07 Temmuz 2010, Çarşamba 21:02:13

STAR GAZETESİ'NİN HABERİNE TEKZİP

5 Temmuz 2010 tarihli Star gazetesinde "Antalya'yı sen al, Bodrum'u bana bırak" başlıklı haber sitemizde kaynak gösterilerek yayınlanmıştı. Haberde O.H rumuzlu kişinin avukatı şu açıklamayı gönderdi...
  • ... bravo avukata gerçekten.. vatandaş..
Sayın Yetkili;

Müvekkilim Onur harman aleyhine www.airporthaber.com isimli sitenizde, ‘ Havalimanlarını Telefonda Paylaştılar’, başlıklı yazı içeriğinde müvekkilin isim ve soy isminin baş harflerine yer verilmek suretiyle, haberde yer verilen telefon görüşmesinin müvekkil tarafından yapıldığını dolayısıyla da söz konusu havalimanı ihalesine müvekkil tarafından fesat karıştırıldığı iddia edilerek müvekkilin kişilik haklarına saldırılmıştır.

Haberde yer verilen telefon görüşmesi müvekkil tarafından yapılmamıştır. Müvekkilimin yapılan telefon görüşmesinden de haberi yoktur. Müvekkile ait olmayan telefon görüşmeleri müvekkil tarafından yapılmış gibi gösterilerek telefon görüşmelerinin başına O.H. (ONUR HARMAN) kısaltması konulmak suretiyle müvekkil zan altında bırakılmıştır.

Haberde yer alan telefon görüşmeleri müvekkile ait olmadığı gibi müvekkilin söz konusu ihalelerle de bir ilişkisi bulunmamaktadır. Haberle ilgili asgari araştırma yapılmadığından yapılan haberin içeriği itibariyle müvekkile zarar vermek kastı ile hareket edildiği düşünülmektedir.

Eğer haber başka bir yerden alıntı ise, aynen yayımlanan dilekçe metinleri, üçüncü kişilerin kişilik haklarına yönelik açık ve ağır bir saldırı niteliğindeki söz ve ifadeleri içeriyor ise, böyle bir dilekçenin yayımlanması, dilekçe sahibinin eylemine katılma ( iştirak ) niteliğinde görülür ve hukuk düzenince tasvip edilemez. Böyle bir durumda, yayımı yapan, salt başkasınca yazılmış bir dilekçeyi haber konusu yaptığını savunarak, sorumluluktan kurtulamayacağını bildiririm.

Müvekkilin isminin baş harflerine yer verilmek suretiyle yer verilen telefon görüşmeleri müvekkile ait gibi gösterilerek hazırlanılan yazının sitenizde yayınlanması suretiyle müvekkilin kişilik haklarına zarar verildiğinden , 5651 sayılı ‘internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanun’un 9. maddesi gereğince; müvekkilin kişilik hakları ihlal edildiğinden konusu yazının derhal yayından çıkartılmasını ve cevap metninin sitede yayınlanmasını aksi takdirde yasal yollara başvurulacağını ihtaren bildiririm.

Onur Harman
Vekili
Av. Nurullah Albayrak
STAR GAZETESİ'NİN HABERİNE TEKZİP

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
... bravo avukata gerçekten.. vatandaş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000