30 Temmuz 2010, Cuma 09:02:03

Sudan'da alıkonulan pilot serbest bırakıldı

Sudan'ın Darfur bölgesinde isyancılar tarafından alıkonulduğu belirtilen Rus helikopterinin pilotunun serbest bırakıldığı bildirildi.
Rusya'nın Sudan özel temsilcisi Mihail Margelov, İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, “BM ve Afrika Birliği Barış Gücü için bölgede bulunan helikopterin pilotunun tutsak edildikten sonra serbest bırakıldığını, şu an Darfur bölgesindeki BM merkezinde bulunduğunu” belirtti.

Darfur'daki BM-Afrika Birliği Ortak Barış Gücü (MİNUAD), Rus havayolu şirketi UTair'e ait helikopterin pilotunun plansız iniş yapmak zorunda kaldıktan sonra 26 Temmuzdan beri kayıp olduğunu açıklamıştı.

Bu arada bir BM yetkilisi pilotun serbest bırakıldığını doğrulayarak, barış gücüne ait üste bulunduğunu belirtti. Rusya Dışişleri Bakanlığı, önceki gün içinde 4 kişilik Rus mürettebat ve 5 Sudanlı yolcunun bulunduğu bir Rus helikopterinin Sudan'ın Darfur bölgesinde isyancılar tarafından alıkonduğunu bildirirken, UTair, helikopterin alıkonulduğuna ilişkin haberleri yalanlamış ve helikopterin mürettebatıyla birlikte Sudan'daki Nyala bölgesinde bulunan üssüne döndüğünü bildirmişti.

UTair helikopterin dün Nyala'daki daimi üssüne geri döndüğü, mürettebat ve yolcuların durumunun iyi olduğu ve helikopterde hasar olmadığını duyurmuştu.

(Hürriyet)

Sudan'da alıkonulan pilot serbest bırakıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000