19 Aralık 2008, Cuma 08:49:27

Strasbourg'a THY darbesi

Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Zeynel Lüle, bugünkü köşe yazısında THY'nin Strasbourg seferlerinin iptal olduğunu yazmış. İşte Lüle'nin köşe yazısı...
  • Yorumunuz...Strasbourg ve ss rumuzlu arkadaslarin personel olduklarini dusunuyorum.Ucus hangi tarihte durdurulmus,personel o tarihten bu yana maas almiyormus,Strasbourg un zarari her gecen yil azalmaktaymis,diger burolarda zarardaymis bu bilgilere ancak ve ancak sirket personeli sahiptir diye dusunuyorum.
  • Bu kadar yorum yapan kisi hatali bi sen mi dogrusun. Hattin zarar ettigini bilen herkes yazacak tabi. Ne yani yorum yapanlardan, zararina da olsa bu yazar icin ucalim demelerini mi bekliyordun. Senin yaptigin mantik degil safsata. Neymis Eskisehir niye acilmismis. Kardesim haber somut bir konuda ve herkes bu konuyu degerlendiriyor. Merak etme kimse kimsenin avukati degil Herkes ekmek yedigi sirketinin cikarlarini savunuyor ama sen siyaset yapiyorsun.
  • 1/Zeynel Lule, Bruksel'de oturuyor, yani Strasbourg'a gelmesi icin THY'ye ihtiyaci yok.2/Strasbourg'daki turk sayisi 100 bin'in uzerindedir.3/Strasbourg THY'nin zarari her gecen yil azalmaktadir.Ustelik yalinizca zarar eden de Strasbourg degil, bircok buro buna dahildir.4/Seferler 26ekim'den bu yana durduruldu.Yani personel henuz daha bir ay maas aldi o tarihten bu yana. Ustelik bir gecikme varsa, suc personelin degil,yonetimindir.5/ SS'in neye gore karar alindigi yorumuna da katiliyorum
  • Maşallah yorum yapan herkes de THY YK avukatı bu sitede. Unakıtan'ın baskısıyla açılan Eskişehir seferleri kar mı ediyor yani... THY yöneticileri karlılığa göre değil AKP ye göre karar alırlar öğrenemediniz mi daha?
  • Yorumunuz...Strasbourg a geldiginizde hattin kapali oldugunu ogrenmissiniz ve bunu sorguluyorsun.Kapanan hattin personeli neler yapiyor bunlarida arastirma firsatiniz oldumu? personel in buroda oturup aylardir tikir,tikir aldiklari maaslari yazmiyorsunuz.Bumu arastirmaci gazetecilik.
  • Yorumunuz...Brukselde oturup strasbourg tk ile ilgili haber yapmak kolay.
  • aYorumunuz...Bu hat kapatilali 4 ay olmus bu hatla bu kadar ilgileniyorsaniz 4 aydir nerelerdeydiniz.Ayrica hat kapanmis personel buruda orgusunu orup halen tikir,tikir parasini aliyor.Once bunlari arastirin ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayin ltf
  • Keyfi kaçar kardeş ) biriniz mail atın da okusun bu yorumlarımızı kendisi de. Ben çıkmak zorundayım.
  • kendini yazar sanan bu adamın amacı belli .Diyorki nedenini sorduk zarar ediyorlar dediler .Sen buna katılmıyorsun yahuu canım sen daha ıyımı bileceksın zarar edip etmedıgını. Her konuda siyaset yapıyorsun senin gibilerden çok cektı bu ülke çok can sıkıyorsunuz boş olduğunuz için hic bir yapacı işiniz yok
  • Sanırım THY Fransa'da Paris, Lyon, Nice te içinde olmak üzere 3 kente uçuyor. Strasbourg uçuşları her halde yolcu acısından yeterli olmadığı için kaldırıldı. Avrupa'da yaşıyan birçok Türk gideceği yere en az bir kez uçak değiştirmekle ulaşabiliyor. Siz de bundan böyle uçak değiştirmyle ulaşabilirsiniz sevgili Strasbourg'unuza. Bir değiştirmeyle, bir saat geç varmışsınız ne fark eder? Amaç oraya varmak değil mi?

Hafta sonunu Strasbourg’da geçirdim. Bu kent, benim tam 20 yıl boyunca yaşadığım ve gönülden bağlı olduğum şehirdir. Ayrıca bu mevsim başka güzeldir. Noel’in en “keyifli” yaşandığı şehirlerden biridir Strasbourg. Her alanda “Noel Pazarları” kurulur. Otellerde yer bulamazsınız. Tüm şehir adeta gelin gibi süslenir. Akın akın insanlar gelir ve sıcak şarap kokuları arasında bir bayram havası yaşanır.

Ama bu yıl, burada yaşayan Türklere bir hüzün çökmüş. Tam 16 yıldan beri kendilerine hizmet veren Türk Hava Yolları (THY), onları terketmiş. Seferlerini bir anda iptal etmiş ve artık Türkiye’den Strasbourg’a doğrudan uçak seferi yok. Ya Almanya’nın Stuttgart şehrine, ya da İsviçre’nin Basel kentine gitmek zorundalar. Anlaşılır gibi değil.

Strasbourg, Türklerin en yoğun yaşadığı kentlerin başında geliyor. Üniversitelerde, Türkiye’den gelen binlerce Türk öğrenci eğitim yapıyor. Strasbourg, Avrupa kurumlarının başkentlerinden biri. Avrupa Parlamentosu her ay genel kurul toplantılarını bu kentte yapıyor. Türkiye’nin 1949’dan beri kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin merkezi bu şehirde. Dolayısıyla, TBMM üyelerinin de katıldığı Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi bu kentte toplanıyor. Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi bu kentte yapılıyor. Her şeyi bırakın bir tarafa, Türkiye’nin gündemini en çok meşgul eden davaların görüldüğü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) bu kentte...

AKP’nin giderek Avrupa’dan koptuğunu hissediyorduk ama, iş THY’nin bu kentteki seferlerini kaldırmaya kadar varacağını hiç düşünmezdik. Yetkililere nedenini sorduk. Bu kente yapılan seferlerin zarar ettiğini söylediler. Haftada bir ya da iki seferin zarar etmesinin pek mümkün olmadığını düşünüyorum. Üstelik de mali açıdan giderek yükselen bir seviyenin yakalandığını da gizlemiyorlar. Ama eğer zarar ediyorsa, Lubjiana, ya da Ottawa seferlerine ne demeli? Bula bula, Türkiye’nin ve de Türklerin hayatında çok önemli bir yere sahip olan Strasbourg mu bulundu?

Eziyeti düşünebiliyor musunuz? Türkiye’ye uçacak olan biri ya Almanya’ya, ya da İsviçre’ye gitmek zorunda... Yoksa bu karar, AİHM’in yolunu tıkamak için mi alındı? Ne de olsa bu mahkeme, türban yasağını onayladı. Bu mahkeme; işkence gören, adil yargılanmayan, ifade ve düşünce özgürlüğünün kısıtlandığını söyleyenlerin haklarını aradığı mekan... “AİHM yoluna THY darbesi”... Olabilir mi acaba?

İnsanın aklına kötü kötü şeyler geliyor.

Hürriyet

Strasbourg'a THY darbesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Rumuz Strasbourg ve ss ~ 15 yıl önce
Yorumunuz...Strasbourg ve ss rumuzlu arkadaslarin personel olduklarini dusunuyorum.Ucus hangi tarihte durdurulmus,personel o tarihten bu yana maas almiyormus,Strasbourg un zarari her gecen yil azalmaktaymis,diger burolarda zarardaymis bu bilgilere ancak ve ancak sirket personeli sahiptir diye dusunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ufuk ~ 15 yıl önce
Bu kadar yorum yapan kisi hatali bi sen mi dogrusun. Hattin zarar ettigini bilen herkes yazacak tabi. Ne yani yorum yapanlardan, zararina da olsa bu yazar icin ucalim demelerini mi bekliyordun. Senin yaptigin mantik degil safsata. Neymis Eskisehir niye acilmismis. Kardesim haber somut bir konuda ve herkes bu konuyu degerlendiriyor. Merak etme kimse kimsenin avukati degil Herkes ekmek yedigi sirketinin cikarlarini savunuyor ama sen siyaset yapiyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Strasbourg ~ 15 yıl önce
1/Zeynel Lule, Bruksel'de oturuyor, yani Strasbourg'a gelmesi icin THY'ye ihtiyaci yok.2/Strasbourg'daki turk sayisi 100 bin'in uzerindedir.3/Strasbourg THY'nin zarari her gecen yil azalmaktadir.Ustelik yalinizca zarar eden de Strasbourg degil, bircok buro buna dahildir.4/Seferler 26ekim'den bu yana durduruldu.Yani personel henuz daha bir ay maas aldi o tarihten bu yana. Ustelik bir gecikme varsa, suc personelin degil,yonetimindir.5/ SS'in neye gore karar alindigi yorumuna da katiliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ss ~ 15 yıl önce
Maşallah yorum yapan herkes de THY YK avukatı bu sitede. Unakıtan'ın baskısıyla açılan Eskişehir seferleri kar mı ediyor yani... THY yöneticileri karlılığa göre değil AKP ye göre karar alırlar öğrenemediniz mi daha?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz gercek ~ 15 yıl önce
Yorumunuz...Strasbourg a geldiginizde hattin kapali oldugunu ogrenmissiniz ve bunu sorguluyorsun.Kapanan hattin personeli neler yapiyor bunlarida arastirma firsatiniz oldumu? personel in buroda oturup aylardir tikir,tikir aldiklari maaslari yazmiyorsunuz.Bumu arastirmaci gazetecilik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz Noel ~ 15 yıl önce
Yorumunuz...Brukselde oturup strasbourg tk ile ilgili haber yapmak kolay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz Sendemi ~ 15 yıl önce
aYorumunuz...Bu hat kapatilali 4 ay olmus bu hatla bu kadar ilgileniyorsaniz 4 aydir nerelerdeydiniz.Ayrica hat kapanmis personel buruda orgusunu orup halen tikir,tikir parasini aliyor.Once bunlari arastirin ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayin ltf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Death Grind ~ 15 yıl önce
Keyfi kaçar kardeş ) biriniz mail atın da okusun bu yorumlarımızı kendisi de. Ben çıkmak zorundayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pavılion ~ 15 yıl önce
kendini yazar sanan bu adamın amacı belli .Diyorki nedenini sorduk zarar ediyorlar dediler .Sen buna katılmıyorsun yahuu canım sen daha ıyımı bileceksın zarar edip etmedıgını. Her konuda siyaset yapıyorsun senin gibilerden çok cektı bu ülke çok can sıkıyorsunuz boş olduğunuz için hic bir yapacı işiniz yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 15 yıl önce
Sanırım THY Fransa'da Paris, Lyon, Nice te içinde olmak üzere 3 kente uçuyor. Strasbourg uçuşları her halde yolcu acısından yeterli olmadığı için kaldırıldı. Avrupa'da yaşıyan birçok Türk gideceği yere en az bir kez uçak değiştirmekle ulaşabiliyor. Siz de bundan böyle uçak değiştirmyle ulaşabilirsiniz sevgili Strasbourg'unuza. Bir değiştirmeyle, bir saat geç varmışsınız ne fark eder? Amaç oraya varmak değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000