10 Ağustos 2011, Çarşamba 08:43:39

SOMALİ HAVAALANI'NDA SEVİNÇ

Türkiye’den yardım götüren uçakları, semalarında gören Somali halkının tepkisini Kızılay Başkanı Küçükali anlattı: ‘Türk uçakları geliyor’ diye secdeye kapanıp, Allahu Ekber nidalarıyla karşılamışlar.
  • Madem Somali yıllardır kurak, açlık sorunu var, Bütün dünya ülkeleri paylasşa oranın halkını sorun kalmaz. Koskoca rusya topraklarında 200 250 milyon insan yaşıyor. İskandinavya ve kanada da da nüfus yoğunluğu son derece az.
  • yapılan yorumlarda muhtaç durumdaki bu insanlara yapılan yardımlar ve hükümetin öncü rol oynaması başka yerlere çekilmeye çalışılıyor. tüm bunlar yapılan iyiliğin değerini hiçbir zaman düşürmeyeceği gibi muhtemeldir ki kuruş yardım göndermeyen kişiler tarafından yapılmıştır. uluslaraşırı bir yardım operasyonunda bizim de bayrağımızın bulunması insanları bu kadar neden rahatsız ediyor, anlamak imkansız. aynı mantık arap ülkelerini eleştirirken bizim orada bulunmamızı da anlayamıyor ki, sözün bittiği nokta.
  • Eger bati dunyayi somurmeyi buraksa dunyanin batidan yardim istedigi ve/veya yardim istemeside yok. arka kapidan Kazan'la caldigini, isletdigi propaganda makinesiyle (medya) hak sahibine iade ettigi cay kasigi dolululuguna dikkat ceker/cekmeyi basarir. Irak,afganistan,sudan,nijerya vs vs vs. bunlarin arasinda TC yok diye dusunen varsa yanilir....
  • kendılerını musluman sayıyorlar aya bu arap ulkelerı,ve geleyım türk uçaklarını havada gorunce sevınmısler sozune bu sozde açıkçası bırılerını ınandırmak agız lafı yapmak için soylenmıs laf oyunlarından başka bırsey degıl cunku adamlar zaten açlıktan ne yapacagını şaşırmıs tutup havadaki uçakların kıme aıt olup olmaycagınımı sayıyorlar merak ettım dogrusu açlıkla uğraşırken saglıkla uğraşırken bu neye benzıyor bılıyormusunuz kurbanlık için yatırılmış koyun can çekerken bırılerıde eline maşa almış kadehlerı tokuştururken lafcıklar ile kahkaha atmaya benzıyor. ve geleyım son sozume ne olacak bılıyormusunuz ramazan bıtecek evlı evıne gıdecek koylu koyune ve o ınsanlar yıen o kaderıen terk edılecek hukumette gundemdekı ekonomık sorunlardan çıka
  • şimdi kızacaksınız ama biz yine araştırmalarımız doğrultusunda yıne gerçeklerı soyleyeceğiz kızsanızda. bırıncısı bu somali olayı yada afrıkada bu olaylar yenı degıl yıllardan berı aynı senaryo ve akp kac seneden berı basta ne olduda bu sene yardım gonderme kararı aldı bır arkadasımız yazmıs bılmem batı ne kadar yapıyor yardım dıye madem oylseyse bende sana kulagında ıkı küpe olacak soz yazayım,turkıyedekı butun yardım vakıf,dernek ve kuruluşlarının afrıkaya ulastırdıgı ınsan sayısı 18 bin kişi iken avrupanın kızılhaç ve diğer yardım kuruluşları ise 2 milyonu aşkın afrikada kişiye yardım ulaştırıyor aradakı farka sen bak ıstersen,ha geleyım bırde şu sahte musluman petrol bolluğu içinde yaşayan körfez arap ülkeleri birde dönüp baksın
  • Kardesim sirf senin basina geldigi icin, veya gidip yardim ettigin icin mi onemli oldu boyle seyler? Yillardir yardim eden Bati'ya neden saygi duymuyorsunuz? 25 sene once LiveAid rock konseri yapip para toplandiginda nerdeydiniz? O zaman kac Turk Afrika'nin yardimina gitti. Iyi guzel yardim ediyoruz, ama dunyada baskalarina yardim yollamada, kisi basina bagista ne kadar geri oldugumuzu unutmayin. Nerede ise sonlarda. Adam cikmis dunya devlerinden hesap soruyor, O dunya devleri senin yuzlerce katin yardim yapmis.
  • sonuçta oturduğumuz yerden konuşmak atıp tutmak kolay birbirimize sataşıp kusur arayacağımıza daha nasıl yardımcı olabiliriz diye düşünmemiz gerekmez mi? eleştirip durmak yerine... Allah herkezin kalp gözünü açar inşallah. ortada bir gerçek var ki çok güzel bir iş oldu.siz kaç kere böyle bir organizasyonda bulundunuz? onları hak sahiplerine dağıtmak kolay mı sanıyorsunuz? bunları becerenlere saygı duymak lazım.ben deprem bölgesinde görev aldım o insanların halini sizlerde görseydiniz hayata bakış açınız çok farklı olurdu.amacım polemik yaratmak yada kendimi tanıtmak değil sadece yardımın gerekliliğini ve önemini anlatmak... saygılar
  • 6 milyon dolari gectik, baskalari paralarini nereye harciyor demesi. ABD 100milyon yolluyor, ne olmus? Senelerden beri yolluyor Bati buralara para, ne olmus? Evcil hayvanlara 40 milyar harcaniyormus, sanane? Cok seviyorsan Somaliyi ac kapilarini, vizeleri kaldir, hepsine bir ev, araba ve kol saati ver. Ama baskalari ne yapiyor, ne yapmiyor, sanane?
  • Haberin kaynagi Kizilay in basindaki kisi ve yardim ucaklarindan 2 gun once gitti oraya hazirliklara baslamak icin ama senin kalbin buna degilde ordaki nidalara takilmis.
  • Allah yardimcilari olsun ordaki yasayan insanlarin.. Yalniz o koskoca ucaktan halkin el salladigini nerden gordun,Allahuekber dedigini nerden duydun..yoksa haberi yazan arkdas kendi ic dunyasini mi yansitmis anlamadim..ucak karayolu ile gitti heralde..
Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, Somali’ye gönderilen ilk 2 kargo uçağının Somali’ye ulaştığını belirterek, uçakların Somali Havaalanı’nda görülmesiyle birlikte, Somalililerin secdeye yatarak ‘Allahu Ekber’ dediklerini anlattı. MÜSİAD’ın Gazi Kültür Merkezi’nde düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde konuşan Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, Somali’ye içinde yardım paketleri bulunan 2 kargo uçağının vardığını hatırlatarak, “Bu ekip, yola çıkan iki uçağımızı karşıladılar. Enteresan bir şey olmuş bu uçakların karşılanması sırasında. Genel müdür bana ağlayarak anlattı. Uçaklarımız görülünce ‘Türk uçakları geliyor’ diye insanlar secdeye kapanmışlar. Allahu Ekber nidalarıyla karşılamışlar uçakları. ‘Türkler geldi kurtulacağız’ diye. Geçmişimiz orada efsane idi. Şimdi de ülke olarak en büyük yardımı şu anda biz götürmek durumundayız. Bu yardımlar inşallah başka ülkelere de birer örnek teşkil ederler. Buradaki bu masum insanların ölümüne engel olmuş oluruz” diye konuştu.

Nakdi para 6 milyon lirayı aştı
2008 yılında Dünya Gıda Örgütü’nü yazılı olarak uyardıklarını, kaydeden Küçükali, Dünya Gıda Örgütü’nün ise, “Biz tüm dünyadan özür diliyoruz. Somali’yi yanlış planlamışız” dediklerini söyledi. Küçükali Gıda Örgütü’ne tepki göstererek, “90 günde 29 bin çocuğun öldüğü bir ülkede, bu ülkenin yanlış planlandığını söyleyebilecek insanların, insanlar arasında gezmesinin daha utanç verici olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. Küçükali Somali için toplanan yardımlarla ilgili olarak da, “4 uçak hiçbir şey değildi. Ayın 15’inde bir gemi kaldırıyoruz 5 bin tonluk. Şu anda kaldıracağımız geminin iki misli malzemesi hazır” dedi. Küçükali daha sonra salondaki davetlilere seslenerek, onların cep telefonlarını çıkararak mesaj bölümüne ‘KIZILAY’ yazıp 2868’e göndermelerini istedi. Tekin Küçükali, Somali’deki kuraklık ve açlık krizi üzerine başlattıkları kampanyaya gösterilen ilgi nedeniyle vatandaşlara teşekkür ederek, ‘’Herkesin bu konuda destek verdiğini, omuz verdiğini görüyorum. Tüm halkımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle nakdi para olarak 6 milyon lirayı biraz geçtik’’ dedi. Kendini dünya devi olarak ilan eden ülkelerden sadece birinin yılda evcil hayvanlar için harcadığı paranın 40 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Tekin Küçükali, “Bu para 30 tane Somali’yi ayağa kaldırır. İnsanların bir yılda sadece güzelleştirmek için salonlarda harcadığı para ise 160 milyar dolar. 100 tane Somali’yi ayağa kaldırır. Dünya bir taraftan bunu yaşarken, ülkemizde de bu var, diğer tarafta Allah’ın yarattığı kullar açlıktan ölüyor”şeklinde konuştu.

İİT Somali için toplanıyor
Somali Başbakanı’ndan gelen acil yardım çağrısının ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun daveti üzerine İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu üye ülkeleri 17 Ağustos günü İstanbul’da Dışişleri Bakanları düzeyinde olağanüstü icra komitesinde toplanmaya davet etti. İİT İcra Komitesi 2006 yılından bu yana ilk kez Cidde dışında İstanbul’da toplanacak. Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif’in de katılacağı toplantıda felaket bölgesine yönelik somut yardım önerileri tartışılacak.

14 ülkeden gelen yardımların dağıtımını da Türk Kızılayı yapacak
Yardımların ilk kısmını getiren iki kargo uçağının Mogadişu’ya gelmesinin ardından, TİKA Başkanı Serdar Çam ve Türk Kızılayı Genel Müdürü Ömer Taşlı başkanlığındaki yardım ekipleri Somali Başbakanı Muhammed Abdullahi Muhammed ile görüştü.Heyet daha sonra Mogadişu içindeki kampları gezerek, ilk olarak gidilen, nispeten iyi şartlardaki küçük bir kampta çocuklara süt, bisküvi, çikolata ve şeker dağıttı. Yardımların, ihtiyaç sahiplerine paket fişi verilerek dağıtılması planlanıyor. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, “Biz orada büyük depolar tuttuk ve bir kısmını da Somali Hükümeti bize verdi. Gelecek olan gıdaların tamamını orada muhafaza edeceğiz.14 Arap ülkesinin toplayacağı tüm gıdaların Somali’de bizim depolarımıza geleceğini ve kampların da idaresinin tamamen bize verildiğini, dağıtımı da bizim yapmamız hususunu karar altına aldık. Arkadaşlarımız bunları organize ediyorlar’’ dedi. Kargo uçaklarında, yaklaşık 1500 ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak 50 tonluk yardım malzemesi bulunuyordu.

(Star)
SOMALİ HAVAALANI'NDA SEVİNÇ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
Madem Somali yıllardır kurak, açlık sorunu var, Bütün dünya ülkeleri paylasşa oranın halkını sorun kalmaz. Koskoca rusya topraklarında 200 250 milyon insan yaşıyor. İskandinavya ve kanada da da nüfus yoğunluğu son derece az.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yapılan yorumlarda muhtaç durumdaki bu insanlara yapılan yardımlar ve hükümetin öncü rol oynaması başka yerlere çekilmeye çalışılıyor. tüm bunlar yapılan iyiliğin değerini hiçbir zaman düşürmeyeceği gibi muhtemeldir ki kuruş yardım göndermeyen kişiler tarafından yapılmıştır. uluslaraşırı bir yardım operasyonunda bizim de bayrağımızın bulunması insanları bu kadar neden rahatsız ediyor, anlamak imkansız. aynı mantık arap ülkelerini eleştirirken bizim orada bulunmamızı da anlayamıyor ki, sözün bittiği nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eger bati dunyayi somurmeyi buraksa dunyanin batidan yardim istedigi ve/veya yardim istemeside yok. arka kapidan Kazan'la caldigini, isletdigi propaganda makinesiyle (medya) hak sahibine iade ettigi cay kasigi dolululuguna dikkat ceker/cekmeyi basarir. Irak,afganistan,sudan,nijerya vs vs vs. bunlarin arasinda TC yok diye dusunen varsa yanilir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kendılerını musluman sayıyorlar aya bu arap ulkelerı,ve geleyım türk uçaklarını havada gorunce sevınmısler sozune bu sozde açıkçası bırılerını ınandırmak agız lafı yapmak için soylenmıs laf oyunlarından başka bırsey degıl cunku adamlar zaten açlıktan ne yapacagını şaşırmıs tutup havadaki uçakların kıme aıt olup olmaycagınımı sayıyorlar merak ettım dogrusu açlıkla uğraşırken saglıkla uğraşırken bu neye benzıyor bılıyormusunuz kurbanlık için yatırılmış koyun can çekerken bırılerıde eline maşa almış kadehlerı tokuştururken lafcıklar ile kahkaha atmaya benzıyor. ve geleyım son sozume ne olacak bılıyormusunuz ramazan bıtecek evlı evıne gıdecek koylu koyune ve o ınsanlar yıen o kaderıen terk edılecek hukumette gundemdekı ekonomık sorunlardan çıka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şimdi kızacaksınız ama biz yine araştırmalarımız doğrultusunda yıne gerçeklerı soyleyeceğiz kızsanızda. bırıncısı bu somali olayı yada afrıkada bu olaylar yenı degıl yıllardan berı aynı senaryo ve akp kac seneden berı basta ne olduda bu sene yardım gonderme kararı aldı bır arkadasımız yazmıs bılmem batı ne kadar yapıyor yardım dıye madem oylseyse bende sana kulagında ıkı küpe olacak soz yazayım,turkıyedekı butun yardım vakıf,dernek ve kuruluşlarının afrıkaya ulastırdıgı ınsan sayısı 18 bin kişi iken avrupanın kızılhaç ve diğer yardım kuruluşları ise 2 milyonu aşkın afrikada kişiye yardım ulaştırıyor aradakı farka sen bak ıstersen,ha geleyım bırde şu sahte musluman petrol bolluğu içinde yaşayan körfez arap ülkeleri birde dönüp baksın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kardesim sirf senin basina geldigi icin, veya gidip yardim ettigin icin mi onemli oldu boyle seyler? Yillardir yardim eden Bati'ya neden saygi duymuyorsunuz? 25 sene once LiveAid rock konseri yapip para toplandiginda nerdeydiniz? O zaman kac Turk Afrika'nin yardimina gitti. Iyi guzel yardim ediyoruz, ama dunyada baskalarina yardim yollamada, kisi basina bagista ne kadar geri oldugumuzu unutmayin. Nerede ise sonlarda. Adam cikmis dunya devlerinden hesap soruyor, O dunya devleri senin yuzlerce katin yardim yapmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sonuçta oturduğumuz yerden konuşmak atıp tutmak kolay birbirimize sataşıp kusur arayacağımıza daha nasıl yardımcı olabiliriz diye düşünmemiz gerekmez mi? eleştirip durmak yerine... Allah herkezin kalp gözünü açar inşallah. ortada bir gerçek var ki çok güzel bir iş oldu.siz kaç kere böyle bir organizasyonda bulundunuz? onları hak sahiplerine dağıtmak kolay mı sanıyorsunuz? bunları becerenlere saygı duymak lazım.ben deprem bölgesinde görev aldım o insanların halini sizlerde görseydiniz hayata bakış açınız çok farklı olurdu.amacım polemik yaratmak yada kendimi tanıtmak değil sadece yardımın gerekliliğini ve önemini anlatmak... saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
6 milyon dolari gectik, baskalari paralarini nereye harciyor demesi. ABD 100milyon yolluyor, ne olmus? Senelerden beri yolluyor Bati buralara para, ne olmus? Evcil hayvanlara 40 milyar harcaniyormus, sanane? Cok seviyorsan Somaliyi ac kapilarini, vizeleri kaldir, hepsine bir ev, araba ve kol saati ver. Ama baskalari ne yapiyor, ne yapmiyor, sanane?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Haberin kaynagi Kizilay in basindaki kisi ve yardim ucaklarindan 2 gun once gitti oraya hazirliklara baslamak icin ama senin kalbin buna degilde ordaki nidalara takilmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Allah yardimcilari olsun ordaki yasayan insanlarin.. Yalniz o koskoca ucaktan halkin el salladigini nerden gordun,Allahuekber dedigini nerden duydun..yoksa haberi yazan arkdas kendi ic dunyasini mi yansitmis anlamadim..ucak karayolu ile gitti heralde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000