15 Nisan 2017, Cumartesi 09:25:34

Sukhoi uçaklarına dış talep arttı

Yabancı ülkelerin, Rus yapımı Sukhoi uçaklarına gösterdiği yoğun ilgiyi Rossiya 24 TV kanalına yorumlayan Rusya Birleşik Uçak Şirketi (UAC) Başkanı Yuriy Slyusar, Rusya hava kuvvetlerinin Suriye’de göstermiş oldukları başarıların, dış talebi artırdığını belirtti.
  • Su serileri şu an Sam amcanın hava üstünlüğünü sağlamış durumda...Sam amca düşünüyor....
  • Ciddi savas canlari caldigi icin Dunya'da, askeri malzemeye ilgi artti.
  • Bizim savaş uçağı bunlara ve ayrıca F35'e kafa tutabilecek mi yoksa sadece uçan jet mi olacak? (F-35 bize bir miktar verileceği söylense de şimdilik dost denilen müttefiklerle ileride ne olacağı bu gidişle belli olmaz.)

Rossiya 24 TV kanalına konuşan Rusya Birleşik Uçak Şirketi (UAC) Başkanı Yuriy Slyusar, Rusya hava kuvvetlerinin Suriye’de göstermiş oldukları başarılarının, Sukhoi serisinden Su-30, Su-34 ve Su-35 savaş uçaklarına dış talebi artırdığını söyledi. UAC, 2020’ye kadar uçakların modernizasyonuna ve yeni silah donanımlarına 100 milyar ruble, yani yaklaşık 1,8 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

​​Hindistan’da düzenlenen AeroIndia-2017 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nda dış ülkelerin Sukhoi uçaklarına gösterdiği yoğun ilgi bir kez daha teyit edilmiş oldu. Bölgede en çok yeni füzelerle donatılan Su-30MKI avcı uçaklarına ve SU-35 avcı uçakları ilgi odağında. Birçok ülke, Rusya'nın Suriye'de başarılı bir şekilde kullandığı ve savaş şartlarında sahada kendisini kanıtlayan uçaklara ilgi gösteriyor.

Rusya, 2014’te savunma sanayinin geliştirilmesine öncelik verdi ve o dönemde askeri amaçlı ürünlerin ihracatı 15,5 milyar dolara çıkarak, dünya pazarında yüzde 27’lik paya sahip oldu. 2015’teyse sipariş portföyü rekor kırarak, 56 milyar dolara ulaştı.

EN GÜVENİLİR ORTAKLAR
Rusya, Çin’le askeri-teknik alandaki işbirliğini başarılı bir şekilde geliştiriyor. UAC, sadece bu yıl içinde Çin’e 10 tane Su-35S avcı uçağı satacak. Su-35S uçakları, 1500 kilometrelik menziliyle Çin hava kuvvetlerinin Güney Çin Denizi’ndeki imkanlarını etkili bir şekilde arttıracak.

​Öte yandan Hindistan, her yıl Rusya’dan yaklaşık 5 milyar dolarlık silah ve askeri araç satın alıyor. Hint hava kuvvetlerinin donanımlarının yüzde 70’i, Rus uçaklarından oluşuyor. İki ülke silah proje ve tasarımları, teknoloji paylaşımı alanında aktif işbirliği yapıyor. Engellere rağmen 5. nesil avcı uçağı ile ilgili ortak projenin üzerindeki çalışmalar da devam ediyor.

Rusya’nın Hindistan’la yürüttüğü işbirliği, diğer birçok ülke için de örnek oldu. Şimdi Sukhoi uçaklarının potansiyel alıcıları arasında Cezayir, Venezuela, Vietnam ve Endonezya gibi ülkeler yer alıyor.

EN ÇOK TUTULAN SUKHOİ’LAR
Rusya’nın Suriye’de en yaygın olarak kullandığı, Su-34 avcı-bombardıman uçağı, Rusya’nın askeri filosunda Su-24 uçaklarının yerine geçerek cephedeki hava kuvvetlerinin temelini oluşturacak. Bu uçak, çatışma şartlarında dünyanın her noktasında bulunan kara, deniz ve hava hedeflerini etkili bir şekilde vurabiliyor. Su-34’te hassas silahlar dâhil çok çeşitli silahların kullanılmasına imkân tanıyor. Uçağın üzerindeki dijital elektronik cihazlar ise rahatlıkla modernize edilebiliyor.

​Su-35 avcı uçağı ise her türlü hava hedeflerinin takip ve imha edilmesi, ayrıca düşmanın hava savunma sistemleri ile korunan kara ve denizdeki altyapı tesislerinin imha edilmesi için tasarlanmış. Su-35’te görünürlüğünü azaltan özel teknolojilerinin yanı sıra Su-27 ve Su-30 modellerinde daha önce denenmiş başarılı teknik çözümler de uygulandı. Havadan havaya, havadan karaya füze atabilen Su-35, 8 ton faydalı yük taşıma kapasitesine sahip. Tek pilotlu uçak saatte 2 bin 500 kilometre mesafe kat ediyor. Söz konusu uçağın menzili ise havada yakıt ikmali yapmadan 3 bin 400 kilometreye ulaşabiliyor. Uçakta, pilotlara rahat kullanma imkanı sunan akıllı bilgi akışı ve kumanda sistemi yer alıyor.

ABD merkezli askeri dergi The National Interest, UAC’nın Sukhoi uçaklarının ‘en iyi’ olarak nitelendiriyor. Dünya genelinde uçaklara duyulan yüksek ilgi, UAC’nin etkili bir şekilde çalıştığını ve Rusya’da bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemeleri açık bir şekilde ortaya koyuyor.

Sukhoi uçaklarına dış talep arttı

Yorumlar

turdev ~ 7 yıl önce
Su serileri şu an Sam amcanın hava üstünlüğünü sağlamış durumda...Sam amca düşünüyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canlar caliyor ~ 7 yıl önce
Ciddi savas canlari caldigi icin Dunya'da, askeri malzemeye ilgi artti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 7 yıl önce
Bizim savaş uçağı bunlara ve ayrıca F35'e kafa tutabilecek mi yoksa sadece uçan jet mi olacak? (F-35 bize bir miktar verileceği söylense de şimdilik dost denilen müttefiklerle ileride ne olacağı bu gidişle belli olmaz.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tfx ~ 7 yıl önce
Tfx bunlara kafa tutsun diye dış destek alınıyor. Rus uçaklarından daha gelişmiş olacak it dalaşında. Tfx tıpkı YF-23 gibi olacak onu araştırabilirsin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000