23 Temmuz 2016, Cumartesi 10:36:11

SriLankan Airlines ortak arıyor

Yaklaşık 3 milyar dolarlık borç batağında olan Srilankan Airlines, güçlü bir ortak ararken, diğer yandan da filosundaki 4 adet A330 uçağını satıyor.
  • A350 ler ile yolculuğun son derece keyifli olacağı kanaatindeyim. Biran önce THY de bu mükemmel kuşları görmek isteriz..
  • Sayın Ykb İlker Beye iletirmisiniz Thy ve bağlı ortaklıklarında hiç paralelci yok mu?
  • thy şuan hurdacıdan araba alamaz
  • Zayif codesharing ile ne asyada ne amerika da buyuyebiliyoruz, ucak almakla cozum degil, Lufthansa Amerikanin United i baglamis durumda, Emirates Qatar ise butun Asyayi, bizim yoneticiler spor dallarinda sponsor olmayi birakip codesharing isine cozum aramalari lazim (editor bunu simdi biz paraleliz diye yayinlamaz)
  • THY'nin teslimini bekledigi ucaklari bile alabilecegi supheli. Kredi notu dusuruldugu icin THY faize daha fazla para verecek.
  • Simdi a350ler thy ye geliyormu gelmiyormu?
  • bu olaylar firmalarin gelecek iki yillarini yedi. bu saatten sonra birakin buyumeyi, suani bile koruyamaz
  • Thy sri lankanin a350lerini alsin ins kiralarlar ve ucusa verirler ama epeybi zaman alir gelmesi

Sri Lanka’nın milli havayolu Srilankan Airlines, mali kriz yüzünden Airbus’a verdiği 4 adet A350 siparişini iptal etti. Ayrıcafilosundaki 4 adet Airbus A330 uçağını da çeşitli havayollarına kiralamak veya satmak için görüşüyor.

Sri Lanka Kamu Bakanı Kabir Hashim, 1 adet A330 uçağını wetlease (ekibiyle birlikte kiralama) yöntemiyle vermek için Pakistan Havayolları ile görüştüklerini, diğer üç uçak için de havayolu aradıklarını söyledi. Pakistan Havayolları’nın A330 için aylık 450 bin dolar kira ödeyeceği kaydedildi. 2012 yılında bu yana Airbus’tan 7 adet A330-300s tipi uçak alan havayolunun hali hazırda 3.25 milyar dolar rekor oranda borcu bulunuyor.

Havayolu kısa süre önce Frankfurt, Paris, Roma gibi seferlerini iptal etmek zorunda kalmıştı. En son 2009 yılında kar açıklayan şirket Emirates ile ortaklığın bitmesinden sonra sürekli zarar eder hale gelmişti.

A350'LERE THY TALİP
Geçtiğimiz ay Türk Hava Yolları (THY) ve SriLankan Airlines yetkililerinin, A350-900'ler için görüştükleri belirtilmişti. Bu görüşmelerin olumlu bir şekilde ilerlediği belirtilirken, iki tarafın anlaşmasının da çok yakın olduğu ifade edilmişti.

SriLankan Airlines ortak arıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

a350 love ~ 8 yıl önce
A350 ler ile yolculuğun son derece keyifli olacağı kanaatindeyim. Biran önce THY de bu mükemmel kuşları görmek isteriz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yokmu ~ 8 yıl önce
Sayın Ykb İlker Beye iletirmisiniz Thy ve bağlı ortaklıklarında hiç paralelci yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atma ~ 8 yıl önce
thy şuan hurdacıdan araba alamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamadım ~ 8 yıl önce
Neden alamaz bir nedeni varmı bir bildiğin varsa söyle bizde bilelim
%15 ~ 8 yıl önce
alamaz, çünkü thy her anlamda min. %15 küçülecek, mevcut filoda olan ve leasing anlaşmaları devam eden uçaklar ground olacak, gelecek olan uçaklar iptal, menüler değişecek, az sayıda ekip ile uçuşlar yapılacak ama bu arada kadrolaşma ve işi ehline değil kendi adamına verme devam edecek.. bu nedenle ne kadar daha büyük zararlar elde edildiği de hiç bir zaman hesaplanmayacak. Babanın şirketi olsa yapmayacağın şeyleri milletin şirketinde de yapmayacaksın.
Thy ~ 8 yıl önce
Zayif codesharing ile ne asyada ne amerika da buyuyebiliyoruz, ucak almakla cozum degil, Lufthansa Amerikanin United i baglamis durumda, Emirates Qatar ise butun Asyayi, bizim yoneticiler spor dallarinda sponsor olmayi birakip codesharing isine cozum aramalari lazim (editor bunu simdi biz paraleliz diye yayinlamaz)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY'nin kredisi ~ 8 yıl önce
THY'nin teslimini bekledigi ucaklari bile alabilecegi supheli. Kredi notu dusuruldugu icin THY faize daha fazla para verecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A350 ~ 8 yıl önce
Simdi a350ler thy ye geliyormu gelmiyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 8 yıl önce
bu olaylar firmalarin gelecek iki yillarini yedi. bu saatten sonra birakin buyumeyi, suani bile koruyamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 8 yıl önce
Akıllı ol remzi, işkembeden yazma... Korkaklar her zaman kaybeder!!!
thy ~ 8 yıl önce
Thy sri lankanin a350lerini alsin ins kiralarlar ve ucusa verirler ama epeybi zaman alir gelmesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
350 ~ 8 yıl önce
Dostum olan uçaklarda gidecek ne kiralaması, kendi uçaklarını kiraya vermeyi düşünüyorlar bence

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000