24 Aralık 2012, Pazartesi 13:22:52

SON TASARIM KABUL EDİLDİ

Boeing'in Wedgetail AEW&C hava görev segmentleri için son tasarımı Avustralya tarafından kabul edildi...
  • Cok uzun bir sure Israil savunma firmasi onemli bir parcayi teslim etmedi. Gecenlerde duydum, teslim edeceklermis.
  • Hayret yuzde yerli dememisler bu sefer!!!
  • boeing sözde bu uçakları 3 yıl önce teslim etmesi gerekirken para ödemeside peşin yapıldı fakat tık yok ne zaman gelecek belli değil belli olan uçakların üzerindeki radar sistemini yapan üreten firma bir israil firması ve bu parçaları vermiyor amerikalı boeing oda monte etsin durum böyle... vermeye de niyeti yok malesef... bu uçağın türk hava kuvvetlerine teslim edilip uçmaya başladığında inanılmaz bir avantaj ve sınır güvenlği elde edeceğiz her yönden ama iş ki nasıl olacak işde..
  • Bu ucaklarda yilan hikayesine dondu. TAI topu yine dusurdu, anka'da oldugu gibi.

Avustralya Federal Devleti, Wedgetail hava görev segmentlerinin son tasarımını kabul ederek altı adet Boeing 737 Havadan Erken Uyarı ve Kontrol (AEW&C) uçağının ve ilgili görev sistemlerinin alımını tamamladı. Avustralya’ya üstün hava gözetimi, muhaberat ve muharebe yönetimi sağlayan uçağı Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAAF) işletiyor.

Savunma Malzemeleri Kurumu Wedgetail programı direktörü Hava Tümgeneral Marshal Chris Deeble, “Avustralya, dünya standartlarında Havadan Erken Uyarı ve Kontrol (AEW&C) kabiliyeti edinebilmek için Boeing ve sanayi ortakları ile yakın çalışma içinde oldu. Son üst düzey ittifak tatbikatında Wedgtail’in performansı, RAAF’a son teknoloji muharebe kabiliyeti kazandırdığımızı gösterdi” dedi.

Boeing başkan yardımcısı ve Havadan Keşif, Komuta ve Kontrol program direktörü Rick Heerdt; “RAAF, Boeing ve tedarikçilerimiz arasındaki işbirliği, güçlü bir devlet-sanayi ortaklığının çok iyi işler yapabileceğinin kanıtıdır” dedi. “Zorlu destek programı, Wedgetail’in uzun dönem hizmet ve başarısını temin etmek için uygulamaya koyuldu.”

Altı AEW&C uçağının yanı sıra, Wedgetail programı, Operasyonel Uçuş Eğitimi, Harekât Görev Simülatörü ve Mürettebat Destek Sistemi gibi yer destek segmentlerini de içeriyor. Bunların tümü Avustralya’nın Newcastle şehrindeki Williamtown RAAF üssünde AEW&C Destek Merkezi’nde konumlandırıldığı ifade edildi.

Boeing Kore Cumhuriyeti’ne dört AEW&C uçağını 2012’de teslim etti. Dört AEW&C uçağı da Türkiye için üretimde.

SON TASARIM KABUL EDİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Israil ~ 11 yıl önce
Cok uzun bir sure Israil savunma firmasi onemli bir parcayi teslim etmedi. Gecenlerde duydum, teslim edeceklermis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
albayin yegeni ~ 11 yıl önce
Hayret yuzde yerli dememisler bu sefer!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
boeing sözde bu uçakları 3 yıl önce teslim etmesi gerekirken para ödemeside peşin yapıldı fakat tık yok ne zaman gelecek belli değil belli olan uçakların üzerindeki radar sistemini yapan üreten firma bir israil firması ve bu parçaları vermiyor amerikalı boeing oda monte etsin durum böyle... vermeye de niyeti yok malesef... bu uçağın türk hava kuvvetlerine teslim edilip uçmaya başladığında inanılmaz bir avantaj ve sınır güvenlği elde edeceğiz her yönden ama iş ki nasıl olacak işde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yilan hikayesi ~ 11 yıl önce
Bu ucaklarda yilan hikayesine dondu. TAI topu yine dusurdu, anka'da oldugu gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ultra ~ 11 yıl önce
Taı ile ne alakası var?Ana yüklenici boeing, boeingten kaynaklanıyo teslimatlar 2013'nün başı gibi olacak
ultra'ya ~ 11 yıl önce
TAI radari biz takacagiz dedi, boeing'e. Ve takmaya basladilar...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000