11 Kasım 2010, Perşembe 09:27:46

SPANAIR KAZASININ SORUMLUSU PİLOT MU?

İspanyol havayolu şirketi Spanair'in, 2008 yılının Ağustos ayında meydana gelen ve biri Türk toplam 154 kişinin ölümüne yol açan uçak kazasına, pilot dikkatsizliğinden kaynaklandığına kanaat getirdiği belirtildi.
  • BU UÇAĞIN TİPİ NEYDİ
  • her zamanki gibi yine pilotaj hatasi,sunu aklim almiyo sanki pilot hatali olunca sirket kendini olaydan soyutlamismi oluyo,hayir kesinllikle hayir,o zaman sirketler yetersiz pilot kullanmakla suclanmali bence,niye böyle pilot ucuruyorsun o zaman kardesim sen,herseyin sorumlusu sirektin kendisidir bence.
  • Hayır o kaza detroit te 1989 yılında oldu . aural take off warning sistemininde sigortası çekiliymiş. Kazaya adamlar resmen davetiye çıkarmışlar nortwest kazasında. Flap ve slat ikazları almamışlar malesef togada.
  • Araştırmasını izleyemezsin çünkü daha yayınlanmadı o Northwest'in kazasıydı sanırım 85 yılı
  • Biri kalkmış kesin suç THY pilotlarında yazmış. Biri kalkmış torpilden filan bahsetmiş, Biri kalkmış plap yüzünden uçak mı kalkmazmış yazmış. Biride kalkmış ispanyollar atıyor demiş.Arkadaşlar bu kazanın national geop. de videosu yayınlandı. Adamlar aylarca araştırdılar, Kalkışı iptal edip teknik ekibe gösterilip arıza giderildi deyip pilotların tekrar before take off checlist ini yapmadığında kaza oluyor. Bu kesinlikle pilotaj hatasıdır. Hatta bir MD 80 de tekerlek kestikten sonra havada tutunamayıp düşmüştü. ama bu kazada uçak sadece burun kaldırabilmişti. Evde air crash lerin yayınlanmış tüm dvd leri mevcut hepsini izledim. Gerçek kaza anı videolarıda var görebilirsiniz. Bilmeden okumadan araştırmadan yazmayın. iyi muhabbetler.
  • arkadaşlar bu kazanın oluş sebebi flapların açılmamasıdır.araştırmada son anda değişen pistin pilotların kafasını karıştırdığı ve bu yüzden checklisti gerçekleştirmeden kalkışı gerçekleştirdikleri ve uçağın havalanamadığı belirtiliyor.flapların açık olmadğında sesli uyarı yapan sistemin sigortasını kapattıkları için uyarı almadıkları gözüküyor.araştırma derinleşince bu seslerden rahatsız olan hemen her pilotun bu sigortaları kapattığı belirleniyor...
  • Kalkış anında pilotlar flapları açmayı unuturlarsa, manuel olarak kalkış mı yapmaya çalışırlar? İyi de "KALKIŞ" ı İspanyolar başka türlü mü yapıyorlar? Roket mi bu fırlatılsın? Tercümelere dikkat!
  • dünyada pilotaj eğitimlerini yetersiz bulmaktayım.Özellikle Türkiye de 5 yıl içersinde Allah korusun böyle kazaları görmekte mümkün olabilir.100 bın euro veren ve torpili olan herkes kokpit koltuga oturabilmekte oldugu için kazaların olması kaçınılmaz. Pilotluk şakaya gelmiyecek bir meslek oldugu için kesinlikle yüksek öğretim şeklinde verilmelidir..
  • Manuel disinda nasil kalkilir?? Merak ediyorum. varsa bi yontemi, bizde ogrenelim!
  • TORPİL DUNYANIN HER YERINDE MEVCUT.İSPANYOLLARDA TORPİLLİ VE PARALI PİLOT KABINE KOYARSA OLUCAGI BUDUR!!!
İspanyol gazetesi El Periodico'nun haberinde, kalkış sırasında Madrid Barajas havaalanı yakınlarına düşen uçakla ilgili Spanair şirketinin yürüttüğü araştırmanın tamamlandığı aktarıldı. Spanair'e göre, uçağın düşmesine neden olan temel faktör ''pilot dikkatsizliğine bağlı insan hatası'' olarak gösterilirken, pilotların kalkış anında uçağın kanatlarındaki flapları harekete geçirmeyi unuttukları ve manuel olarak kalkış yapmaya çalıştıkları savunuldu. Raporda, pilotlarının dikkatinin dağılmasındaki etkenlerden birinin, kimliği açıklanmayan bir uçuş görevlisinin pilot kabininde olması olarak ifade edildi.
 
Türk vatandaşı Mustafa Erdil ile birlikte 154 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili davalar halen devam ederken, teknik arıza yüzünden rötar yapan uçağın kazadan önceki son kontrolünü yapan 2 teknik uzman, görevini eksik yerine getirme ve uçuş güvenliğini sağlamama suçlarından Madrid'de yargılanıyor.
SPANAIR KAZASININ SORUMLUSU PİLOT MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
BU UÇAĞIN TİPİ NEYDİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
her zamanki gibi yine pilotaj hatasi,sunu aklim almiyo sanki pilot hatali olunca sirket kendini olaydan soyutlamismi oluyo,hayir kesinllikle hayir,o zaman sirketler yetersiz pilot kullanmakla suclanmali bence,niye böyle pilot ucuruyorsun o zaman kardesim sen,herseyin sorumlusu sirektin kendisidir bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hayır o kaza detroit te 1989 yılında oldu . aural take off warning sistemininde sigortası çekiliymiş. Kazaya adamlar resmen davetiye çıkarmışlar nortwest kazasında. Flap ve slat ikazları almamışlar malesef togada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Araştırmasını izleyemezsin çünkü daha yayınlanmadı o Northwest'in kazasıydı sanırım 85 yılı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biri kalkmış kesin suç THY pilotlarında yazmış. Biri kalkmış torpilden filan bahsetmiş, Biri kalkmış plap yüzünden uçak mı kalkmazmış yazmış. Biride kalkmış ispanyollar atıyor demiş.Arkadaşlar bu kazanın national geop. de videosu yayınlandı. Adamlar aylarca araştırdılar, Kalkışı iptal edip teknik ekibe gösterilip arıza giderildi deyip pilotların tekrar before take off checlist ini yapmadığında kaza oluyor. Bu kesinlikle pilotaj hatasıdır. Hatta bir MD 80 de tekerlek kestikten sonra havada tutunamayıp düşmüştü. ama bu kazada uçak sadece burun kaldırabilmişti. Evde air crash lerin yayınlanmış tüm dvd leri mevcut hepsini izledim. Gerçek kaza anı videolarıda var görebilirsiniz. Bilmeden okumadan araştırmadan yazmayın. iyi muhabbetler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar bu kazanın oluş sebebi flapların açılmamasıdır.araştırmada son anda değişen pistin pilotların kafasını karıştırdığı ve bu yüzden checklisti gerçekleştirmeden kalkışı gerçekleştirdikleri ve uçağın havalanamadığı belirtiliyor.flapların açık olmadğında sesli uyarı yapan sistemin sigortasını kapattıkları için uyarı almadıkları gözüküyor.araştırma derinleşince bu seslerden rahatsız olan hemen her pilotun bu sigortaları kapattığı belirleniyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kalkış anında pilotlar flapları açmayı unuturlarsa, manuel olarak kalkış mı yapmaya çalışırlar? İyi de "KALKIŞ" ı İspanyolar başka türlü mü yapıyorlar? Roket mi bu fırlatılsın? Tercümelere dikkat!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dünyada pilotaj eğitimlerini yetersiz bulmaktayım.Özellikle Türkiye de 5 yıl içersinde Allah korusun böyle kazaları görmekte mümkün olabilir.100 bın euro veren ve torpili olan herkes kokpit koltuga oturabilmekte oldugu için kazaların olması kaçınılmaz. Pilotluk şakaya gelmiyecek bir meslek oldugu için kesinlikle yüksek öğretim şeklinde verilmelidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Manuel disinda nasil kalkilir?? Merak ediyorum. varsa bi yontemi, bizde ogrenelim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TORPİL DUNYANIN HER YERINDE MEVCUT.İSPANYOLLARDA TORPİLLİ VE PARALI PİLOT KABINE KOYARSA OLUCAGI BUDUR!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000