22 Eylül 2012, Cumartesi 07:52:33

SU-30SM İLK UÇUŞUNU YAPTI

Yeni Su-30SM savaş uçağı ilk uçuşunu tamamladı...
  • avcı değil çok amaçlı görev uçağı üretir her zaman rusya.....
  • Aga sizde mi kuculttunuz be yaw? Biz alismistik bunlarin uzay gemisi gibi ucaklarina. Cok kucuk bir sey bu. Spor bi model olmus
  • aligopterlerini seviyorum:)) herkes gider mersine rusun pervanesi tersine :))
  • Çok güzel bir uçak. Hastasıyım Rus uçaklarının.

İrkut Şirketi’nin açıklamasına göre, Rusya Savunma Bakanlığı için üretilen çok amaçlı ve yüksek manevra kabiliyetine sahip Su-30SM tipi savaş uçağı ilk uçuşunu tamamladı.

Sorunsuz tamamlanan uçuş iki saat sürdü. Suhoy Deneysel Tasarım Bürosu uzmanları, uçağın radar, telsiz ve tanıma sistemlerini Rusya Hava Kuvvetleri’nin taleplerine göre uyarladı. Ayrıca uçağın mühimmat sistemimde de değişiklikler yapıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı ve İrkut Şirketi arasındaki 30 adet çok amaçlı Su-30SM tipi savaş uçağının 2015’e kadar orduya teslim edilmesi yönünde düzenlenen anlaşma Mart ayında imzalanmıştı. Anlaşmanın imzalanması sırasında Rusya Savunma Bakanı Anatoliy Serdyukov ‘Rusya Silahlı Kuvvetleri’ne Su-30SM tipi çok amaçlı savaş uçaklarının alınması Rusya Hava Kuvvetleri’nin askeri gücünü önemli ölçüde artıracaktır’ dedi. Bunun yanında, Rusya Savunma Bakanı Anatoliy Serdyukov’un ifadelerine göre, çok sayıda yeni nesil savaş uçaklarının alınması pilotların yetiştirilmesinde oldukça yüksek bir seviyeye ulaşmayı sağlayacak.

 

SU-30SM İLK UÇUŞUNU YAPTI

Yorumlar

Amerikanın aksine,,,,, ~ 12 yıl önce
avcı değil çok amaçlı görev uçağı üretir her zaman rusya.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuculmus ~ 12 yıl önce
Aga sizde mi kuculttunuz be yaw? Biz alismistik bunlarin uzay gemisi gibi ucaklarina. Cok kucuk bir sey bu. Spor bi model olmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben de ~ 12 yıl önce
aligopterlerini seviyorum:)) herkes gider mersine rusun pervanesi tersine :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 12 yıl önce
Çok güzel bir uçak. Hastasıyım Rus uçaklarının.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000