30 Mayıs 2011, Pazartesi 08:09:22

SON TESTLERİ TAMAMLANDI

Yeni Zelanda'daki Martin Havacılık Şirketi, bireysel uçuş jeti motoru 'Martin Jetpack'i tasarladı...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • hemen 86 bin dolarımı ayırıyorum
  • Her eve lazım...

Yeni Zelanda'daki Martin Havacılık Şirketi, bireysel uçuş jeti motoru 'Martin Jetpack'i tasarladı. Pilotunu 5 bin feet (1524 metre) yüksekliğe kadar çıkarabilen araç, 18 ay içerisinde 86 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkarılacak.

Bilimkurgu filmlerinden fırlamışa benzeyen aracın en son denemesi, önceki gün Christchurch kenti yakınlarında yapıldı. Şirketin kurucusu Glenn Martin'in uçurduğu jetpack, deniz seviyesinden 1500 metre yukarı yükseldi. Uçuş süresince uzaktan kumandalı bir helikopter Glenn Martin'e eşlik etti. 113 kilogram ağırlığındaki araç, iki 'süper fan' aracılığıyla dakikada 240 metre hızla pilotunu yukarı taşıdı. Yaklaşık 10 dakika havada kalan Martin, 914 metreye alçaldıktan sonra paraşütünü açtı. İnişi sırasında aracı ufak çaplı hasar alan Glenn Martin, yaptığı açıklamada, testlerin süreceğini ve insanlığın uçabilmesi için önemli bir aşama kaydettiklerini belirtti.

Martin Jetpack, bir depo benzin ile 30 dakika uçarak saatte 95 kilometre hıza ulaşabiliyor. 1 buçuk metre uzunluğundaki ve 1, 6 metre genişliğindeki jetpack'i kullanacak pilotun en fazla 130 kilogram ağırlığında olması gerekiyor. Araç, sınırlarını zorlandığında 2 bin 500 metre yüksekliğe kadar çıkıp saatte 101 kilometre hıza ulaşabiliyor. Uçmak için pilot lisansına ihtiyaç olmasa da, bazı uçuş dersleri alınması gerekiyor. 27 yıldır geliştirilme aşamasında olan Martin Jetpack, 12 milyon dolara mal oldu.

SON TESTLERİ TAMAMLANDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hemen 86 bin dolarımı ayırıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her eve lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000