13 Ağustos 2008, Çarşamba 13:05:48

Somali’de uçak düştü

Somali'nin dışına küçük bir uçak düştü. 3 kişinin öldüğü bildirildi...

Görgü tanıkları Mogadişu’nun 50 km. güneyinde uçuş pistinin hemen yanında hızla alçalan bir uçak gördüklerini, ardından uçağın düşüşüne şahit olduklarını anlattılar. Düşüşün ardından yardım etmek için enkazın yanına gidenler yanan gövdenin dışına fırlamış bir cesede ulaştılar. Uçağın içinde de iki yanmış gövde bulundu. Ancak yanmış cesetlerin zenci mi beyaz mı olduklarını bile anlamanın mümkün olmadığı açıklandı.

Görgü tanıkları ayrıca uçağın çiğnendiğinde yüksek derecede uyuşturucu etkiye sahip olan khat yaprakları taşımakta olduğunu belirttiler.  Somalililer arasında kullanımı çok yaygın olan bu yapraklar uçakla ilgili araştırmalara farklı bir boyut kazandırdı. İfadelere göre khat yapraklarıyla dolu yüzlerce çuval kaza mahalline yayılmıştı.

 

Kenya Sivil Havacılık Müdürlüğü Yetkilisi Mwadimeh Wa'kesho, uçakta pilot, yardımcı pilot ve mühendis olmak üzere 3 Kenyalı bulunduğunu ve hepsinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Uçağın 5 tonluk kargoyla Nairobi’den Somali’ye uçtuğunu ve kötü hava şartları nedeniyle düştüğünü doğruladı.

 

Savaştan oldukça yara alan Somali, yaralarını hayır kuruluşları ve Birleşmiş Milletler yardımlarıyla sarmaya çalışıyor. Bu yılın sonuna kadar 10 milyonluk nüfusun yarısını açlıktan kurtarmak için dünyanın dört bir yanından gelecek yardımların önemli olduğu belirtildi.

Ancak bölgedeki korsanlar, haydutlar ve isyankarlar yardım ekiplerine öldürücü saldırılar düzenledikçe gelen ekiplerin sayısı her geçen gün azalıyor. Düşen uçağın da Mogadishu’ya gitmekte olan yardım uçaklarından biri olduğu tahmin ediliyor. Uyuşturucu etkiye sahip yaprakların yardım uçağıyla neden taşındığı ise henüz bilinmiyor.

Somali’de uçak düştü

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000