06 Temmuz 2015, Pazartesi 14:35:07

Southwest uçağının lastiği yandı

Southwest Havayolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının kalkış sırasında lastiği yandı, uçak geri dönmek zorunda kaldı.
  • Lastik kalkışta patlamış, yangın yok. Yakıt azaltıp geri dönüyor. Durduktan sonra akan hidrolik sıvısının sıcak frenlere temasından kaynaklı duman var. Aviation Herald, foxnews, diğer Amerikan basını hiçbiyerde yangın yazmıyor.
  • nekadar berbat bir livery, insanda hiç mi tasarım ruhu yok
  • Southwest e ucuz hizmetli havayolu demek saygisizlik, kabin ici eglence sistemleri THY ile karsilastiralamaz, mobil cihazdan direk sisteme baglaniyorsun, ucus bilgilerinden bedava tv, film, muzik, etc. bununla beraber koltuk araliklari bizim 777 lerin ekonomisinden cok genis ben o rahatligi THY de bulamiyorum, yeni nesil 737 leri cok konforlu ve bu airket rotar yapmaz, rotar oldugunda Amerika hukumeti cezayi basar, siz hic rotarsiz THY ucus gordunuz mu Amerika ya
  • E normaldir, çoğu pilot kendini işin ehli sanarak gazı köklüyor e haliyle tekerleker pati çekiyor sonucu söylememe gerek yok heralde yukarda yazıyor siz okuyun, allah muhafaza kıç bile atabilirdi, allah korumuş. Pilotları uyarıyorum lütfen kalkışta full gaza basmayın, yüzlerce can taşıyorsunuz..
  • Thy düşmanlarına duyurulur amerikada oluyormuş bu tür hadiseler. Southwest havayollari türkiyede Pegasus neyse odur ucuz bilet pazarlaması yapar sadece 737 ler ile uçar

Southwest Havayolları'ın Denver'dan Los Angeles'a gidecek yolcu uçağının, kalkış yaptığı sırada lastiği yandı. Durumu fark eden kokpit ekibi geri döneceği bilgisini vererek havada yakıt boşaltmak için bir süre tur attı.

Kısa süreli alev aldığı öğrenilen lastikle Denver'a güvenli bir iniş yapan Southwest uçağını itfaiye ekipleri karşıladı. İniş sırasında korkulan bir durum yaşanmazken, uçağın bakıma alındığı öğrenildi.

Sefer iptal edilirken, yolcular için daha sonra başka bir uçak tahsis edileceği kaydedildi.



Southwest uçağının lastiği yandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Lastik kalkışta patlamış, yangın yok. Yakıt azaltıp geri dönüyor. Durduktan sonra akan hidrolik sıvısının sıcak frenlere temasından kaynaklı duman var. Aviation Herald, foxnews, diğer Amerikan basını hiçbiyerde yangın yazmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
nekadar berbat bir livery, insanda hiç mi tasarım ruhu yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Southwest ~ 9 yıl önce
Southwest e ucuz hizmetli havayolu demek saygisizlik, kabin ici eglence sistemleri THY ile karsilastiralamaz, mobil cihazdan direk sisteme baglaniyorsun, ucus bilgilerinden bedava tv, film, muzik, etc. bununla beraber koltuk araliklari bizim 777 lerin ekonomisinden cok genis ben o rahatligi THY de bulamiyorum, yeni nesil 737 leri cok konforlu ve bu airket rotar yapmaz, rotar oldugunda Amerika hukumeti cezayi basar, siz hic rotarsiz THY ucus gordunuz mu Amerika ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rabbim korumuş ~ 9 yıl önce
E normaldir, çoğu pilot kendini işin ehli sanarak gazı köklüyor e haliyle tekerleker pati çekiyor sonucu söylememe gerek yok heralde yukarda yazıyor siz okuyun, allah muhafaza kıç bile atabilirdi, allah korumuş. Pilotları uyarıyorum lütfen kalkışta full gaza basmayın, yüzlerce can taşıyorsunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capitano Italyano ~ 9 yıl önce
Uçakların gaz gücü arabadaki gibi tekerleklere aktarılmaz tekerleklerin işlevi sadece dönmektir gücü aktarmak değil. Uçaklar motorların ürettiği itme kuvvetiyle ilerler hem yerde hem havada. Yani patinaj çekmesi imkansızdır bilginize
pati ? ~ 9 yıl önce
arkadaşım pilot gazı köklediği zaman motor itiyor ve o nispette teker döner. Motordan önce teker dönüpte pati çeker mi. demekki pilotlar doğru yapıyor yorumcularda eksik bilgi var.
camarothmood ~ 9 yıl önce
Thy düşmanlarına duyurulur amerikada oluyormuş bu tür hadiseler. Southwest havayollari türkiyede Pegasus neyse odur ucuz bilet pazarlaması yapar sadece 737 ler ile uçar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 9 yıl önce
kesin thynin işi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000