07 Aralık 2018, Cuma 07:46:44

SU-57 hipersonik füzelerle donatılacak!

Rusya'nın geliştirdiği 5. nesil Su-57 çok işlevli avcı uçaklarının hipersonik Kinjal füzesine benzer füzelerle donatılacağı bildirildi.
  • F35 bunu .. anladınız siz:)
  • Silahli IHA ve Hava savunma sistemlerinjn gelistirilmesi lazim, Turk hava sahasini koruyan hicbir savunma sistemi yok
  • 2033'de biz en iyisini yapacağız evelallah inşallah hamdolsun amin.
  • Bu uçaklar gerçekten avcı uçağı olarak tanımlanabilir mi? Dog fight’a uygun değil. F16’lardan çok F4’lerin ikamesine uygun gibi.
  • Ihalar karsisonda insanli ucaklardan hcbirisinin sansi yok

Rus basınına konuşan uçak sanayii alanından bir kaynak, 5. nesil Su-57 çok işlevli avcı uçaklarının hipersonik Kinjal füzesine benzer füzelerle donatılacağını belirtti.

Kaynak, "Yürürlükte olan 2018-2027 devlet silahlanma programına göre Su-57 avcı uçakları, hipersonik füzelerle donatılacak. Bu uçaklarda Kinjal füzelerine benzer özelliklere sahip, fakat gövdenin içine yerleştirilen, daha düşük ebat füzeler kullanılacak" diye konuştu.

DETAYLAR GİZLİ TUTULUYOR

Yetkili, yeni füzelerin ad ve özelliklerinin ne olacağı, ayrıca testlerine ne zaman başlanacağı konusundaysa bilgi vermedi.

Suhoy Test ve Tasarım Bürosu tarafından geliştirilen Rusya'nın 5. nesil çok işlevli avcı uçağı Su-57, karşı tarafın hava savunma sistemlerinin kullanıldığı hava, kara ve deniz hedeflerini ve hava komuta merkezlerini imha etme kabiliyetine sahip.

Su-57'nin ilk uçuşu 2010'da Rusya'nın Komsomolsk-na-Amure kentinde gerçekleşti. Seri alımlardan vazgeçen Rusya Savunma Bakanlığı'na yakın zamanda 12 adet uçak teslim edilmesi bekleniyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1 Mart'taki Federal Meclis konuşmasında Rus uzmanların geliştirdiği 'yenilmez' silah sistemlerinden söz etmişti. Rus liderin tanıttığı silahlardan biri, Kinjal hipersonik füzesiydi. Putin, Rus hava güçlerinin kullanacağı, menzili 2 bin kilometreyi aşan Kinjal'i başarılı bir biçimde test ettiğini ve bu silahı ülkenin güneyinde yer alan birliklere gönderdiğini belirtmişti.

SU-57 hipersonik füzelerle donatılacak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

F35 Adamdır ~ 5 yıl önce
F35 bunu .. anladınız siz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iha gekistirin ~ 5 yıl önce
Silahli IHA ve Hava savunma sistemlerinjn gelistirilmesi lazim, Turk hava sahasini koruyan hicbir savunma sistemi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli muharip jet ~ 5 yıl önce
2033'de biz en iyisini yapacağız evelallah inşallah hamdolsun amin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F35 ~ 5 yıl önce
Bu uçaklar gerçekten avcı uçağı olarak tanımlanabilir mi? Dog fight’a uygun değil. F16’lardan çok F4’lerin ikamesine uygun gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sacmalama ~ 5 yıl önce
Ne F4 u , karşılaştırma yapacak onunu buldun
Sanslari yok ~ 5 yıl önce
Ihalar karsisonda insanli ucaklardan hcbirisinin sansi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000