28 Temmuz 2010, Çarşamba 12:51:00

SUÇLU PİLOTLAR!

Ansiklopedik bilgilerle Pakistan’daki uçak kazasını yorumlayan havacılık uzmanı Uğur Cebeci, kazaya sebep olarak pilotları işaret etti.
  • UGUR'CUM, ALLAH'INI SEVERSEN BI SUS. BAK ALLAH'IN ADINI VERDIM...
  • BİR GÜZEL ATA SÖZÜMÜZ BOŞ TENEKE ÇOK TINGIRDAR.
  • Air blue pilotları en ufak bir hava olayında bile Samsun'a divert eden adamlar,,, şöyle ki; pegasus, onur air hatta TK nın bile indiği hava şartlarında inmeyen daha doğrusu riske atmayan anında divert eden ne olursa olsun ILS sistemini kullanmak isteyen adamlar, bence bir daha düşünmek gerek.
  • BU ADAM HAVACILIK UZMANI DEĞİL, OLSA OLSA "HAVACILIK UYDURMANI" OLUR.
  • VAŞŞŞ. UĞUR CEBECİ HAZRETLERİNDEN YİNE EŞİ MENENDİ BULUNMAYAN BİR YORUM.!!!! YAHU ARKADAŞLAR BU MÜMTAZ DEĞERİN ZİYAN OLMASINA MÜSADE ETMEYİP HAVACILKTAN SORUMLU DEVLET BAKANI YAPILMASINI, BİR HAVACILIK MÜZELERİNE BÜSTÜNÜ KOYMAYI VE KENDİSİ " EŞSİZ HAVACILIK HERBİŞEYİ" BERATI VERİLMESİNİ TEKLİF EDİYORUM. ARZ EDERİM:)))))
  • pilot arkadaşlar gücenir dememişsiniz yazmışsınız, tebrik ederim. auto landingle binlerce iniş başarıyla test edildi zamanında, airbus uçaklarda neredeyse pilota gerek yok... boşa besle boşa kahraman et sonra ona buna artistik yapsın, dokulmaz oldu bu insanlar neredeyse, milletvekili sanki!. motor sussa tek motorla yakın piste rahatlıkla iner, motor yansa metal yorgan yedek yangın söndürüler devrede, dikme açılmasa yay emnıyet için var sağa veya sola yatır kesinlikle açılır. sonra kahraman pilot açtı kurtardı. havacılığı sembolu logosu bu sürücüler olmamalı artık. bu kapalı cockpit bir gün dolmuş söforü gibi çok insana açılacak emin olun... bir uçağın ne kadar basit uçtuğu anlaşılacak... belkı cam yapmak lazım cockpitin arkasını :)
  • MALISEF ZAMAN GECTIKCE VE TEKNOLOGI ILERLEDIKCE INSANLARA ULASMAK BU KADAR KOLAY OLUYOR.BIR KAZA OLUNCA CEP TELEFONLARI KAYIDI,INTERNETTE MALISEF HEMEN YAYILIYOR.ARDINDAN CEBECI GIBI BU TÜR UZMANLAR MANTAR GIBI TÜRÜYOR.HIC BIRSEYE SAYGI KALMAMAYA BASLADI.MAGAZINLER DÜNYASINDA YASIYORUZ ARTIK.
  • Bence Airporthaber, Uğur Cebeci'yi kaza ile ilgili yorum yaptığı için havacılık sektörünün takdirine sunmuştur. Bakın kimler yorum yapıyor diye... Airporthaber'in Cebeci'yi uzman olarak lanse etmesi baska türlü mümkün değil. Çünkü onun uzman olmadığını onlar da çok iyi biliyor.
  • Cebecinin kendisine boyle bir paye verdiginden haberim yoktu. eger kendi vermisse acil sifalar diliyorum kendisine; yok bunu airporthaber vermisse artik havacilik konusunda bir ses oldugu iddiasindan vazgecmeli. havacilik konusunda magazin haberi verilmesine karsi degilim ancak bir kaza konusunda boyle bir haber yapilmasi airport haber calisanlarinin havacilik konusunda ne kadar cahil oldugunun ispati ne yazikki. halki bilinclendirmek yerine magazin haberleri ile daha da cahillestirmenin manasi ne. haber yapilmasa daha hayirli olacak. esefle kiniyorum... saygilarimla
  • bu adam kim ne iş yapar ahkam kesiyor tecrube uzmanlık varmı yeterrrrrrrrrrrrrrr cekilsın kenara

İşte Cebeci’nin başka yerde bulamayacağınız bilgilerle dolu kaza yorumu!:

Her uçak kazasından sonra ortaya atılan “kötü hava şartları” iddiası kazanın asla ana nedeni değildir. Uçak kazalarının ne yazık ki yüzde 90’ından fazlası insan hatalarından kaynaklanmaktadır. Bir pilotun şartlar izin vermediği halde “inme“ inadı, neredeyse faciaların büyük kısmının nedenini oluşturmaktadır.

Pakistan’da meydana gelen kaza, Airbus uçaklarının A321 serisinin ilk ölümle sonuçlanan kazasıdır. Aslında bir Airbus uçağını düşürmek kolay değildir. Hatta neredeyse imkansızdır. Çünkü uçak herhangi bir kara parçasına limitlerden fazla yaklaştığında oto-pilot konumunda yaptığı tanımlama ile hemen yükselir. Kara yakınlığı uyarı Sistemi’nin (Enhanced- Ground Proximity Warning System- EGPWS) yeni neslinin bulunduğu bu uçaklarda pilota bir kara parçasına fazla yaklaşıldığını sürekli olarak ikaz eder. Cihaz kelimenin tek anlamıyla “bar bar” bağırır. Ama bu işi oto pilot konumunda yaptığında kontrolü pilota bırakmaz. Uçak oto-pilottan alındığında bu sistem yine bağırır ama pilotun kendi gözlerine güvenerek yaptığı manuel inişte bir çarpma riski her zaman vardır.
Pakistan’da meydana gelen kazada, pilot kötü hava şartlarını nedeniyle görüş uzaklığı düştüğü için ilk iniş denemesinde başarılı olamayacağını anlayınca pas geçmiştir. Her şartta olmamakla birlikte bir pas geçiş standartlar içindedir. Elbette pas geçen pilot o andaki şartlara göre yaklaşmasını, alçalmasını ayarlamaktadır. Ama kendi inisiyatifini uçağın ve o anın şartlarının limitlerini zorladığında bu tür facialar meydana gelmektedir.

Meteorolojik şartlara bakıldığında yağmur, sis ve dağlık coğrafi yapıda belki ikinci denemenin hiç yapılmaması ve pilotun başka bir havalimanına “divert” etmesi gerekirdi. Yani bir başka meydana inmek için yönünü değiştirmesi bir faciayı önlerdi.

Geleneksel olarak pilotlar uçtukları noktaya inme konusunda kendilerinde bir baskı hissederler. Bir uçak kazasının kesin nedeni, uçağın kara kutularının bulunmasından sonra belli ölçüde gün ışığına çıkar. Uçuş bilgilerini kaydeden FDR ve kokpit konuşmalarını kaydeden CVR ile meydan şartları, hava durumu gibi bir çok parametre bir araya getirilip kaza bilgisayarda simüle edilerek kesin nedene ulaşılmaya çalışılır. Bu da ciddi bir zaman alır.

SUÇLU PİLOTLAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (90)

Misafir ~ 14 yıl önce
UGUR'CUM, ALLAH'INI SEVERSEN BI SUS. BAK ALLAH'IN ADINI VERDIM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BİR GÜZEL ATA SÖZÜMÜZ BOŞ TENEKE ÇOK TINGIRDAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Air blue pilotları en ufak bir hava olayında bile Samsun'a divert eden adamlar,,, şöyle ki; pegasus, onur air hatta TK nın bile indiği hava şartlarında inmeyen daha doğrusu riske atmayan anında divert eden ne olursa olsun ILS sistemini kullanmak isteyen adamlar, bence bir daha düşünmek gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BU ADAM HAVACILIK UZMANI DEĞİL, OLSA OLSA "HAVACILIK UYDURMANI" OLUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
VAŞŞŞ. UĞUR CEBECİ HAZRETLERİNDEN YİNE EŞİ MENENDİ BULUNMAYAN BİR YORUM.!!!! YAHU ARKADAŞLAR BU MÜMTAZ DEĞERİN ZİYAN OLMASINA MÜSADE ETMEYİP HAVACILKTAN SORUMLU DEVLET BAKANI YAPILMASINI, BİR HAVACILIK MÜZELERİNE BÜSTÜNÜ KOYMAYI VE KENDİSİ " EŞSİZ HAVACILIK HERBİŞEYİ" BERATI VERİLMESİNİ TEKLİF EDİYORUM. ARZ EDERİM:)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pilot arkadaşlar gücenir dememişsiniz yazmışsınız, tebrik ederim. auto landingle binlerce iniş başarıyla test edildi zamanında, airbus uçaklarda neredeyse pilota gerek yok... boşa besle boşa kahraman et sonra ona buna artistik yapsın, dokulmaz oldu bu insanlar neredeyse, milletvekili sanki!. motor sussa tek motorla yakın piste rahatlıkla iner, motor yansa metal yorgan yedek yangın söndürüler devrede, dikme açılmasa yay emnıyet için var sağa veya sola yatır kesinlikle açılır. sonra kahraman pilot açtı kurtardı. havacılığı sembolu logosu bu sürücüler olmamalı artık. bu kapalı cockpit bir gün dolmuş söforü gibi çok insana açılacak emin olun... bir uçağın ne kadar basit uçtuğu anlaşılacak... belkı cam yapmak lazım cockpitin arkasını :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
MALISEF ZAMAN GECTIKCE VE TEKNOLOGI ILERLEDIKCE INSANLARA ULASMAK BU KADAR KOLAY OLUYOR.BIR KAZA OLUNCA CEP TELEFONLARI KAYIDI,INTERNETTE MALISEF HEMEN YAYILIYOR.ARDINDAN CEBECI GIBI BU TÜR UZMANLAR MANTAR GIBI TÜRÜYOR.HIC BIRSEYE SAYGI KALMAMAYA BASLADI.MAGAZINLER DÜNYASINDA YASIYORUZ ARTIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence Airporthaber, Uğur Cebeci'yi kaza ile ilgili yorum yaptığı için havacılık sektörünün takdirine sunmuştur. Bakın kimler yorum yapıyor diye... Airporthaber'in Cebeci'yi uzman olarak lanse etmesi baska türlü mümkün değil. Çünkü onun uzman olmadığını onlar da çok iyi biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Cebecinin kendisine boyle bir paye verdiginden haberim yoktu. eger kendi vermisse acil sifalar diliyorum kendisine; yok bunu airporthaber vermisse artik havacilik konusunda bir ses oldugu iddiasindan vazgecmeli. havacilik konusunda magazin haberi verilmesine karsi degilim ancak bir kaza konusunda boyle bir haber yapilmasi airport haber calisanlarinin havacilik konusunda ne kadar cahil oldugunun ispati ne yazikki. halki bilinclendirmek yerine magazin haberleri ile daha da cahillestirmenin manasi ne. haber yapilmasa daha hayirli olacak. esefle kiniyorum... saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu adam kim ne iş yapar ahkam kesiyor tecrube uzmanlık varmı yeterrrrrrrrrrrrrrr cekilsın kenara

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000