren mücadele sonunda dereceye girenlere Suluova Kaymakamlığı tarafından "22 Haziran Atatürk Kupası" verildi.

Programa Suluova Kaymakamı O. Aslan Canbaba, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz, Suluova Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Suluova'da model uçak yarışması...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
baslamak bitirmenin yarisidir genclerimisin bugibi güzel hobiler ve basarilarla gelecegede bir köprü kurabilirler.Bu köprüden de havacikla ilgili meslege ulasabilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000