15 Temmuz 2015, Çarşamba 15:46:17

Solar Impulse 2 dünya turu ertelendi

Güneş enerjili Solar Impulse 2 uçağının pilotları Bertrand Piccard ve Andre Borschberg, dünya turunu 2016'ya kadar ertelediklerini açıkladı. Ertelemenin nedeni, uçağın kullanılmaz hale gelen bataryaları olarak belirtildi.
  • Bastan fiyasko olacagi belliydi. Turk muhendisleri ile calisma vakti geldi geciyor bile. Alti ustu bi pil yahu nasil tamir edilemezmis. Kandirmayin amerikalilari. Bizim antalyadaki gunes isitici panellerinden koysaydiniz bari kanatlara boyle pisman olmazdiniz.
  • aldıgımız haberlere göre typ li kardeşlerimiz hemen uçmuşlar tamir ediceklermiş

Hawaii'ye 5 gün süren 117 saatlik uçuşla en uzun uçuş rekorunu kıran Solar Impulse 2 uçağının pilotları, Mart ayında başlayan dünya turu denemesine ara verdiklerini açıkladı.

CNN'e konuşan Bertrand Piccard, 'hayal kırıklığına  uğradık ama karamsar değiliz' ifadesini kullandı. Piccard, dünya turunu 2016'ya erteleme kararının, 'tamir edilemez hale gelen bataryalardan kaynaklandığını' söyledi. Enerjisini kanatlarındaki güneş hücrelerinden alan Solar Impulse 2, gündüzleri topladığı elektriği bataryalarına aktarıyor.

Andre Borschberg'in Hawaii'ye tek başına gerçekleştirdiği uçuşun ardından bataryaların kullanılmaz hale geldiği ve bakımın ne kadar süreceğinin kesin olarak bilinmediği ifade edildi. Borschberg, 117 saat ve 52 dakika süren uçuşla, en uzun süre havada kalan insan olmuştu.

Yolculuğuna Mart ayında Abu Dabi'den başlayan Solar Impulse 2, ilk ertelemeyi Çin'de yaşamış ve Nanjing kentinde yaklaşık iki ay beklemişti. Nanjing'den havalandıktan sonra kötü hava şartları nedeniyle Japonya'ya inmek zorunda kalan Solar Impulse 2, 29 Haziran'da Nagoya'dan havalanarak Hawaii'ye ulaşmıştı.

Piccard, dünya turu denemelerinde iniş ve çıkışların olacağını belirterek, yollarına devam edeceklerini söyledi. Solar Impulse 2'nin ne zaman tamir edileceği ve tekrar havalanacağı belirsiz.

Solar Impulse 2 dünya turu ertelendi

Yorumlar

Rezalet ~ 9 yıl önce
Bastan fiyasko olacagi belliydi. Turk muhendisleri ile calisma vakti geldi geciyor bile. Alti ustu bi pil yahu nasil tamir edilemezmis. Kandirmayin amerikalilari. Bizim antalyadaki gunes isitici panellerinden koysaydiniz bari kanatlara boyle pisman olmazdiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aaa ~ 9 yıl önce
aldıgımız haberlere göre typ li kardeşlerimiz hemen uçmuşlar tamir ediceklermiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000