16 Mart 2010, Salı 07:09:27

"SUÇ HOSTESLERDE DEĞİL!"

İngiltere havayolları British Airways'in kabin görevlilerinin bu hafta sonu başlamayı planladıkları üç günlük grev gazetelerde en çok yer ayrılan konuların başında geliyor.
  • brittany murphy nin ne alakası var bu durumla zaten öldü başka resim mi yoktu?

"BA, sendikayla mücadeleyi kaybetmeyi göze alamaz"

Daily Telegraph gazetesi, British Airways'in sendika ile girdiği mücadeleyi kaybetmeyi göze alamayacağını yazıyor.

Gazete başyazılarından birinde, sendikanın militan tavrının yalnızca, İngiltere bayrağının taşıyıcısı havayollarının prestijine zarar vermekle kalmadığını, iç siyaset anlamında da zararları olduğunu belirtiyor.

Telegraph'a göre bunun nedeni ise, hükümetteki İşçi Partisi'nin, en büyük bağışçılarından biri olan Unite sendikasını karşısına almaktan çekiniyor olması ve bu nedenle tavizkâr davranması.

"Suç kabin görevlilerinde değil havayolu yönetiminde"

Guardian gazetesinde yer alan bir yorum yazısında ise British Airways'te işlerin grev noktasına gelmesinde kabahatin kabin görevlilerinde değil, havayolu yönetiminde olduğu savunuluyor.

Sendikanın, yönetimin önerilerini üyelerine sormayı kabul ettiğini, ancak BA yönetiminin daha sonra, önerilerini geri çektiğini yazan Len McCluskey, işçilerin greve doğru itildiklerini söylüyor.

Başbakan Gordon Brown'ın tarafları bir araya getirme çabasının anlamsız olmadığını da belirten McCluskey, siyasetçilerin, bu tür durumlarda, hemen önce sendika ve işçilere vurmaya başlamasının büyük bir talihsizlik olduğunu da savunuyor.

Times gazetesi ise, British Airways grevi tehdidinin, Başbakan Gordon Brown'ı sendikayla çatışmaya zorladığını belirtiyor.

Unite sendikasından bir kaynağın görüşlerine yer veren Times, Gordon Brown'ı grev tartışmasına kişisel olarak müdahale etmeye iten sebebin, grevin ciddiyetini farketmiş olması olduğunu da yazıyor.

Konuyla ilgili olarak gazetelere yansıyan bir başka haber de, British Airways'in greve rağmen, uçuşlarının yüzde 60'ını gerçekleştirebileceği yolundaki duyurusu.

(BBC)

"SUÇ HOSTESLERDE DEĞİL!"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
brittany murphy nin ne alakası var bu durumla zaten öldü başka resim mi yoktu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000