10 Ekim 2011, Pazartesi 07:44:09

SONUNDA İTİRAF ETTİLER...

İstanbul Ticaret Odası önderliğinde 146 Türk şirketinin katıldığı Köln'deki Anuga Fuarı, Almanya'nın vizeyle ilgili itirafına sahne oldu. Almanya'nın Federal Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, "Vize politikamız artık çok aşırıya kaçmış durumda. Bu bürokrasi ekonomimize zarar verir hale geldi" dedi.
  • Herkes schengen vizesini ne zahmetlerle alıyor, evraklar, sorulan sorular v.s. Sonra o güç bela alınan vizeyle pasaport memuru, niye geldin, nerde kalican, ne kadar kalican v.s. Yine sormaya basliyo. Sanki vizeyi tahtakalede yaptırdık. Çingeneler kadar degerimiz yok onların gözünde, onları direkt pasapotsuz alıyorlar. inşallah Avrupa birliği baslarına yıkılır. Eşsiz, üstün Alman ırkına selam olsun... 2023 de soyunuz kuruyacak.
  • konsolos toplu dava açın diyor iyi de kendisinin ve kurumunun görevi değil mi konsolosluklar ve vize aracı kurumlarıyla muhatap olmak?? sen ve kurumun neden vatandaşlarınızı hergün aşağılayan,horlayan,soyan bu kurumlar hakkında yasal işlemler yapıp,dava açıp anladıkları dilden cevap vermiyorsunuz?? yoksa vatnadaşlarınızın eziyet çekmesi hoşunuza mı gidiyor???
  • vatandaşa toplu dava açın diye akıl vereceğine neden mensubu olduğun bakanlık konsolosluklara ve ortakları vize aracı kurumlarına dava açmıyor konsolos efendi??? vatandaşların hergün konsolosluklarda ve vize aracı kurumlarında aşağılanıyor,horlanıyor,soyuluyor senin ve kurumunun haberi var mı??? yoktuysa da şimdi öğrendin git gereğini yap da görelim akıl vermek mi kolay yapmak mı????
  • ...kaldırın ehrhaftasonu tatile giden insanalrla ekonominiz canlansın :))
Prense para sormuşlar 
 
Guido Westerwelle, vize uygulamasının Almanya'ya verdiği zarara şu örneği gösterdi: "Geçenlerde Orta Doğu'dan bir ülkenin kraliyet ailesine mensup bir prense bizim memurlar 'geri dönüş paranız var mı?' diye sormuşlar. Bu konuda politikalarımızı gözden geçirmeliyiz." 
 
Toplu dava açın 
 
Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa da, son dönemde Almanya'da Türkiye'ye karşı katı vize uygulamaları konusunda önemli gelişmeler yaşandığını ancak Türkiye'nin özellikle işadamı örgütlerinin yapması gerekenler olduğunu söyledi. Basa, şöyle konuştu: "Almanya parlamentosu Türkiye'ye vize uygulaması konusunda bir bilimsel rapor istedi. Rapor Türkiye'ye vize uygulamasının haksız olduğunu ortaya koydu. Bazı bireysel davaların da lehimize sonuçlandığını hepimiz gördük. Ancak TOBB gibi İTO gibi büyük iş dünyası örgütlerinin toplu davalar açmasının çok daha kesin ve etkili sonuçlar ortaya koyacağını düşünüyoruz." 
 
Almanlar sevindi 
 
Anuga Fuarı'na katılımın 2009'u aşması Almanları sevindirdi. Koelnmesse İcra Kurulu Başkanı Jürgen Roters, şunları söyledi: "Küresel krizin çok konuşulduğu bir dönemde, burada tüm sektörler içinde çok büyük ağırlığı ve önemi olan gıda alanında önemli iş bağlantıları yapılacak. 100 ülkeden 6 bin 598 firma fuarımızda stand açmış durumda ve 150 bin ziyaretçi bekliyoruz." 
 
6 bin metrekare yerine 4 bin metrekare verdiler 
 
Türkiye'nin gıda sanayicileri 2 yılda bir Almanya-Köln'de düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarı Anuga'ya bu yıl da rekor katılım gerçekleştirdi. 2009'da partner ülke olarak İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) organizasyonuyla Anuga'da toplam 3 bin 141 metrekarelik alanda yer alan Türk firmaları 2011'de 4 bin metrekarelik alana yayıldı. Aynı dönemler itibariyle katılımcı firma sayısı da 113'ten 146'ya yükseldi. Sürpriz şekilde partnerlik yılındaki rakamın da aşılması Türkiye açısından büyük başarı olarak görülürken, İTO da fuarda her yıl açtığı restoran için kiraladığı alanı Türk firmalarına tahsis ederek 20 firmanın daha fuara katılımını sağladı. İTO Başkan Vekili Dursun Topçu, "Ne yazık ki 40 civarında firmamız da yer bulunamadığı için açıkta kaldı. Fuarda diğer ülkelerden olabilecek son dakika iptallerini yakından takip etmemize rağmen bu firmalarımıza yer bulunamadı. Aslında Anuga'da bu yıl için 6 bin metrekarelik bir salonu kiralamak istedik. Ancak bu salon partner ülke İtalya'ya tahsis edildi" dedi. (Hürriyet) 
SONUNDA İTİRAF ETTİLER...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Herkes schengen vizesini ne zahmetlerle alıyor, evraklar, sorulan sorular v.s. Sonra o güç bela alınan vizeyle pasaport memuru, niye geldin, nerde kalican, ne kadar kalican v.s. Yine sormaya basliyo. Sanki vizeyi tahtakalede yaptırdık. Çingeneler kadar degerimiz yok onların gözünde, onları direkt pasapotsuz alıyorlar. inşallah Avrupa birliği baslarına yıkılır. Eşsiz, üstün Alman ırkına selam olsun... 2023 de soyunuz kuruyacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
konsolos toplu dava açın diyor iyi de kendisinin ve kurumunun görevi değil mi konsolosluklar ve vize aracı kurumlarıyla muhatap olmak?? sen ve kurumun neden vatandaşlarınızı hergün aşağılayan,horlayan,soyan bu kurumlar hakkında yasal işlemler yapıp,dava açıp anladıkları dilden cevap vermiyorsunuz?? yoksa vatnadaşlarınızın eziyet çekmesi hoşunuza mı gidiyor???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
vatandaşa toplu dava açın diye akıl vereceğine neden mensubu olduğun bakanlık konsolosluklara ve ortakları vize aracı kurumlarına dava açmıyor konsolos efendi??? vatandaşların hergün konsolosluklarda ve vize aracı kurumlarında aşağılanıyor,horlanıyor,soyuluyor senin ve kurumunun haberi var mı??? yoktuysa da şimdi öğrendin git gereğini yap da görelim akıl vermek mi kolay yapmak mı????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
...kaldırın ehrhaftasonu tatile giden insanalrla ekonominiz canlansın :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000