07 Şubat 2013, Perşembe 13:30:18

SON VİRAJA GİRİLDİ!

Şırnak'ta yapımı devam eden havaalanı çalışmalarının büyük kısmının tamamlandığı ve deneme uçuşlarının Haziran ayı içerisinde yapılacağı bildirildi.
  • İYİ GÜZEL HOŞTA ,5 KEZDİR AÇILIŞ TARİHİ ERTELENİYOR.BAKAN BEY MÜTAHİTE RAĞMEN BİR NARA ATIP TEMMUZ 2012 DEDİ MÜTAHİT İMKANSIZ DEDİ.EK İSTİMLAK YAPILIP 5 KURUŞ ETMEYEN TOPRAKLAR 100 E SATILDI.BİRDE BÖLGE HALKI O KADAR FANTASTİK BAKIYOR Kİ BU İŞE ,AÇILDIĞI GÜNÜN ERTESİ GÜNÜ BURDAN DUBAİYE UÇUŞ OLACAK SANIYOR.MARDİN VE D.BAKIR ALANLARININ YOLCU SAYISINI ÇOK ETKİLER TAMAM DOĞRU,AMA 1 UÇAK BİLE ZOR DOLAR.ÇÜNKÜ IRAKLILAR ARTIK ESKİSİ GİBİ BURALARDAN DEĞİL ERBİLDEN DİREKT GİDİYOR.ÜÇKAĞITÇI TAKSİCİLERİMİZ SAYESİNDE.ÇOK YOLDULAR ONLARI ÇÜNKÜ.VE MAYMUNDA GÖZÜNÜ AÇTI.BİRDE GÜVENLİK SIKINTISI YÜKSEK.ALANIN ETRAFI SALDIRIYA MÜSAİT.AYRICA BÖLGEDEKİ PARTİLİ VE YANDAŞLARIDA TORPİL KAYIRMA VE RÜŞVET İLE İŞLETMELERİ ALMAK İÇİN ELLERİNİ OVUŞTURUYOR DURUMDALAR.ŞIRNAK EN ÇOK THY 1 SEFER ANA.JET 1 SEFER YAPAR..ODA SİYASİ RİCALARLA..POTANSİYEL İSE EN ÇOK %40 LA UÇAK KALKAR....

Yıllık 500-600 bin yolcu kapasiteli Şırnak Havaalanı, yörenin turizm ve ekonomisine de büyük katkı sağlayacak.

Şırnak'ta, 2 yıl önce Cizre-İdil kara yolu üzerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı törenle temeli atılan Şırnak Havaalanı'nda çalışmaların büyük kısmı tamamlandı, bitme aşamasına geldi.

Şırnaklı vatandaşlar, 5 ay sonra Şırnak Havaalanı sayesinde çileli kara seyahatine son verecek, hava yoluyla seyahat etme imkanına sahip olacak.

Hava yolu ulaşımından yararlanmak için yıllardan beri Diyarbakır ve Mardin gibi illere gitmek için 3-4 saat harcayan Şırnaklıların bu sorunu yaz aylarında son buluyor. Havaalanı, Şırnak'taki inanç ve doğa turizmi potansiyelini de canlandıracak. Yaz aylarında yolcu iniş kalkışlarına başlayacak olan havaalanı, Türkiye ve Orta Doğu arasındaki ulaşımda büyük bir rol oynayacak.

Ayrıca, havaalanı sayesinde Irak'a gitmek daha kolay olacak. İstanbul'dan gelecek yatırımcı 2 saatlik hava yolculuğu ardından Şırnak'a, buradan 1 saatlik kara yolculuğu ardından Irak'a ulaşmış olacak. Bu nedenle havaalanı, ihracata da büyük katkı yapacak. Şırnak Havaalanı'nı, Kuzey Iraklılar da yoğun olarak kullanacak.

Şırnak Havaalanı Şantiye Şefi Arif Demirtaş, havaalanı pistinin 3 bin 40 metre uzunluğunda ve uluslararası standartta yapıldığını ifade etti. Proje çok iyi bir mevkide yapıldığı için kış mevsiminde bu havaalanına ulaşımda sis engeli yaşanmayacağına dikkat çeken Demirtaş, pistin altyapısının bitmiş durumda olduğunu kaydetti. Şantiye Şefi Demirtaş, şöyle dedi:

"Büyük uçakların inişlerine müsait bir pisttir. Çevre güvenliği kuleleri tamamlandı. Isıtma sistemleri, otopark, kule, hava savunma teknik binası, onarım ve bakım binası yüzde 98 bitme aşamasına geldi. Şu anda kameralar kalmış. Jandarma, emniyet, itfaiye ve terminal binaları da Nisan ayında hazır hale geliyor. Bina etraflarında düzenlemeler var. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sistemler dışarıdan getirildiği için onların programlarına bağlıyız. Eğer herhangi bir sorun çıkmazsa Haziran ayı içerisinde deneme uçuşları yapılacak." (Haber7 )

SON VİRAJA GİRİLDİ!

Yorumlar

GERÇEKLER ~ 11 yıl önce
İYİ GÜZEL HOŞTA ,5 KEZDİR AÇILIŞ TARİHİ ERTELENİYOR.BAKAN BEY MÜTAHİTE RAĞMEN BİR NARA ATIP TEMMUZ 2012 DEDİ MÜTAHİT İMKANSIZ DEDİ.EK İSTİMLAK YAPILIP 5 KURUŞ ETMEYEN TOPRAKLAR 100 E SATILDI.BİRDE BÖLGE HALKI O KADAR FANTASTİK BAKIYOR Kİ BU İŞE ,AÇILDIĞI GÜNÜN ERTESİ GÜNÜ BURDAN DUBAİYE UÇUŞ OLACAK SANIYOR.MARDİN VE D.BAKIR ALANLARININ YOLCU SAYISINI ÇOK ETKİLER TAMAM DOĞRU,AMA 1 UÇAK BİLE ZOR DOLAR.ÇÜNKÜ IRAKLILAR ARTIK ESKİSİ GİBİ BURALARDAN DEĞİL ERBİLDEN DİREKT GİDİYOR.ÜÇKAĞITÇI TAKSİCİLERİMİZ SAYESİNDE.ÇOK YOLDULAR ONLARI ÇÜNKÜ.VE MAYMUNDA GÖZÜNÜ AÇTI.BİRDE GÜVENLİK SIKINTISI YÜKSEK.ALANIN ETRAFI SALDIRIYA MÜSAİT.AYRICA BÖLGEDEKİ PARTİLİ VE YANDAŞLARIDA TORPİL KAYIRMA VE RÜŞVET İLE İŞLETMELERİ ALMAK İÇİN ELLERİNİ OVUŞTURUYOR DURUMDALAR.ŞIRNAK EN ÇOK THY 1 SEFER ANA.JET 1 SEFER YAPAR..ODA SİYASİ RİCALARLA..POTANSİYEL İSE EN ÇOK %40 LA UÇAK KALKAR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000