12 Temmuz 2014, Cumartesi 14:50:02

STAR ALLIANCE’A YENİ BİR ÜYE KATILDI

Türk Hava Yolları’nın da üyeler arasında yer aldığı dünyanın en büyük havayolu şirketleri ittifakı olan Star Alliance’a bir şirket daha katıldı. İttifakın üye sayısı 27'ye yükseldi.
  • Lufthansa kim yahu geçen hafta munich-istanbul uçuşundaydım uçakta şöyle bir baktım bir kaç kez %90 yabancı geri kalan türktü, iş için gidenler gelenler..yabancıların içinde de çoğunluk almanlar ve diğer yabancılar vardı. yanımda oturan almana sordum neden Lufthansa ile uçmuyorsun dedim.. thy daha kaliteli ve daha iyi dedi..ve thy nin avrupada ve almanyada yükselişi tüm hızla devam ediyor. thy ayrıca almanyada lufthansnın uçmadı yerlere türkiyeden uçuyor direct olarak istanbuldan, antalyadan, izmirden adanada, antepten.
  • ...bu Lufthansa da neymis. Bir devlet bir baska devletin hava sirketine baski yapip kendi sirketini Star Alliance'a aldirtiyor. Ileride Lufthansa harp bile cikartabilir bu gücle :). Bu sirket ile ugrasmaniz korkumu, kin/nefret mi - anlayamadim.
  • Bu Star alliance kesinlike gozumde bes kurus etmez bir ittifaktır. Nedeni su ucakta Business ucarsanız iyi kotu bi kalite hizmeti beklersiniz. 5 yıldızlı otele giderseniz ona gore bi beklenti icinde olursunuz.. Fiat degil audi alırsanız gene aynı sekilde.. Simdi biri Star Alliance uyesi diye ( veya codeshare ucuslar icinde aynı durum gecerli ) hepsinde iyi kotu aynı veya yakın bi hizmet kalitesi beklersiniz ama nerdeee... Thy Polish Lot Air india , Asiana copa air veya croatia airline .. birbiriyle hic yakın kalite anlayısı olmayan firmalar.. Wizz easy jet filan da olsa tam olacakmıs
  • Hindistan hükümetinin Lufthansa ya yaptigi baskidan dolayi Air India üye oldu yoksa asla olamazlardi
  • Daha once denenmisti air india cekilmisti
  • Air india'yı dubai hattında A320 ile kullanmış birisi olarak, çok kötü olduğunu söyleyebilirim
  • Latin Amerika'da sadece brezilya içinde uçan latam havayolları var, latin Amerika'da çok boş kaldılar

Dünyanın en büyük havayolu şirketleri ittifakı olan Star Alliance’a yeni bir üye katıldı. Türk Hava Yolları’nın da üyesi olduğu ittifakın son üyesi Air India oldu.

Star Alliance tarafından yapılan resmi açıklamada, Air India’nın hem küresel hem de Hint sivil havacılığında önemli bir yere sahip olduğu belirtildi. Şirket, yalnızca yolcu, bagaj ve kargo taşımacılığı yapan bir havayolu olarak değil çok yönlü bir organizasyon olarak tanıtıldı.

ABD, Avrupa, Kanada, Uzak Doğu ve Güney-Doğu Asya ile Körfez genelinde uçuşlar düzenlediği belirtilen havayolu şirketinin Hindistan’da 63 noktaya uçuş yaptığı ifade edildi.

FİLOSUNDA 107 UÇAK VAR

14 Mayıs 1997 yılında kurulan Star Alliance’a 27. üye olarak katılan Air India’nın filosunda B787 Dreamliner, B777-200LR, B777-300ER, B747-400 ve A330-200 gibi geniş gövdeli toplam 37 uçağın yanı sıra A319, A320 ve A321 gibi dar gövdeli toplam 62 uçak bulunuyor. Şirketin filosunda ayrıca bölgesel uçuşlarda kullandığı 4 adet CRJ-700 ile ATR47 tipi uçaklarda yer alıyor. Şirketin kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Air India tüm operasyonlarını filosunda bulunana 107 uçakla gerçekleştiriyor.

Hindistan’ın bayrak taşıyıcısı olarak bilinen Air India’nın Türk Hava Yolları’yla da ortak uçuş (code share) anlaşması bulunuyor. Bu anlaşma kapsamındaki uçuşlar ise şu şekilde:

Hindistan’da (TK8480 – 8499 series)

Delhi – Ahmedabad
Delhi – Amritsar
Delhi – Bangalore
Delhi – Chennai
Delhi – Hyderabad
Delhi – Kolkata
Mumbai – Ahmedabad
Mumbai – Bangalore
Mumbai – Chennai
Mumbai – Hyderabad
Mumbai – Kolkata

Türkiye’de;

Istanbul – Adana
Istanbul – Ankara
Istanbul – Antalya
Istanbul – Dalaman
Istanbul – Delhi
Istanbul – Izmir

 ©AirportHaber.com 

STAR ALLIANCE’A YENİ BİR ÜYE KATILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

camaroth ~ 10 yıl önce
Lufthansa kim yahu geçen hafta munich-istanbul uçuşundaydım uçakta şöyle bir baktım bir kaç kez %90 yabancı geri kalan türktü, iş için gidenler gelenler..yabancıların içinde de çoğunluk almanlar ve diğer yabancılar vardı. yanımda oturan almana sordum neden Lufthansa ile uçmuyorsun dedim.. thy daha kaliteli ve daha iyi dedi..ve thy nin avrupada ve almanyada yükselişi tüm hızla devam ediyor. thy ayrıca almanyada lufthansnın uçmadı yerlere türkiyeden uçuyor direct olarak istanbuldan, antalyadan, izmirden adanada, antepten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lufthansa ~ 10 yıl önce
...bu Lufthansa da neymis. Bir devlet bir baska devletin hava sirketine baski yapip kendi sirketini Star Alliance'a aldirtiyor. Ileride Lufthansa harp bile cikartabilir bu gücle :). Bu sirket ile ugrasmaniz korkumu, kin/nefret mi - anlayamadim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Poland ~ 10 yıl önce
Bu Star alliance kesinlike gozumde bes kurus etmez bir ittifaktır. Nedeni su ucakta Business ucarsanız iyi kotu bi kalite hizmeti beklersiniz. 5 yıldızlı otele giderseniz ona gore bi beklenti icinde olursunuz.. Fiat degil audi alırsanız gene aynı sekilde.. Simdi biri Star Alliance uyesi diye ( veya codeshare ucuslar icinde aynı durum gecerli ) hepsinde iyi kotu aynı veya yakın bi hizmet kalitesi beklersiniz ama nerdeee... Thy Polish Lot Air india , Asiana copa air veya croatia airline .. birbiriyle hic yakın kalite anlayısı olmayan firmalar.. Wizz easy jet filan da olsa tam olacakmıs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hindistan hükümetinin Lufthansa ya yaptigi baskidan dolayi Air India üye oldu yoksa asla olamazlardi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Daha once denenmisti air india cekilmisti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AI ~ 10 yıl önce
Air india'yı dubai hattında A320 ile kullanmış birisi olarak, çok kötü olduğunu söyleyebilirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Latin Amerika'da sadece brezilya içinde uçan latam havayolları var, latin Amerika'da çok boş kaldılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Avianca da Star Alliance üyesi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000