25 Ocak 2017, Çarşamba 14:10:57

Solotürk'ten rekor uçuşu

SOLOTÜRK pilotları, 2017 yılı gösteri sezonu hazırlıkları kapsamında "yavaş uçuş" hareketinde F-16'yı havada 100 knotta (180 kilometre/saat) tutmayı başararak bir rekora imza attı.
  • O da ne ki, ben a380'i 60 km/h ile uçurmuştum hey gidi günler hey...
  • Yavrucuğğğğıımmm gururumuzsun 2005-A
  • 172'yi 38 knot'la uçurdum ulen !!
  • Koçum benim..Gurur duyduk ama git biraz hain avla artık:)))
  • Sanki çok büyük birşey yapmışlar :) Hey Allahım Airport un haber kaynakları tükendi sanırım.
  • Ben bu uçakların bu şekilde kullanılmasını kaynak israfı olarak görüyorum.Hem insan hem uçak hem de yakıt açısından. özellikle ülkemiz bu durumdayken gösteri dünyasından bir kaç yıl eksik kalsak ne olur acaba?
  • Bence asker ve sivil pilotlar arasında eziklik olmamalı.Asker pilot esas mesleği olan askerliği hep benimseyerek askerlikte uçarak uçuş hayatına veda etmeli.
  • Bu sivil havacailk dunyasinda ne kadar "Ezik" varmis ya. Bu haberi de begenmemisler. Bu niye oluyor biliyor musunuz? Ucmak onlar icin sadece butonlara basmak, bunun farkindalar; aslinda ve bu yuzden "Ezik" ler. Ne yaparsaniz yapin bu "Ezikliginiz' hic bitmeyecek, bunu buradan KISAKANCLIK DOLU mesaj atarak kapatmaya calisacaksiniz o kadar. Yapabaileceginiz tek sey bu. Bu mesaj herkese degil tabiki, hakkedenlere.
  • Daha önce yusuf kurt uçurdu diye biliyorum 180 km hızla.
  • Yahu sanki fatmacığın saçını kesti ! Siz o uçağın kendini yapında başarı diye övünün

SOLOTÜRK pilotları, 2017 yılı gösteri sezonu hazırlıkları kapsamında "yavaş uçuş" hareketinde F-16'yı havada 100 knotta (180 kilometre/saat) tutmayı başararak bir rekora imza attı.

Dünyada F-16 uçağıyla gösteri yapabilen sayılı akrobasi timlerinden Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının gösteri ekibi SOLOTÜRK, tarihi bir rekora imza atarak, "yavaş uçuş" hareketinde F-16 uçağını havada 100 knotta (180 kilometre/saat) tutmayı başardı.

2011 yılından beri Türk bayrağını dünya semalarında gururla taşıyan SOLOTÜRK ekibi, F-16'yla gösteri yapan ABD, Hollanda, Belçika, Polonya ve Yunanistan'ın gösteri paketlerinde yer almayan "yavaş uçuş" hareketini, kurulduğu 2011 yılından beri gösterilerde sunuyor.

İniş kalkış sürati azami 300 kilometre/saat olan 13 tonluk F-16 uçağı, SOLOTÜRK pilotları tarafından bugüne kadar 210 kilometre/saat ile seyirci önünden selamlama geçişi olan "yavaş uçuş" ile geçmişti.

2017 yılı hazırlıkları kapsamında ise aynı hareketi F-16 kol uçuşunda SOLOTÜRK pilotları Yüzbaşı Erhan Günar ve Yüzbaşı Serdar Doğan 100 knot (180 kilometre/saat) ile yapmayı başararak, hem SOLOTÜRK tarihinde hem de F-16 ile gösteri yapan diğer ülkeler tarihinde bir rekora imza attı.

Geçen yıl SOLOTÜRK'ün katıldığı dünyanın en prestijli hava gösterisi olarak kabul edilen İngiltere Fairford'da icra edilen Air Tattoo Hava Gösterisi'nde aynı hareketi 220 kilometre/saatle yapan SOLOTÜRK pilotları, İngiliz basınında geniş çapta övgüyle yer almıştı.

Bu yeni rekoruyla hem Avrupa'da hem de diğer kıtalarda 2017 yılında katılacakları hava gösterilerinde Türkiye'yi gururla temsil edecek SOLOTÜRK pilotları, Çanakkale'de de şehitler için "Selamlama Uçuşu" icra edecek.

Solotürk'ten rekor uçuşu

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

380 Capt ~ 7 yıl önce
O da ne ki, ben a380'i 60 km/h ile uçurmuştum hey gidi günler hey...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok canım ~ 7 yıl önce
Yok be sen yanlis okumussundur gostergeyi 60 degil 6 km/s dir o
Makinaaa ~ 7 yıl önce
Yavrucuğğğğıımmm gururumuzsun 2005-A

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 7 yıl önce
172'yi 38 knot'la uçurdum ulen !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GÜNAR ~ 7 yıl önce
Koçum benim..Gurur duyduk ama git biraz hain avla artık:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük başarı! ~ 7 yıl önce
Sanki çok büyük birşey yapmışlar :) Hey Allahım Airport un haber kaynakları tükendi sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsraf ~ 7 yıl önce
Ben bu uçakların bu şekilde kullanılmasını kaynak israfı olarak görüyorum.Hem insan hem uçak hem de yakıt açısından. özellikle ülkemiz bu durumdayken gösteri dünyasından bir kaç yıl eksik kalsak ne olur acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GL ~ 7 yıl önce
Bence asker ve sivil pilotlar arasında eziklik olmamalı.Asker pilot esas mesleği olan askerliği hep benimseyerek askerlikte uçarak uçuş hayatına veda etmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendimce ~ 7 yıl önce
Bu sivil havacailk dunyasinda ne kadar "Ezik" varmis ya. Bu haberi de begenmemisler. Bu niye oluyor biliyor musunuz? Ucmak onlar icin sadece butonlara basmak, bunun farkindalar; aslinda ve bu yuzden "Ezik" ler. Ne yaparsaniz yapin bu "Ezikliginiz' hic bitmeyecek, bunu buradan KISAKANCLIK DOLU mesaj atarak kapatmaya calisacaksiniz o kadar. Yapabaileceginiz tek sey bu. Bu mesaj herkese degil tabiki, hakkedenlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AP ~ 7 yıl önce
Abisi onlar alışık değiller....kalkışta 100' AP on inişte 400'-500' te AP off ....ama konuşmaya çamur atmaya gelince mangalda kül bırakmazlar....
Solo türk ~ 7 yıl önce
Daha önce yusuf kurt uçurdu diye biliyorum 180 km hızla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben ~ 7 yıl önce
ben 82 knot ile uçurdum yıllar önce
ben yazan 82 ye ~ 7 yıl önce
yıgıdım senı tanımak ısterım aydınlat bızı :)
Ct ~ 7 yıl önce
Yahu sanki fatmacığın saçını kesti ! Siz o uçağın kendini yapında başarı diye övünün

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000