26 Ekim 2011, Çarşamba 10:15:25

ŞOK İDDİA: CIA İNCİRLİK ÜSSÜNE Mİ YERLEŞİYOR?

ABD, Irak’taki askerlerini geri çekmeye hazırlanırken istihbaratçılar faaliyetlerini yürütmek için çözüm arıyor. CIA’nın teçhizatını İncirlik Üssü’ne taşıması gündemde. CIA, bu ekipman ile Irak’ın yanı sıra Suriye ve İran’ı da izliyor...
  • Barack obama Barack sen bu incirliği bana barack...Hatta şevaki dans vakka dina...
  • Sanırım dışarıda kalan subaylar için belge üretmeye geliyorlar, Ergenekon savcılarını da İncirlikte konuşlayalım,
  • günaydın.adamlar yıllardır orda
  • Esas Suzan Hayden ın Ankara'nın göbeğine Ergenekon soruşturması için getirdiği 30 CIA ajanına bakın.2006 dan beri burada Ankara ABD büyükelçiliğinde görev yapıyorlar.
  • predator veriyor da ne oluyor. yine kumandası amerikadan değil mi?
  • belli ki CIA ortaligi karistirmaya geliyor asker icin fln gelisi hepsi hikaye onlar amaci türkiye yi orta doguyu daha da karistirmaktir ABD yi topraklarimizda ISTEMIYORUZ!!!!
  • ABD ÇIKARI OLMADAN GÜNAHINI BİLE VERMEZ... PREDATORLERİ NEDEN VERSİN... STRATEJİK ORTAKLIK VS. HİKAYE... ABD TÜRKİYEYİ ORTA DOĞUDA BİR ÜS OLARAK GÖRÜYOR...
  • Korkarim bu haber doğru. Predatörler karşiligi istemisler.
  • Çok yakında beyaz sarayda Ankara ya taşınırsa şaşırmayın...
ABD Başkanı Barack Obama, geçtiğimiz hafta aniden tüm Amerikan askerlerinin 31 Aralık’ta Irak’tan dönmüş olacağını açıklayınca istihbarat ajansı CIA ülkedeki faaliyetlerini nasıl sürdüreceğinin derdine düştü. Irak’ın 2001’de işgal edilmesi ile burada kurulan Amerikan askeri üslerini kullanarak yıllardır ülkenin her köşesini rahatlıkla izleyen CIA, şimdi gizli programlarını nasıl sürdürebileceğini planlıyor.

Milliyet'in haberine göre; Iraklı yetkililer ile CIA’in ne kapasitede ve nasıl bir lojistik düzenlemeyle kalabileceği ile ilgili görüşmeler yapılsa da müzakere masasında karşılaşılan zorluklar nedeniyle bir B planı öne çıkıyor; ABD’nin bölgedeki müttefiklerini kullanmak. Daily Beast haber sitesine konuşan üst düzeyli yetkililere göre, CIA’in bazı ekipmanların Türkiye ve Kuveyt’e konuşlandırılması için görüşmeler yapılıyor.

Büyükelçilik doğruladı
 
Daily Beast’e isminin açıklanmaması şartı ile konuşan Amerikalı yetkililer, Türkiye ile insansız hava araçları, hassas sensörler ve bazı diğer ekipmanların İncirlik Üssü’ne taşınması konusunda görüşüldüğünü söyledi. Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nden bir isim de Türkiye’nin PKK’ya karşı kullanmak için istediği insansız hava araçlarının iki taraflı kullanılıcağını doğruladı. Türk diplomat, “ABD, Türkiye’ye PKK hedefleri konusunda yardım etmeye devam edecektir. ABD’nin sağladığı istihbarat desteği iki taraflı olarak kullanılacak” dedi. 
 
Peki CIA’in taşımayı planlanladığı bu ekipmalarla yürüttüğü “gizli programlar”nedir? CIA’in Irak’ta yürüttüğü “gizli programlar” General David Petraus’un CIA’in şefi olduğu dönemde, özellikle de 2007 ve 2008’de geliştirildi. “İstihbarat, İzleme ve Keşif” (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance / ISR) adı verilen program, El Kaide’nin “Irak’ı Sünni İslami bir ülkeye çevirme planlarını” engellemek için çalışıyor. Program dahilinde terörist yerleşimlerinin sürekli olarak video görüntüleri kaydediliyor, cep telefonu konuşmaları ve mesajlaşmaları yakalanıyor. Üst düzey bir Amerikalı yetkili bu istihbarat toplama faaliyetlerinin Türkiye ve Kuveyt’ten de rahatlıkla yürütülebileceğini söyledi.  CIA, İran ve Suriye’deki istihbarat programlarını da Irak’taki ekipmanları ile yürütüyor.
ŞOK İDDİA: CIA İNCİRLİK ÜSSÜNE Mİ YERLEŞİYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 12 yıl önce
Barack obama Barack sen bu incirliği bana barack...Hatta şevaki dans vakka dina...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sanırım dışarıda kalan subaylar için belge üretmeye geliyorlar, Ergenekon savcılarını da İncirlikte konuşlayalım,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
günaydın.adamlar yıllardır orda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Esas Suzan Hayden ın Ankara'nın göbeğine Ergenekon soruşturması için getirdiği 30 CIA ajanına bakın.2006 dan beri burada Ankara ABD büyükelçiliğinde görev yapıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
predator veriyor da ne oluyor. yine kumandası amerikadan değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
belli ki CIA ortaligi karistirmaya geliyor asker icin fln gelisi hepsi hikaye onlar amaci türkiye yi orta doguyu daha da karistirmaktir ABD yi topraklarimizda ISTEMIYORUZ!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ABD ÇIKARI OLMADAN GÜNAHINI BİLE VERMEZ... PREDATORLERİ NEDEN VERSİN... STRATEJİK ORTAKLIK VS. HİKAYE... ABD TÜRKİYEYİ ORTA DOĞUDA BİR ÜS OLARAK GÖRÜYOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Korkarim bu haber doğru. Predatörler karşiligi istemisler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çok yakında beyaz sarayda Ankara ya taşınırsa şaşırmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000