10 Nisan 2010, Cumartesi 08:17:52

SPK izin verirse Mayıs'ta işlem tamam...

Bu yılın başında tahvil ihracı yaparak nakit yaratma yoluna giden Akfen Holding, gördüğü yoğun talep üzerine halka arz sürecini hızlandırdı. SPK’dan izin alınması halinde Akfen Holding’in yüzde 34.6’sının halka arzının mayısta tamamlanması bekleniyor.

Enerji, havalimanı ve liman işletmeciliği, inşaat, altyapı yatırımları, turizm ve su dağıtım alanlarında faaliyet gösteren, aktif varlıkları toplamı 3.3 milyar TL’yi bulan ve toplam çalışan sayısı 25 bini aşan Akfen Holding, 2010 başında tahvil ihracı ile başladığı nakit yaratma sürecini halka arz ile devam ettiriyor. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) onaylaması halinde mayıs ayı içinde tamamlanması beklenen halka arz sürecinde Akfen Holding’in hisselerinin yüzde 29.2’sinin ek satışlarla birlikte yüzde 34.6’sının halka açılması planlanıyor. Akfen Holding yüzde 29.2’sinin 38.8 milyon lire nominal değerle halka açılması için geçen ay SPK’ya başvurmuştu.

Tahvile talep hızlandırdı

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, şeffaflaşmak, kurumsal yönetimi benimsemek ve daha iyi ölçülebilmek adına halka açılma yoluna gittiklerini belirterek şunları söyledi: “Halka arzı 4-5 aydır düşünüyorduk. Ancak tahvil ihracına gelen yoğun talep halka arz sürecini hızlandırdı. Tahvil ihracında elde ettiğimiz başarıyı bekliyorduk, İş Yatırım ise beklemiyordu, 5 kat talep geldiğini görünce hemen halka açılmaya karar verdik. Biz bu şirketlerin bizim olmadığının farkındayız, şirketlerin bizimle birlikte yaşlanmaması için halka açılıyoruz.”

Geliri enerjiye yatıracak

Halka arz ile elde etmeyi planladıkları gelir miktarı konusunda yorum yapmayan Akın, şunları söyledi: “Elde edilecek gelirin önemli bir kısmını enerji yatırımlarında kullanmayı planlıyoruz. Kalan kısmını da yeni yatırımlarda değerlendireceğiz. Her zaman fırsatları değerlendiren bir stratejimiz var. Bu kapsamda yeni sektörlere fırsat oluştuğunda yatırım yapabiliriz. Sağladığımız kaynaklarla, fırsatları kollayacağız. Yeni ortaklarımız ile yeni yatırımlar hedefliyoruz. Sürdürülebilir, getirisi yüksek, ilk ve tek olacağımız alanlara gireceğiz”

6.2 milyar dolar yatırım

Son 5 yılda holding olarak 6.2 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını kaydeden Akın, şöyle devam etti: "2008 yılından bu yana enerji alanında toplam 700 milyon dolar yatırım yaptık. Bu çok ciddi bir tutar. Geçen 2 yılda mutfağımızı temizledik. Biz Akfen Holding için 2010”u yatırımları hazmetme ve nakit yaratma yılı olarak görüyoruz. 2011’in ilk yarısında ve 2012’de piyasaların açılacağını öngörüyoruz. Bu açıdan bakıldığında 2011’de nakitte olan şirketleri büyük fırsatlar bekliyor. Bu nedenle Akfen için gelecek yıl yeni yatırımlara yelken açacağı bir yıl olacak. Krizden güçlenerek çıktık. Giderlerimizi azalttık, kısa vadeli borçlarımızı uzun vadeliye çevirdik. Krize rağmen enerji yatırımlarımızı askıya almadık. Bankalardan kredi alarak yatırımları sürdürdük."

(Hürriyet)

SPK izin verirse Mayıs'ta işlem tamam...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000