02 Nisan 2012, Pazartesi 13:12:15

SKYCHEFS ALANI GENİŞLETTİ

LSG Skychefs 2011 yılında ana faaliyet alanı olan havayolu catering hizmetlerinin yanısıra portföyüne yeni ürünler ve hizmetler ekledi...
Şirketler grubunun konsolide cirosu yüzde 2.2 artışla 2.299 milyon avroya yükseldi. Kur farkından arındırılmış ciro artışı ise yaklaşık yüzde 5  oldu. Şirketin 2011 yılı işletme karı -bir önceki yıla kıyasla 9 milyon avro artışla 85 milyon avroya yükseldi.  Havayolu şirketlerine sunulan hizmetlerin çeşitlendirilmesi, yan pazarlara girilmesi ve istikrarlı bir proje ve maliyet yönetimi uygulanmış olması bu başarının en önemli faktörlerini oluşturdu.
 
Şirketin yönetim kurulu başkanı Walter Gehl 2011 yılına büyük bir iyimserlikle başladıklarını, ancak birkaç ay sonra ortaya çıkan siyasi çalkantıların, doğal afet ve konjonktürel istikrarsızlıkların bu iyimserliği  olumsuz yönde etkilediğini, ancak herşeye rağmen ciro ve kar hedeflerine ulaşabildiklerini ve bu başarının şirketin esnekliğini ve gücünü ortaya koyduğunu belirtiyor.
 
Catering faaliyet alanının güçlendirilmesi için sürdürülen çalışmalar kapsamında LSG Sky Chefs İsviçre' deki faaliyetlerini First Catering Produktion AG ile birleştirdi. İngiltere'de Alpha şirketi ile gerçekleştirilmek istenen ortak girişime ilişkin başvuru ise birkaç gün önce İngiltere Rekabet Kurulu tarafından onaylandı. Şirket ayrıca yıl içinde Şikago (ABD) ve Luanda'da (Angola) yeni tesisler kurarak  hizmet ağını genişletti. LSG Sky Chefs tarafından sunulan yenilikçi ve çevreye dost ekipman çözümleri ve lojistik hizmetleri havayolu şirketleri tarafından giderek daha fazla talep görüyor. 
 
Yan pazarlara giriş belirli bir plan çerçevesinde gerçekleşti. Şirket geçtiğimiz Aralık ayı başında Paris - Venedik demiryolu seferlerine catering hizmeti başlattı. Hongkong' da okullara verilen catering hizmetleri belirgin şekilde genişletilirken, bu hizmet İsveç, Hindistan ve Almanya'da da lanse edildi. LSG Sky Chefs perakende sektöründeki  faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla geçtiğimiz sonbaharda Kuzey Amerika'nın doğu kıyısındaki Norris Food Services perakende ticaret şirketini satın aldı. 
 
LSG Skychefs 2012 yılında sektörde yeni şirket birleşmeleri gerçekleştirmeyi hedefliyor. Şirketin ana faaliyet alanı olan havayolu catering hizmetlerinde 2012 yılında çok belirgin bir büyüme beklenmiyor. Havayolu şirketlerine sunulan ürünlerin çeşitlendirilmesi ve yan pazarlardaki faaliyetlerin geliştirilmesine yönelik girişimler  hızlandırılacak.  
 
LSG yönetim kurulu başkanı Walter Gehl konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor: ''Faaliyet alanımızın genişletilmesi ve şirketimizin yeniden yapılanması açısından 2012 yılı büyük önem taşıyor. Şirketimizin performansını sürdürülebilir şekilde güçlendirebilmek amacıyla satış, üretim ve yönetim süreçlerinin standardizasyonu ve optimizasyonu için yoğun çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca büyümemizi sağlam temellere dayandırabilmek amacıyla çeşitli ortaklıklarla  yeni pazarlara girmeye öncelik veriyoruz.  Belirlemiş  olduğumuz  yolda  ilerlemeye  devam  edecek ve LSG Sky Chefs' i daha da geliştireceğiz.''
 
Uçakiçi ikram hizmeti alanında dünyanın en büyük şirketi olan LSG Sky Chefs catering,   uçakiçi servis ekipmanı temini ve bunlarla bağlantılı lojistik hizmetlerinin yanısıra , uçakiçi satış programları, uçakiçi servis yönetimi ve çeşitli havaalanı hizmetleri sunuyor. LSG Sky Chefs dünya genelinde 52 ülkedeki 200 dolayındaki tesisiyle 300'ü aşkın havayolu şirketine teslimat gerçekleştiriyor ve yılda 490 milyon adet yemek üretiyor. LSG Sky Chefs Grubu bünyesindeki şirketlerin 2011 yılı konsolide cirosu 2.3 milyar avro oldu.  

SKYCHEFS ALANI GENİŞLETTİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000