30 Aralık 2008, Salı 12:55:00

Soyugür Kaptan göklere veda etti

İzair’de kaptan pilot olarak görev yapan Latif Soyugür emekli olarak uçuş hayatını noktaladı...
  • Şükür asker pilotlar yavaş yavaş gidiyor ya emekli oluyor yada........................hayırlısı
  • Cok degerli ve sevecen latif kaptanim emekliliginiz hayirli ugurlu olsun..Sizleri cok ozliycek ve hep saygiyla hatirliyacagiz.
  • Gelde seni kucakda ben ucuram.Hemde beleş.
  • Vay ahbap çavuş ilişkise ha.Oda güzel yada babadan oğula. Güzel kapak iyi atılmıs
  • yeni yasaminizda saglik sihhat, esenlik dolu gunler dilerim latif hoca.
  • Cümle kurmayı yine becerememişsin. Ne kadar bu camiadasın bilmiyorum ama uslup olarak bu camianın insanlarına benzemiyorsun, yurt dışında uçman daha hayırlı olmuş. Pek senin gibilere yer açıklacağını da sanmıyorum burada. Sayın kaptanlarımızın sevgili saygılı çocukları bayragı babalarından devir alıyor. Sana anca kucakta yer var.
  • Air,bence sen zaten yurtdışında uçmaya devam et lütfen.Thy'ye geldiğinde sen kolaysa ben böyle böyle bu insanların arkasından konuşmuştum de bakalım oradaki insanlar sana nasıl tepki gösterecekler.Bende pilotum diyorsun ama bu işin tecrübeyle yapıldığının hiç mi hiç farkında değilsin heralde.Bu insanlar senin gibi birçok insan yetiştirdiler.ama onların yetiştirdikleri insan oldu Türkiye'de uçuyorlar ve onları saygıyla anıyorlar ve hürmet gösteriyorlar.sen ise önce insan ol sonra burada uçarsın
  • Damardan girdin herhalde.Havada ucarken Allah'a dua edicegim kesin.Bende pilotum.Yanı sıra bizde ve sendede olacak.Kapa attı bir yere Allah arıya diyoruz. bu bir. Yurt dısında ucmakdan kınağa geldim.Cıkıp gitsinlerde boşalan yerleri dolduralım bu bu 2 olsun.
  • Arkadaşım, bahsini ettiğin pilotlarımız ömrünün 3 senesini, saat olarak hesapladığında, havada geçiriyor. Sayısız saatler uçarak, sayısız insanları sevdiklerine kavuşturuyor. Sen ise iki kelimeyi 1 cümle haline getiremiyorsun bir de kalkıp bizde bu işi yapalım diyorsun. Bu nasıl olacak? Soru cümleme kelimeleri yan yana getirerek bir cevap verirsen seviniriz. Birgün uçağa bindiğinde dua eder isen korkudan önce allaha sonra kaptanlarımıza emanetsin bunu sakın unutma. Saygılarımla...
  • HER YÖNÜYLE ÖRNEK ALDIĞIM ENDER İNSAN, SEVGİLİ HOCAM, DEĞERLİ KAPTANIM.YOLUNUZ AÇIK OLSUN. SAĞLIK VE MUTLULUK DOLU BİR EMEKLİLİK DİLİYORUM.

44 yıllık uçuş deneyiminin ardından bu sabah son seferiyle uçuş hayatını noktalayan Soyugür, ‘uçmak tarif edilmez bir duygu’ dedi.

1964 yılında pilotluğa başlayan Latif Soyugür, 21 yıl Türk Hava Kuvvetleri’nde görev yaptıktan sonra Türk Hava Yolları’nda kaptan pilot olarak iş başı yaptı. 21 yıl boyunca Milli Havayolumuzda başarıyla görevini yerine getiren deneyimli kaptan, daha sonra 8 ay Onur Air’de uçuş yapmasının ardından 13 aylık İzair tecrübesiyle uçuş hayatını noktaladı.

Bu sabah 09.10’da İstanbul’dan İzmir’e hareket eden İzair’in Airbus A319 tipi uçağıyla son uçuşunu gerçekleştiren 65 yaşındaki Soyugür, duygu dolu anlar yaşadı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na inmesinin ardından çalışma arkadaşları tarafından çiçeklerle karşılanan tecrübeli pilot, böyle bir sürprizden haberi olmadığını belirterek, mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

Kabin ekibi ve diğer pilot arkadaşları tarafından alkışlarla ve çiçeklerle karşılanan Latif Soyugür; “Pilotluk o kadar güzel bir meslek ki, gerçekten tadına doyum olmuyor. Şu an oyuncağı elinden alınmış bir çocuk gibiyim. 44 yıl boyunca havadaydım. Ama artık yere inme vakti geldi. Şimdi balık tutup emekliliğinin tadını çıkarmaya çalışacağım. Uçuş hayatım boyunca benim yanımda olan herkese çok teşekkür ederim. İzair’a ayrıca şükranlarımı sunuyorum” dedi.

65 yaşındaki Latif Soyugür, evli, 2 çocuk ve 1 torun sahibi.

Soyugür Kaptan'ın son uçuşunda yalnızca AirportHaber ve Airport TV ekibi vardı.

Latif Bahtıgür

©AirportHaber

Soyugür Kaptan göklere veda etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 15 yıl önce
Şükür asker pilotlar yavaş yavaş gidiyor ya emekli oluyor yada........................hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FATIH YASSITAS ~ 15 yıl önce
Cok degerli ve sevecen latif kaptanim emekliliginiz hayirli ugurlu olsun..Sizleri cok ozliycek ve hep saygiyla hatirliyacagiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
re ~ 7 yıl önce
özliycek: özleyecek hatırlıyacağız: hatırlayacağız.
Air ~ 15 yıl önce
Gelde seni kucakda ben ucuram.Hemde beleş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 15 yıl önce
Vay ahbap çavuş ilişkise ha.Oda güzel yada babadan oğula. Güzel kapak iyi atılmıs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih ~ 15 yıl önce
yeni yasaminizda saglik sihhat, esenlik dolu gunler dilerim latif hoca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jr. Soyugür ~ 15 yıl önce
Cümle kurmayı yine becerememişsin. Ne kadar bu camiadasın bilmiyorum ama uslup olarak bu camianın insanlarına benzemiyorsun, yurt dışında uçman daha hayırlı olmuş. Pek senin gibilere yer açıklacağını da sanmıyorum burada. Sayın kaptanlarımızın sevgili saygılı çocukları bayragı babalarından devir alıyor. Sana anca kucakta yer var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy pilotu ~ 15 yıl önce
Air,bence sen zaten yurtdışında uçmaya devam et lütfen.Thy'ye geldiğinde sen kolaysa ben böyle böyle bu insanların arkasından konuşmuştum de bakalım oradaki insanlar sana nasıl tepki gösterecekler.Bende pilotum diyorsun ama bu işin tecrübeyle yapıldığının hiç mi hiç farkında değilsin heralde.Bu insanlar senin gibi birçok insan yetiştirdiler.ama onların yetiştirdikleri insan oldu Türkiye'de uçuyorlar ve onları saygıyla anıyorlar ve hürmet gösteriyorlar.sen ise önce insan ol sonra burada uçarsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 15 yıl önce
Damardan girdin herhalde.Havada ucarken Allah'a dua edicegim kesin.Bende pilotum.Yanı sıra bizde ve sendede olacak.Kapa attı bir yere Allah arıya diyoruz. bu bir. Yurt dısında ucmakdan kınağa geldim.Cıkıp gitsinlerde boşalan yerleri dolduralım bu bu 2 olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Umut Soyugür ~ 15 yıl önce
Arkadaşım, bahsini ettiğin pilotlarımız ömrünün 3 senesini, saat olarak hesapladığında, havada geçiriyor. Sayısız saatler uçarak, sayısız insanları sevdiklerine kavuşturuyor. Sen ise iki kelimeyi 1 cümle haline getiremiyorsun bir de kalkıp bizde bu işi yapalım diyorsun. Bu nasıl olacak? Soru cümleme kelimeleri yan yana getirerek bir cevap verirsen seviniriz. Birgün uçağa bindiğinde dua eder isen korkudan önce allaha sonra kaptanlarımıza emanetsin bunu sakın unutma. Saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SEZAİ TURAN ~ 15 yıl önce
HER YÖNÜYLE ÖRNEK ALDIĞIM ENDER İNSAN, SEVGİLİ HOCAM, DEĞERLİ KAPTANIM.YOLUNUZ AÇIK OLSUN. SAĞLIK VE MUTLULUK DOLU BİR EMEKLİLİK DİLİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000