03 Kasım 2011, Perşembe 16:15:15

SON 10 YILDA 6. KAZA

Konya'da son 10 yılda yaşanan askeri uçak kazalarında 7'si pilot 9 askeri personel şehit olurken, 4 pilot ise yaralı olarak kurtuldu...
  • Amcam İzmir'de bir T33'ün test uçuşunda iken uçağı havada infilak ediyor ve (o uçaklarda atlanabiliniyormuydu bilemiyorum) atlamaya fırsat bulamadan vefat ediyor. Çocukları bebek yaşta babasız kalıyor. Onların nasıl baba özlemi çektiklerine ben bizzat şahit oldum. Savaş olsa tamam hepimiz seve seve ölmeye razıyız ancak barış zamanı buna cidden gerek yok. Lütfen hemen atlayın. Çocuklarınızı, sizi sevenleri 3 kuruşluk uçaklar için sizden mahrum bırakmayın. En büyük komutanınız Bu Kadirşinas Millet (yorumları okuyun) size: "HEMEN ATLAMANIZI EMREDİYOR". Lütfen emre itaatsizlik etmeyin. (Allah Rahmet etsin ve mekanınız diğer tüm müjdelenen şehitlerimiz gibi cennet olsun.)
  • malesef nuh nebiden kalma döküntü uçakları kullanmaya devam edersek sonucu malesef başından bellidir.. halbuki yeni uçaklar alınsa bunlar hiç olmaz.. döküntü casalardan, döküntü f-4 ler ve diğer döküntü uçaklardan artık kurtulma zamanıdır yeni en son teknoloji uçakları almak zorunludur bu iş şaka götürmez illaki ortak üretim yan üretim olmuyorsa o zaman satın almak zorundasın yoksa çok bekleriz maleseflere kalırız..
Konya'da 3. Ana Jet Üssü'nden havalanan ve eğitim uçuşu sırasında merkez Karatay ilçesi Karakaya köyü yakınlarına düşen F-4 tipi savaş uçağında 2 pilotun şehit olması gözleri Konya'da yaşanan uçak kazalarına çevirdi. 2002 yılından bu yana yaşanan 6 ayrı uçak kazasında 2'si yer personeli, 7'si pilot, 9 askeri personel şehit olurken, 4 pilot ise kazalardan yaralı olarak kurtuldu. 
 
2004 yılında meydana gelen kazada eğitim uçuşu sırasında 2 adet F-4 uçağı Hadim ilçesi yakınlarında havada çarpışarak düşmüş ve kazada 3 pilot şehit olurken, 1 pilot yaralı kurtulmuştu. 27 Temmuz 2006'da ise 3. Ana Jet Üssü'ne bağlı bir eğitim uçağının pistten kalkışı sırasında düşmesi sonucu 1 pilot ile 2 yer bakım görevlisi asker şehit düşmüştü. 22 Mayıs 2007 yılında meydana gelen kazada 3. Ana Jet Üssü'nden havalanan bir F-16 uçağı, Selçuklu ilçesi Altınapa Barajı yakınlarında düşmüş, uçağın pilotu ise son anda uçaktan atlayarak kazadan yaralı kurtulmuştu. 
 
Son kazadan 20 gün sonra ise 12 Haziran 2007 günü 3. Ana Jet Üssü'nden kalkan askeri bir uçak Yunak ilçesi yakınlarında düşmüş ve pilot kazadan yaralı olarak kurtulmuştu. 17 Mart 2009 yılında ise 3. Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu için havalanan F-4 tipi savaş uçağı, Altınekin ilçesi yakınlarında belirlenemeyen bir nedenle düşmüş, uçak düşmeden önce fırlatma koltuğuyla uçaktan atlayan pilotlardan birisi şehit olurken, diğeri yaralı olarak kurtulmuştu. 
 
Son kaza ise, bugün yaşandı. Sabah saatlerinde 3. Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu için havalanan F-4 tipi savaş uçağı, belirlenemeyen bir nedenle Karatay ilçesi Karakaya köyü yakınlarında tarlaya düştü ve kazada biri binbaşı diğeri üsteğmen 2 pilot şehit oldu. Son kazayla birlikte 10 yılda yaşanan 6 ayrı uçak kazasında 7'si pilot 9 askeri personel şehit düşerken, 4 pilot ise kazalardan yaralı olarak kurtulmayı başardı. 
SON 10 YILDA 6. KAZA

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Amcam İzmir'de bir T33'ün test uçuşunda iken uçağı havada infilak ediyor ve (o uçaklarda atlanabiliniyormuydu bilemiyorum) atlamaya fırsat bulamadan vefat ediyor. Çocukları bebek yaşta babasız kalıyor. Onların nasıl baba özlemi çektiklerine ben bizzat şahit oldum. Savaş olsa tamam hepimiz seve seve ölmeye razıyız ancak barış zamanı buna cidden gerek yok. Lütfen hemen atlayın. Çocuklarınızı, sizi sevenleri 3 kuruşluk uçaklar için sizden mahrum bırakmayın. En büyük komutanınız Bu Kadirşinas Millet (yorumları okuyun) size: "HEMEN ATLAMANIZI EMREDİYOR". Lütfen emre itaatsizlik etmeyin. (Allah Rahmet etsin ve mekanınız diğer tüm müjdelenen şehitlerimiz gibi cennet olsun.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
malesef nuh nebiden kalma döküntü uçakları kullanmaya devam edersek sonucu malesef başından bellidir.. halbuki yeni uçaklar alınsa bunlar hiç olmaz.. döküntü casalardan, döküntü f-4 ler ve diğer döküntü uçaklardan artık kurtulma zamanıdır yeni en son teknoloji uçakları almak zorunludur bu iş şaka götürmez illaki ortak üretim yan üretim olmuyorsa o zaman satın almak zorundasın yoksa çok bekleriz maleseflere kalırız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000