18 Nisan 2015, Cumartesi 08:50:00

SUKHOI'DEN TÜRKİYE'YE TEKLİF

Rus uçak üreticisi Sukhoi, Türkiye'de yatırım yapmayı planlıyor. Şirket uçak satıp, parçalarını ise bizde üretecek tesis kurmayı teklif etti.
  • Bu ucak easa sertifikasına sahip ve şu an rakiplerinin önünde ekonomik parametreler gözönüne alındığında.
  • Bulmuşta bunuyor derlerya, arkadaş nesini beğenmediniz ssj 100 ün ? gayet modern bir uçak. ne kadarı yerli ekipmanla doldurulabilir onu düşünün sızlanmak yerine. Ki adamlar sadece teklif yapmış bence kabul edilmeyecek. Ukraynanın teklifi daha mantıklı gibi görünüyor. Motor dahil teknoloji taransferi içeriyormuş, muhtemelen An 158 belkide kargo modeli 178 bile üretilebilir burada çokda güzel olur.
  • planlı bir hareketti.iki yıldır kamuoyunu hazırlıyorlar.rus orjinli bir uçağı alıp biz ürettik diyecekler.her zaman öyle oldu.hiç bir zaman özgün bir tasarımımız olmadı.şaşılacak bir durum yok.hep kopyala yapıştır yapıldı.bu elbette eleştirilebilir ancak bir yerlerden başlamak gerek.geç de olsa bu yapılmalı.ülkemize hayırlı olsun.
  • Bu ucakdan hic bir cacik olmaz.Hic bir yerden lisans alamaz arti 2 tane kazasi var ... Olu yatirim yane.Turkiye bugun baslarsa 3-4 seneye boyle bur ucagi roll-out yapa bilir .... Gidip ruslara para dokmenin alemi yok.Bugun yarin bir anlasmazlik olur ve ruslarin butun ucaklari ground olur ve Turkiye zor duruma duser ...
  • Haberin doğruluğunu bilemem ama beğenmeyen arkadaşlar önden buyurabilirler. Daha iyisini yapsınlar. Alkışa hazır bekliyorum :)
  • her zaman demişimdir rus uçakları iyidir diye. herkes beni topa tutuyordu yorumlarda.
  • Aaaa. Lütfi Elvan'in yerli ucak üretim'in özü cikti ortaya. Demek ki Rus ucak sirketi Türkiye'ye ucak parca fabrikasi kuracak. Türkiye'de bu ucaklar icin rus sirketine satin alma garantisi verecek. Al sana yerli ucak :). Tam da olmasa ucaklarin bazi parcalari yerli iste :). THY, PGS, SUNEX ve digerleri derhal Boeing/Airbus siparislarini iptal etsinler. Bundan sonra rus teknoloji, "yerli" ucaklarimizla ucacagiz :). Biz o kadar kafa yorduk, ucak üretmek icin alt yapi, fabrika, ucak üretim icin makineler gerekir; bunlar olmadan nasil ucak üretecegiz derken, AK-kafalar bunlari cözmüs bile. Ruslar gelsin fabrikayi kursun, biz de biz yaptik deyelim :). Cambaz AKP.
  • Hukumetin yerli ucak projesi anca bu cikacak zaten. Bari embraer dhc ile falan gorusselerdi.
  • Bu tayyareyi RUS mali olarak gormeyin. Alenia aeronautica ve Boeing danismanlik veriyor. Ayrica aviyonik sistemleri fransız (thales), yakıt sistemleri fransız intertechniqh (zodiac), güç tedarik sistemleri abd (hamilton sundstrand), yangın koruma sistemleri abd (auronics curtis wright), çevre kontrol sistemleri alman (liebherr), kabin içi (b/e aerospace), kabin koltukları ingiliz (ipeco), oksijen sistemleri abd (b/e aerospace), uçuş kontrol sistemleri alman (lieberr), iniş takımları fransız (messier dowty), lastikler ve fren ünitesi abd (goodrich), motor titreme sensörleri isviçre (vibro-meter)
  • Sukhoi Pak-fa'nin ortak uretimini hintlilere kaptirmayip F35'le ugrasmasak iyiydi.

Rusya'nın iş dünyası haberleri ajansı Prime, Sukhoi Başkan Yardımcısı Yevgeny Andrachnikov ile bir söyleşi yaptı. Andrachnikov, şirket olarak Çin pazarına girmek istediklerini, bunun için de uçak alım garantisi karşılığında Çin'de uçak parçası üretmeyi düşündüklerini söyledi.

AYNI TEKLİF TÜRKİYE İÇİN GEÇERLİ

Rus yönetici, aynı yöntemle Türkiye ve Hindistan pazarlarına girmek istediklerini de dile getirdi. Bir havayolu şirketi kurmayı planlayan Nikaragua hükümetiyle görüştüklerini belirten Andrachnikov, Rusya'da ise ekonominin durumu nedeniyle yerel havayollarının zorlandığını kaydetti. Sukhoi şirketi, uçakların sürümünü artırmak için Rus spor kulüpleriyle görüşmelere de başlayacak.

HOKEYCİ PAZARLIYOR

Spor kulüplerine uçak kiralamak istediklerini belirten Andrachnikov, sadece Rus buz hokeyi ligi takımlarının yurtdışı maçları için 10 - 12 uçağa ihtiyacı olduğunu belirtti. Bu yıl başında Sukhoi iş jetini satmaya başlayan şirket, yine bu yıl 44 adet SSJ-100 model uçak satmayı planlıyor. Sukhoi daha sonra rakamı 60 uçağa çıkarmanın planlarını da yapıyor.

SUKHOI'DEN TÜRKİYE'YE TEKLİF

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

mesut ~ 9 yıl önce
Bu ucak easa sertifikasına sahip ve şu an rakiplerinin önünde ekonomik parametreler gözönüne alındığında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 9 yıl önce
Bulmuşta bunuyor derlerya, arkadaş nesini beğenmediniz ssj 100 ün ? gayet modern bir uçak. ne kadarı yerli ekipmanla doldurulabilir onu düşünün sızlanmak yerine. Ki adamlar sadece teklif yapmış bence kabul edilmeyecek. Ukraynanın teklifi daha mantıklı gibi görünüyor. Motor dahil teknoloji taransferi içeriyormuş, muhtemelen An 158 belkide kargo modeli 178 bile üretilebilir burada çokda güzel olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geç ~ 9 yıl önce
planlı bir hareketti.iki yıldır kamuoyunu hazırlıyorlar.rus orjinli bir uçağı alıp biz ürettik diyecekler.her zaman öyle oldu.hiç bir zaman özgün bir tasarımımız olmadı.şaşılacak bir durum yok.hep kopyala yapıştır yapıldı.bu elbette eleştirilebilir ancak bir yerlerden başlamak gerek.geç de olsa bu yapılmalı.ülkemize hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu ucakdan hic bir cacik olmaz.Hic bir yerden lisans alamaz arti 2 tane kazasi var ... Olu yatirim yane.Turkiye bugun baslarsa 3-4 seneye boyle bur ucagi roll-out yapa bilir .... Gidip ruslara para dokmenin alemi yok.Bugun yarin bir anlasmazlik olur ve ruslarin butun ucaklari ground olur ve Turkiye zor duruma duser ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Santos Dumont ~ 9 yıl önce
her yeni tipin ürtimine mütakip yıllarında kazaları vardır...sırf bu yüzden bir tip için bundan cacık bi cacık olmaz denemez...Dünyanın tek havacılık otoritesini EASA yada FAA olarak görürseniz müstemleke olmaya müstehaksınız demektir : bir çok ülke EASA yada FAA dışındaki yerel otorite ve ICAO kurallarıyla operasyonlarını götürür ...bu ülkelere EASA + FAA ancak kendi uçak tiplerinin otoritesi olmaları hasebiyle burunlarını sokabilirler..bunlardan kurtulmanın tek yolu yerel tipleri kullanmaktır...Bu uçağa bir kez binmeden kötülemek harcanan emeğe ayıptır..bu zihniyetle devam edenler EASA ve FAA a mahkum olmaktan kurtulamazlar..Ben Shukoi ye başarılar diliyorum..
acrobat ~ 9 yıl önce
Haberin doğruluğunu bilemem ama beğenmeyen arkadaşlar önden buyurabilirler. Daha iyisini yapsınlar. Alkışa hazır bekliyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 9 yıl önce
her zaman demişimdir rus uçakları iyidir diye. herkes beni topa tutuyordu yorumlarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
Rus uçağı candır.
Cologne ~ 9 yıl önce
Aaaa. Lütfi Elvan'in yerli ucak üretim'in özü cikti ortaya. Demek ki Rus ucak sirketi Türkiye'ye ucak parca fabrikasi kuracak. Türkiye'de bu ucaklar icin rus sirketine satin alma garantisi verecek. Al sana yerli ucak :). Tam da olmasa ucaklarin bazi parcalari yerli iste :). THY, PGS, SUNEX ve digerleri derhal Boeing/Airbus siparislarini iptal etsinler. Bundan sonra rus teknoloji, "yerli" ucaklarimizla ucacagiz :). Biz o kadar kafa yorduk, ucak üretmek icin alt yapi, fabrika, ucak üretim icin makineler gerekir; bunlar olmadan nasil ucak üretecegiz derken, AK-kafalar bunlari cözmüs bile. Ruslar gelsin fabrikayi kursun, biz de biz yaptik deyelim :). Cambaz AKP.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hukumetin yerli ucak projesi anca bu cikacak zaten. Bari embraer dhc ile falan gorusselerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iphone uygulaması ~ 9 yıl önce
saab ile görüşüyorlardı. anlaşılan bir sonuç alamadılar.
WishMaster ~ 9 yıl önce
Bu tayyareyi RUS mali olarak gormeyin. Alenia aeronautica ve Boeing danismanlik veriyor. Ayrica aviyonik sistemleri fransız (thales), yakıt sistemleri fransız intertechniqh (zodiac), güç tedarik sistemleri abd (hamilton sundstrand), yangın koruma sistemleri abd (auronics curtis wright), çevre kontrol sistemleri alman (liebherr), kabin içi (b/e aerospace), kabin koltukları ingiliz (ipeco), oksijen sistemleri abd (b/e aerospace), uçuş kontrol sistemleri alman (lieberr), iniş takımları fransız (messier dowty), lastikler ve fren ünitesi abd (goodrich), motor titreme sensörleri isviçre (vibro-meter)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!! ~ 9 yıl önce
okuması suç ve caza'yı okumak kadar keyifli bir parağraftı.
Fly ~ 9 yıl önce
Sukhoi Pak-fa'nin ortak uretimini hintlilere kaptirmayip F35'le ugrasmasak iyiydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000