03 Aralık 2010, Cuma 08:16:32

SOĞUK HAVA UÇUŞLARI DA VURDU!

Avrupa kar altında. Sıfırın altında düşen hava sıcaklıkları ve yoğun kar yağışı kuzey Avrupa’da hem ölümlere hem de ulaşımda aksamalara neden oldu.

İngiltere’de bazı bölgelerdeki havaalanları ile demiryolları, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kapalı. Edinburgh havaalanı ile Londra yakınlarındaki Gatwick havaalanının en erken yarın sabah açılabileceği belirtiliyor.

Ulaşımdan sorumlu Devlet Müsteşarı Philip Hammond :

“Avrupa büyük bir hava muhalefeti yaşanıyor. Gatwick havaalanı kapalı çünkü çok fazla kar düşüyor. 24 saat içinde yüz bin ton kar temizlendi ama alanın güvenli bir şekilde hizmete açılması için yeterli değil.”

İngiltere, son 20 yılın en soğuk ayını yaşıyor.

Polonya’da da durum farklı değil. Sıcaklığın eksi 26 dereceye kadar düştüğü Polonya’da 18 evsiz kişi donarak hayatını kaybetti. Tüm Avrupa’da ise 26 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Şiddetli kar yağışı Berlin’de de hayatı felç etti.

Bazı bölgelerde buzlanan yollar sebebiyle kamyon ve tırlara trafiğe çıkma yasağı getirildi. Birçok tren seferi ise yapılamıyor.

Belçika’da da aynı manzaralar yaşanıyor. Ülkede aniden bastıran yağış karayolu trafiğinin ve tren seferlerinin bir çok yerde akmasına neden oldu.

Hastanelerin acil servisleri karda kayıp yaralanan kişilerle dolu. Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

SOĞUK HAVA UÇUŞLARI DA VURDU!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000