19 Ekim 2016, Çarşamba 09:21:26

Solotürk'ün yeni adresi belli oldu

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından konuşlu olduğu başkentteki filo lağvedilen Hava Kuvvetleri Komutanlığının akrobasi timi SOLOTÜRK, komutan emriyle Konya'ya taşındı.
  • Askeri Pilotları haber yapıp yapıp havaya sokmayın arkadaş. Eğitimi harp okulu sonrası 2 yıl. En fazla. Sivilden farkı yok.
  • Özellikle SoloTÜRK'ün kurulum amacı dosta güven, düşmana korku vermek. Ekipman olarak savaşta kullanılan F-16 larımızdan tek farkı gövde tasarımı. Türkiye'nin başkenti Ankara'dan bir askeri havacılık üssünün kaldırılması saçmalıktır. Milli servet konusuna hiç girmiyorum bile!
  • Pegasusa oraya buraya para için kaçan adamlar şimdi sırf emeklilik kapmak için hava kuvvetlerine dönüyor . Muharip olmayan hava araçları için tonla para personel pilot vs israf ediliyor . Soloturk belki ama türk yıldızları gereksiz israf
  • Neymiş efendim , Ankara'nın bitişiğindeki bir yerde jet üssü tehdit olurmuş. Merak etmeyin , tehdit en uzak yer olan Diyarbakır'dan gelirse en fazla 40 dk , Merzifon'dan gelirse 20 dk, Balıkesir'den gelirse 25 dk sonra Ankara semalarında. Yeterki niyetine girsinler. Bundan kaçış yok. Eeeee , o halde amaç ne ? Amaç sırf bir kin ve yandaşlara rant alanı yaratmak. Ki , Akıncı üssündeki milyarlarca dolarlık milli servet olan tesisleri yok ederek. Devlet adamlığı ve ülke yönetimi kin güderek ve intikam alma duygularıyla hareket ederek sürdürülemez. Bunun hesabı , bu kararı verenlere mutlaka sorulmalıdır. Kaybedilen milyarlarca dolar milli servettir. Kazanım sıfır.
  • Hava Kuvvetlerinin pilot ihtiyacım var deyip bünyesindeki yer sınıfı subayları pilot yapmasına, emekli pilotları geri çağırmasına rağmen Solotürk, Türk Yıldızları mevzusuna devam etmesini çok gereksiz buluyorum, tabii ki bunlar önemli şeyler ama Hava Kuvvetleri kendine gelene kadar birkaç sene bu pilotlardan Çiğlide ögretmen ya da muharip pilot olarak faydalanılması daha uygun olmaz mı?
  • şu dönemde bunlara hiç gerek yok gereksiz!!
  • Yapilan darbe girisiminden sonra askeri birliklerin dagitilmasinin ve yerlesim alanlarinin disina itilmesinin maksadi tam olarak nedir anlamis degilim. Ses hizinin üzerinde ucan jetlerimiz yerlesim yerinin disinda olsa ne olur! Konuyla bilgisi olanlar varsa aydinlatmalari konusunda sevinirim. Tesekkürler.
  • İyi giydir Anadolu çocuğu , arazi boş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katılan askerler tarafından kullanılan merkezlerden biri olan Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasının ardından kapatılmış, bünyesindeki filo komutanlıkları lağvedilmişti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan düzenlemeyle yedek meydan statüsüne düşürülen Akıncı'nın adı Mürted Hava Meydan Komutanlığı olmuş, savaş uçakları da buradan Ankara dışına gönderilmişti.

Alınan karar kapsamında lağvedilen 141. Filo Komutanlığında bünyesindeki Hava Kuvvetleri Komutanlığının akrobasi timi SOLOTÜRK'ün ise Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın emriyle bundan sonra Konya'da konuşlu olmasına karar verildi. 3. Ana Jet Üs Komutanlığına nakledilen F-16 ile gösteriler bundan sonra 132. Filo Komutanlığı bünyesinde sürdürülecek.

300 önerinin arasından ismi belirlendi

SOLOTÜRK'ün temelleri, 2009'da başlatılan "Tek F-16 Uçağı ile Gösteri Uçuşu" programıyla atıldı.

Kurucu ekibin seçilmesinin ardından 2010'daki eğitim uçuşlarının ardından SOLOTÜRK, 1 Eylül 2010'da ilk gösteri uçuşunu gerçekleştirdi. Akrobasi timinin ismi ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı personelinin gönderdiği 300 önerinin arasından seçildi.

Konya, akrobasi timlerinin merkezi oldu

SOLOTÜRK'ün de gelmesiyle Konya'daki üs komutanlığı akrobasi timlerinin merkezi durumuna geldi. Türk Yıldızları da üs komutanlığındaki diğer akrobasi timi olma özelliğini taşıyor.

Dünyada 8 süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotim olma özelliği taşıyan Türk Yıldızları, 2001'de Azerbaycan'da gerçekleştirdikleri ve bir milyondan fazla seyircinin izlediği gösterileriyle bu alanda bir rekoru elinde tutuyor.

Solotürk'ün yeni adresi belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

F/O ~ 8 yıl önce
Askeri Pilotları haber yapıp yapıp havaya sokmayın arkadaş. Eğitimi harp okulu sonrası 2 yıl. En fazla. Sivilden farkı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MarjinalPilot ~ 8 yıl önce
Özellikle SoloTÜRK'ün kurulum amacı dosta güven, düşmana korku vermek. Ekipman olarak savaşta kullanılan F-16 larımızdan tek farkı gövde tasarımı. Türkiye'nin başkenti Ankara'dan bir askeri havacılık üssünün kaldırılması saçmalıktır. Milli servet konusuna hiç girmiyorum bile!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz ~ 8 yıl önce
Pegasusa oraya buraya para için kaçan adamlar şimdi sırf emeklilik kapmak için hava kuvvetlerine dönüyor . Muharip olmayan hava araçları için tonla para personel pilot vs israf ediliyor . Soloturk belki ama türk yıldızları gereksiz israf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sensin gereksiz ~ 8 yıl önce
Kaç kişi döndü de böyle konuşuyorsun, gereksiz..
İşgüzarlık ~ 8 yıl önce
Neymiş efendim , Ankara'nın bitişiğindeki bir yerde jet üssü tehdit olurmuş. Merak etmeyin , tehdit en uzak yer olan Diyarbakır'dan gelirse en fazla 40 dk , Merzifon'dan gelirse 20 dk, Balıkesir'den gelirse 25 dk sonra Ankara semalarında. Yeterki niyetine girsinler. Bundan kaçış yok. Eeeee , o halde amaç ne ? Amaç sırf bir kin ve yandaşlara rant alanı yaratmak. Ki , Akıncı üssündeki milyarlarca dolarlık milli servet olan tesisleri yok ederek. Devlet adamlığı ve ülke yönetimi kin güderek ve intikam alma duygularıyla hareket ederek sürdürülemez. Bunun hesabı , bu kararı verenlere mutlaka sorulmalıdır. Kaybedilen milyarlarca dolar milli servettir. Kazanım sıfır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akrobasi?? ~ 8 yıl önce
Hava Kuvvetlerinin pilot ihtiyacım var deyip bünyesindeki yer sınıfı subayları pilot yapmasına, emekli pilotları geri çağırmasına rağmen Solotürk, Türk Yıldızları mevzusuna devam etmesini çok gereksiz buluyorum, tabii ki bunlar önemli şeyler ama Hava Kuvvetleri kendine gelene kadar birkaç sene bu pilotlardan Çiğlide ögretmen ya da muharip pilot olarak faydalanılması daha uygun olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Base ~ 8 yıl önce
Faydalanıyor nereden biliyorsun faydalanmadığını?
sıktı ~ 8 yıl önce
şu dönemde bunlara hiç gerek yok gereksiz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burak Arpacioglu ~ 8 yıl önce
Yapilan darbe girisiminden sonra askeri birliklerin dagitilmasinin ve yerlesim alanlarinin disina itilmesinin maksadi tam olarak nedir anlamis degilim. Ses hizinin üzerinde ucan jetlerimiz yerlesim yerinin disinda olsa ne olur! Konuyla bilgisi olanlar varsa aydinlatmalari konusunda sevinirim. Tesekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bak Burak ~ 8 yıl önce
Şehir içinde kalan ve Silahlı Kuvvetlerce yıllarca ağaçlandırılmış alanların TOKİ'ye devriyle kazanılan rant, özellikle hava alanlarının mania kriterleri nedeniyle kat ve yapı kısıtlaması olan çevre semtlerde yüksek binaların yapılmasına olanak tanınması ile kazanılacak rant vb. Şimdiden reklamları görüyorum, "İstanbul'un yeni semti Hasdal'da..", "Ankara'nın Beştepeye en yakın semti olan Güvercinlik'te.."
rant tabikisine ~ 8 yıl önce
RANNNTTTTTTTT metre tavana vuruyor
Ww ~ 8 yıl önce
İyi giydir Anadolu çocuğu , arazi boş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000