31 Mayıs 2015, Pazar 11:02:49

Solar Impulse 2 Pasifik uçuşuna başladı

Dünya turuna çıkan ilk güneş enerjili uçak Solar Impulse 2, aralıksız beş gün sürmesi beklenen Pasifik uçuşuna başladı.
  • Adam bunu kendi patasıyla yapıyor. Yüzde yüzde martavalı okumadan ve vatan millet demeden. Bizim hıyarlar devletin parasıyla ne yapiyor? Heee yüzde yüz milli tayyare.
  • Korkunç
  • nedenebilir ki. tek kelimeyle mükemmel. helal.
  • aynı biz değilmi...üreten geliştiren ve sunan projeler...
  • Rezalet. 5 gun ne yeyip ne icecek bu adamlar ? Peki nereye ....lar ?
  • Emniyetle başarırlar inşallah.

Tek bir damla fosil yakıt kullanmadan, yalnızca güneş enerjisiyle dünya çevresindeki yolculuğuna devam eden Solar Impulse, 30 Mayıs Cumartesi akşamı Çin’in Nanjing kentinden, Büyük Okyanus'ta bulunan Amerika Birleşik Devletleri eyâleti Hawaii’ye doğru uçuşa geçti.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek ve bu alanda çığır açmak üzere dünya turuna 9 Mart’ta Abu Dabi’den başlayan Solar Impulse, zorlu Pasifik geçişinde tam 5 gün 5 gece havada kalacak. Pilotlar, uykusuzluk, sıcak kalabilme gibi pek çok zorlukla mücadele edecek.

Türkiye’den sadece Sabancı Grubu şirketlerinden Brisa’nın eşlik ettiği Solar Impulse,                 9 Mart’ta çıktığı ve 12 ayaktan oluşan dünya seyahatinde, ilk okyanus uçuşu olan Pasifik geçişi için Çin’in Nanking Havalimanı’ndan havalandı. 5 gün 5 gece sürecek tarihi Pasifik Okyanusu geçişine başlayan Solar Impulse, hava koşullarının elvermesi halinde 3 Haziran günü Hawaii’ye inmeyi planlıyor.

Hawaii’den sonra ABD’ye geçecek olan Solar Impulse, daha sonra Atlantik Okyanusu’nu aşarak dünya turunu tamamlayacağı Abu Dabi’ye dönmeden önce, hava şartlarına göre Avrupa ya da Kuzey Afrika’da son molasını verecek. Güneş hücrelerinin gündüz uçarken, gece de uçabilmesi için 633 kilo ağırlığındaki lityum pilleri doldurduğu Solar Impulse'nin bu zorlu etabını girişimci-pilot Andre Borschberg geçecek.

Dünya turunun en zorlu parkuru: Tarihi Pasifik geçişi

Solar Impulse’ın en zorlu parkuru olan Pasifik Okyanusu geçişinde, pilotları uyku, sıcak kalabilme gibi üstesinden gelmeleri gereken pek çok zorluk bekliyor. Ayrıca basınç ayarlaması bulunmaması nedeniyle kabin içinde oluşacak sıcaklığın gündüz +40 ile gece -40 aralığında değişmesi bekleniyor. Bu da pilotlar açısından son derece zorlu fiziki koşullara sebep oluyor.

Dünya turunun Haziran ayında Abu Dabi’de sona ermesiyle Solar Impulse, dünyanın çevresini yakıtsız olarak sadece güneş enerjisiyle kateden ilk uçak, Solar Impulse’ın mucidi ve pilotları olan Bertrand Piccard ve Andre Borschberg ise dünyanın çevresini güneş enerjisiyle dolaşan ilk insanlar olarak tarihe geçecekler.

Brisa, Solar Impulse’ın yanında…

Yolculuğun geleceğini tasarlama vizyonuyla değer üreten Türkiye’nin lider ve Avrupa’nın 7. büyük lastik üretici Brisa, insanlık tarihine önemli bir kilometre taşı olarak geçecek Solar Impulse programında, Türkiye’den ilk ve tek temsilci olarak yer alıyor.

Uğradığı ülkelerde yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin bilinci ve kullanım alanlarını yaygınlaştırmak amacıyla hükümetlerle ortak kampanyalar yürüten Solar Impulse, Türkiye’deki tek resmi partner’ı Brisa ile Türk kamuoyunda yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik alanında farkındalık yaratmak için çalışmalar yürütüyor.

Solar Impulse’ın tarihi yolculuğu ile ilgili detaylı bilgilere http://www.solarimpulse.com adresinden ve Brisa’nın twitter.com/brisaturkiye ve facebook.com/brisaturkiye sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.



Solar Impulse 2 Pasifik uçuşuna başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

tai ~ 9 yıl önce
Adam bunu kendi patasıyla yapıyor. Yüzde yüzde martavalı okumadan ve vatan millet demeden. Bizim hıyarlar devletin parasıyla ne yapiyor? Heee yüzde yüz milli tayyare.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Korkunç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 9 yıl önce
nedenebilir ki. tek kelimeyle mükemmel. helal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zzzz ~ 9 yıl önce
aynı biz değilmi...üreten geliştiren ve sunan projeler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Rezalet. 5 gun ne yeyip ne icecek bu adamlar ? Peki nereye ....lar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kapi ~ 9 yıl önce
kapiyi acip yapacaklar....
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Emniyetle başarırlar inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000