13 Ocak 2019, Pazar 17:48:34

Stratolaunch gökyüzüyle buluşmaya hazırlanıyor

Paul Allen'ın 2011 yılında temellerini attığı Stratolaunch Systems, dünyanın en büyük uçağını ilk kez havalandırmaya hazırlanıyor.
  • Ben thy olsam hemen 100 tane siparis verirdim. ozelikle ankara istanbul arasi super ise yarar. Umarim benim gibi vizyonellerdir
  • Antonova güle güle hahhah
  • bu haber üzerinde amerika biraz önce türkiye bizi kıskanıyor diye haber yayınlamış..van minutçuuu bak kıskanıyormuyuz acep? olmadı sana da bir hediye alalım koleksiyonuna kat.

Paul Allen'ın 2011 yılında temellerini attığı Stratolaunch Systems, dünyanın en büyük uçağını ilk kez havalandırmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde bir güncelleme yayınlayan şirket, yaklaşık bir yıl süren taksi testlerinde sona gelindiğini ve devasa uçağın ilk kez uçuşa geçmek için artık tamamıyla hazır olduğunu açıkladı.

Kanat genişliği tam 117 metre (Boeing 747'nin iki katı) uzunluğunda olan Stratolaunch, yaklaşık 250 tonluk taşıma kapasitesiyle uzay araştırmalarında görev alacak.

Firmanın 9 Ocak'ta yayınladığı yazıda son taksi testiyle ilgili bazı detaylar paylaşıldı. Açıklamalara göre Stratolaunch, yapılan son deneme sürüşünde saatte tam 219 kilometrelik bir hıza ulaşmış. İlk kez uçuşa geçmeden önce ulaşılması gereken hız sınırı da saatte 220 kilometreydi. Yani belirlenen hedefe ulaşılmış sayılır.

Stratolaunch Systems ekibinin yayınladığı video:



Virgin Galactic'in ünlü uzay aracı VSS Unity'yi üretmesiyle de bilinen ABD'li firma Scaled Composites'ın inşa ettiği Stratolaunch, bünyesinde tam 6 Boeing 747 motoru barındırıyor. Uzay araştırmalarında kullanılmak üzere tasarlanan devasa uçak, roketleri yaklaşık 10 kilometre yüksekliğe taşıyıp oradan uzaya fırlatacak. Geleneksel roket kalkışlarına bir alternatif olan bu teknik, uyduların yörüngeye daha uygun ve verimli bir şekilde taşınmasını sağlayacak.

Stratolaunch gökyüzüyle buluşmaya hazırlanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Thy ~ 5 yıl önce
Ben thy olsam hemen 100 tane siparis verirdim. ozelikle ankara istanbul arasi super ise yarar. Umarim benim gibi vizyonellerdir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bay bay antonov:))) ~ 5 yıl önce
Antonova güle güle hahhah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 5 yıl önce
Antonov 'la mi ucuyosun sanki? Ne anlamsiz bir yorum :/
hediye ~ 5 yıl önce
bu haber üzerinde amerika biraz önce türkiye bizi kıskanıyor diye haber yayınlamış..van minutçuuu bak kıskanıyormuyuz acep? olmadı sana da bir hediye alalım koleksiyonuna kat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafa ~ 5 yıl önce
Doktora gidin bi görünün Durumunuz iyi değil ..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000