05 Haziran 2013, Çarşamba 13:03:18

SKY TÜM ÇALIŞANLARIN İŞİNE SON VERDİ

SKY Havayolları’nın önceki gün uçuşlarını durdurmasından sonra 56’sı pilot toplam 350 çalışanının tamamıyla yollarını ayırdı.
  • son yıllarda FLY,TURKUAZ,İNTER,İSTANBUL HAVAYOLLARI,BEST, Gibi ve ismini anımsayamadığım bir Çok havayolu şirketi İFLAS verdi..bu şirketlerde bir çok çalışan ve o çalışan aileleri Mağdur oldu..kimileri aylarca iş bulamadı,kimileri evlerinden bile oldu...aylarca işsiz dolaşan insanlar oldu;bu İş sektöründe olanlar bilirler Torpil bir çok yerde Anahtardır;10 Tane diliniz olsada;kabin hizmetlerinden birilerini Tanımıyorsanız bir Hiç'siniz...YAA ALLAH AŞKINA Şu iflasları denetleyecek bir kurum yokmudur..ULAŞTIRMA BAKANLIĞIMIZ uyumaa..! neler oluyor bir denetle...! İFLAS vermekle,İFLAS edilmediğini hepimiz anlayacak kadar zekaya sahibiz veya bir şirket kurulurken çalışan personelin İFLAS durumunda MaaşLarını Karşılayacak bir Sigorta şirketi zorunluluğu getir..YAZIKTIR..GÜNAHTIR yaa..! Ve dikkatimden Kaçmadı İFLAS veren tüm bu şirketlerin sahibi OTELCİ..! EnTeresannnnnn...Çevirrr Kazı Yanmasın diyorum
  • merhaba arkadaslar bende gti travel müsterisi olarak magdur olmus bir bireyim, ama magdurlugum beni ne zengin eder nede fakir.benim yorum yazmamin sebebi burdaki bazi kiyigroup calisanlarina üzüldügüm icin kimi kirasini ödüyememis kimisinin cocugu hasta ve cogu cok zor durumda gercekten cok üzüntü verici.ben birsey sormak istiyom .O devletin resmi daireleri ve savcilari bu iflasi hicmi arastirmiyor.okadar calisan magdur bu nasil birsey anliyamiyom.sizi üzmek icin söylemiyom ama gecen hafta burda gti travel düsseldorf mahkemesine iflasini duyurdu ama mahkeme daha iflasi kabul edip etmicegi belli degil.ve gti calisanlari suan maaslarini iflas sigortasindan sorunsuz bir sekilde aliyorlar.allah hepinize yardim etsin umarim en kisa zamanda bu günleri atlatirsiniz türkcem icinde kusra bakmayi fakir bebegin içemedigi sütü,zenginin köpegi iciyorsa; bana adaletten bahsetmeyin.
  • Anatolia ,fly,turkuaz,ist hava yolları buradakilerde hep mağdur oldu .tassa neredeydi tk neredeydi okadar kabin ekibi kirasını bile ödeyemedi.yastık altı satacak birşeyleride yoktu.Hala mağdur olanlar bir iş bulamadı onların durumunu tartışın birazda.
  • Arkadaşlar buraya isim olarak Recep Tayyip Erdoğan yazsam Sn Başbakanmı yorum yapmış veya yoruma cevap yazmış olacak ...Çalışırken sigara içme alanlarında aramızda konuşuyoruz şu firma çağırdı gidecem bırakmak istemiyorum falan al sana fırsat.Dil bilmeyen eğitimlerini tamamlamamış olan kişiler yorum yazıyor.İyi olanı herkez alır tıpkı benim gibi....
  • NE KADAR NANKÖR BİR SEKTÖR YA BİR YOLCU OLARAK BAKIYORUM ADAMLAR ÇOK İYİ İŞLER YAPTIKLARINDA BİLE YERDEN YERE VURUYORSUNUZ EKMEK YEDİĞİNİZ HALDE SIRF BU ŞİRKET İÇİN DEĞİL DİĞER HABER YORUMLARI İYİ BİR OLAYA BİLE NASIL YORUM YAPILIYOR BU KİTLE KÖTÜLÜĞE BENİİMSEMİŞ GALİBA.
  • Evet sky'ın hostesleri gerçekten aptonda alanda ve normal hayatındada o asaletini hiç kaybetmedi gerçekten çok özel donanımlı ve ulaşılmazdık bütün havayolları bir bakıp bir daha bakıyordu kıskançlıklarından nefret ediyorlardı bizlerden!!! bilgili kültürlü yabancı dilleri ve özel hayatlarıyla gerçekten çok güzeldik ve hala çok özeliz...ve sadece sky'ın verdiği o harika eğitimiyle güçlü donanımlı arkadaşlarım haydi yolunuz açık olsun....
  • Tahir görgülü sen nasıl bir yorum yapıyosun böyle hala anlamış değilim evet herkes çok haklı zamanında Talha görgülü varken hiç bir sorun yoktu evet bu durumun suçlusu sensin herkes 2011 de ne hayallerle umutlarla başladı sen geldin herşey bitti yalanlar dolanlar başladı 11. Gününde insanlar tatlha görgülünün kurduğu şirketi fedakarlıklarıyla düzene soktu hiç bir zaman değer vermediğiniz o km ları 4 sene evvel herkes seni yüzüstü bırakıp gidecekti ama hep talha beyin o güzel tavırları ve sevgi dolu halleri bıraktırmadı canla başla çalıştık ama sen insanlara hep yukardan baktın ukala tavırlar sergiledin şu msjını bence sil hala yaşananlardan ders almayacak kadar bencilsin
  • KEŞKE GEREKEN DESTEK VERİLSEYDİ BÖYLE OLMADAYDI ÇOK YAZIK KİMSE BÖYLE OLSUN İSTEMEZDİ.
  • Sky havayollari hala cikisimizi vermedi... iflasinida vermedi magduruz arkadaslar!!!
  • Cocuğun eline oyuncak verirsen ya kırar , ya bozar , yada kaybeder. Benden kalan para onlara ilaç parası olsun ..

Uzun süredir ekonomik darboğazdan çıkmaya çalışan SKY Havayolları’nın bugün iflas başvurusunda bulunacağı öğrenildi. Kayı grup bünyesindeki GTI ile birlikte SKY Havayolları’nın da zor günler geçirmesi sonrası uçuşların durdurulması ile noktalanan süreçte, bütün çalışanlarla yollar ayrıldı.

Dün SKY Havayolları yönetiminin son toplantısından, çalışanlara yönelik ‘başınızın çaresine bakın’ kararı çıktı. Aylardır maaşlarını düzensiz olarak alabilen çalışanların tamamının dün itibariyle çıkışları verildi. Bir yıl önce yaklaşık 750 çalışanı bulunan SKY Havayolları, dün itibariyle kalan 350 çalışanın daha işine son vererek bütün çalışanların şirketle ilişiğini kesti.

56 PİLOT İŞSİZ KALDI

SKY Havayolları’nda görev yapan pilotlar, işten çıkarılır çıkarılmaz yeni bir iş için arayışlara başladı. İşten çıkarılan 10’u yabancı 30 kaptan  pilot ile biri yabancı 26 ikinci pilotun toplu olarak hareket etme kararı aldıkları, Uçuş İşletme Başkanı Aydın Mungan ile birlikte  havayolu şirketlerine toplu olarak başvuruda bulunacakları öğrenildi. Sektördeki pilot açığı gözönüne bulundurulduğunda işten çıkarılan pilotların kısa sürede iş bulabilecekleri kaydedilirken, diğer alanlardaki çalışanların yaz sezonuna girilmesinden dolayı diğer havayollarının ekiplerini tamamlaması sebebiyle iş bulmakta zorluk çekecekleri bildirildi.

©AirportHaber Özel

SKY TÜM ÇALIŞANLARIN İŞİNE SON VERDİ