10 Ocak 2009, Cumartesi 09:18:30

Soğuk hava uçuşları aksatıyor

Hava sıcaklığının dün akşam saatlerinden itibaren İskoçya'da eksi 10, başkent Londra'yı da içine alan güneydoğu İngiltere'de eksi 9'a kadar düştü. Havaalanları kötü şartları nedeniyle uçuşlara kapatıldı.

Hava sıcaklığının dün akşam saatlerinden itibaren İskoçya'da eksi 10, başkent Londra'yı da içine alan güneydoğu İngiltere'de eksi 9'a kadar düştüğüne işaret eden meteoroloji yetkilileri, özellikle yaya ve sürücüleri, kar yağışı olmamasına rağmen yollarda meydana gelen buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yağış olmadığı için kuru görünen yolların büyük tehlikeler yarattığını belirten yetkililer, buzlanma yüzünden yüzlerce kaza ve sakatlanmanın meydana geldiğini bildirdi.

Birmingham ve Luton havaalanları, soğuk hava ve buzlanma yüzünden geçici olarak hava trafiğine kapatıldı. East Sussex Kent ve Medway bölgelerinde buzlanmanın tehlikeli boyutlara vardığı, ülke çapında gece boyunca karayollarına tonlarca tuz atıldığı bildirildi.

Öte yandan araç kurtarma ve tamir firmaları, bir haftadır kendilerine yapılan başvurularda yüzde 100'e varan artış olduğunu bildirdi. Yetkililer, en yaygın sorunun dondurucu soğuğun akülerini etkilemesi yüzünden otomobillerin çalıştırılamaması olduğuna dikkati çekti.

Su firmaları da abonelerini borularını soğuğa karşı korumaları konusunda uyardı ve bunun yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Soğuk hava uçuşları aksatıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000