15 Nisan 2016, Cuma 14:01:32

Solotürk 5'inci yaşını kutluyor

Dünyada F-16 jet uçağıyla gösteri yapabilen sayılı gösteri ekiplerinden biri olan ve Ay Yıldızlı bayrağımızı dünyanın birçok noktasında gururla temsil eden SOLOTÜRK Gösteri Ekibi 5 yaşına girdi.
  • Hergun 3er 5er şehit haberlerinin geldiği günlerde kutlama..... yorumsuz.....
  • Gereksiz masraf. Tipik Hava Kuvvetleri şovu.
  • Mehter marşının uçaktan geldiğini zannettim
  • Top lane'e solo diye lolcülere selam olsun

SOLOTÜRK Gösteri Ekibi ilk olarak 15 Nisan 2011 tarihinde 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında (Akıncı/ANKARA) Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı törende yaklaşık 20 dakika süren bir uçuş yaparak gösterilerine başladı. O günden bu yana geride kalan 5 yıl içerisinde yurt içinde 63, yurt dışında ise 29 gösteri gerçekleştiren SOLOTÜRK Gösteri Ekibi şu ana kadar tüm dünyada toplam 10 milyonun üzerinde izleyiciye gösteri yaparak ülkemizin gökyüzündeki gücünü perçinledi.

SOLOTÜRK’le ilgili ilk çalışmalar 25 Kasım 2009 tarihinde ortaya atılan “Tek F-16 Uçağıyla Gösteri Uçuşu Yapılması” fikri üzerine başlatıldı. Sonrasında 14 Ocak 2010 tarihinde Hv.Plt.Bnb. Murat Keleş, Hv.Plt.Yzb.Fatih Batmaz ve Hv.Plt.Yzb.S. Yalın Ahbab kurucu ekip olarak seçildi. Hv.K.K.lığı personelinin gönderdiği yaklaşık 300 adet isim önerisi arasından seçilen SOLOTÜRK, doğduğu günden bu yana Türk Milletini gökyüzünde başarıyla temsil ediyor.

5 yıldır aralıksız bir şekilde hava gösterisi icra ederek Türk Hava Kuvvetleri'nin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini ve kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye sunan SOLOTÜRK Gösteri Ekibi’nde bugüne kadar tam 6 farklı gösteri pilotu görev yaptı. 92 hava gösterisinin yanında halihazırda ortaya konan performansın bu seviyeye yükselmesine vesile olan tam 343 eğitim sortisi uçuldu.

SOLOTÜRK Gösteri Ekibi bugüne kadar katıldığı hava gösterilerinde henüz 5. yılında olmasına rağmen 2011 yılında Royal International Air Tattoo’da “En İyi Gösteri Uçuşu Ödülü”, 2012 yılında Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu tarafından “En İyi Açık Hava Grafik Tasarım Ödülü”, 2013 yılında İngiltere’de “En iyi Solo F-16 Gösteri Ekibi Ödülü” ve 2014 yılında ILA Berlin’de “En İyi Performans Ödülü” kazanarak Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının üstün teknolojik seviyesinin ve nitelikli personelinin mevcudiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kuruluşundan bu yana sadece Türkiye’nin değil, dünyanın gündemine de defalarca oturan SOLOTÜRK Gösteri Ekibi’nin 5 Temmuz 2014 tarihinde İngiltere’de katıldığı Waddington Airshow’da kuralları hiçbir şekilde ihlal etmeden yaptığı alçak iniş videosu Youtube üzerinden 10 milyondan fazla izlenerek adeta Hava Gösterisi Organizasyonunun önüne geçildi. Bunun yanında 29 Ekim 2015 tarihinde Atatürk Kültür Merkezinde (Ankara) icra edilen resmi törenlerde yaptığı hava gösterisinde fon müziği eşliğinde F-16 uçağıyla Zeybek figürleri ortaya koyan SOLOTÜRK Gösteri Ekibi Türk halkının gönlünde taht kurdu.



Solotürk 5'inci yaşını kutluyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Haribo ~ 8 yıl önce
Hergun 3er 5er şehit haberlerinin geldiği günlerde kutlama..... yorumsuz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 8 yıl önce
Gereksiz masraf. Tipik Hava Kuvvetleri şovu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oksijensizlik ~ 8 yıl önce
Gereksiz yorum. Tipik çekememe şovu!
Boşa harcanan oksijen ~ 8 yıl önce
Zamaninda 20 küsur şehit varken golf oynayanlar simdi gosteri yapar oldu
Mehter ~ 8 yıl önce
Mehter marşının uçaktan geldiğini zannettim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gercek solo bu ~ 8 yıl önce
Top lane'e solo diye lolcülere selam olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000