20 Ağustos 2017, Pazar 15:50:49

Spanair kazasından 9 yıl geçti; 1'i Türk 154 kişi can vermişti

İspanyol havayolu şirketi 2008 yılında bugün, Madrid'de kalkış yaptığı sırada düşmüş ve 1'i Türk 154 kişi hayatını kaybetmişti.
  • Öyle bir plilotluk mu var. Var ve flap falanda mı açıyorsunuz. Barajas'da o kadar trafik içinde taksi falanda var mı? Slot'a yetişme baskısı ya da keyfine değilde ordaki pilotlar gibi profesyonel her gün 13 saat duty ile 15 saate yakın mesai yapılabiliyor mu? Ya da gerçekte aile sorunları ve diğer bütün etkenler eklendiğinde power tuşuna basıp hadi kapatıyorum diyebiliyor mu gerçek pilotlar. Yazmayın şunları çocuklar.
  • Vay Be simulatörde pilot olmama rağmen hiç böyle flap açmadan kalkmayı denememiştim harbiden pilot amcalar nasıl bir psikolojiyle bunu başarmışlar çok çok yazık

İspanyol havayolu şirketi Spanair'e ait uçak, 20 Ağustos 2008 yılında Madrid'de düşmüştü.

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barajas Havalimanı'ndan kanarya Adaları'na gitmek üzere havalanmıştı. Kalkıştan hemen sonra düşen McDonnell Douglas MD-82 tipi uçakta 6 mürettebat ve 166 yolcu bulunuyordu.

İzmirli işadamı Mustafa Erdil de o uçakta yolcular arasında bulunuyordu. Kazada 6 mürettebat ve Mustafa Erdil'in de dahil olduğu 148 yolcu hayatını kaybetmişti.

Kaza raporunda pilotların kalkışta flapları açmadığı ve güvenlik protokolünü yerine getirmediği belirtilmişti.

Bu kazanın ardından toparlanamayan Spanair, 2012 yılında iflasını açıklayarak tüm uçuşlarını durdurmuştu.

Spanair kazasından 9 yıl geçti; 1'i Türk 154 kişi can vermişti

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Sim Pilot ~ 7 yıl önce
Öyle bir plilotluk mu var. Var ve flap falanda mı açıyorsunuz. Barajas'da o kadar trafik içinde taksi falanda var mı? Slot'a yetişme baskısı ya da keyfine değilde ordaki pilotlar gibi profesyonel her gün 13 saat duty ile 15 saate yakın mesai yapılabiliyor mu? Ya da gerçekte aile sorunları ve diğer bütün etkenler eklendiğinde power tuşuna basıp hadi kapatıyorum diyebiliyor mu gerçek pilotlar. Yazmayın şunları çocuklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık olmuş ~ 7 yıl önce
Vay Be simulatörde pilot olmama rağmen hiç böyle flap açmadan kalkmayı denememiştim harbiden pilot amcalar nasıl bir psikolojiyle bunu başarmışlar çok çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanal Havacı ~ 7 yıl önce
Kontrol listeleri, bu tür unutmaların önüne geçmek için kullanılıyor. Belki kontrolü yapmadılar, belki o adımı atladılar, olayı tam bilmiyorum ama günümüz uçakları, kalkış konfigürasyonuna uymayan flap olduğunda uyarıyor artık.
nasıl başarmış ~ 7 yıl önce
slot var aman yetişelim yoksa kalacaz burda, takside çok yaktık yakıt yetmeyecek, piste giriş verildi kabin hazır değil cheklisti bitiremedik, tam cheklist okurken kule arayıp pisti değiştirdi hadi sid, süratler, yeni eosid hadi hadi hadi cleared for takeoff sonra allah rahmet eylesin. bu kaza ile ilgili değil genel olarak yazdım
--- ~ 7 yıl önce
Flap vs kanattaki kamburluğu arttırarak taşıma kuvvetini arttırıyor düşük hızlarda mütiş bişe ama yüksek hızda risk alıp flaosız bence kaldırılabilir tabi uçakta yolçu yakıt kargo az olmalı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000