04 Haziran 2013, Salı 00:05:57

SKY HAVAYOLLARI’NDAN ŞOK KARAR

Sky Havayolları tarafından bu akşam yapılması gereken Antalya-Kişinev seferi ani bir kararla iptal edildi. 162 yolcunun akıbeti ne oldu? İşte Antalya’da bu akşam yaşanan olayın nedeni ve yolcularla ilgili detaylar.
  • ilk basta sirketin bu duruma gelmesine cok üzüldük ama sky ve gti yetkilileri böyle olacaklarini görüyordu nedenide erkan türkoral abimizin sirketten yollarini ayirmasi oldu degeri bilinmedi ondan sonra basladi bütün bu aksilikler isi bilmeyenlerle devam ettiler ve buda sky ve gti nin kötüye gitmesinede neden oldu. ama erkan abimiz kendi sirketini kurup yolunda en güzel sekilde devam ediyor. birde ayrica peki diger sirket GSA AIR BROKER GMBH ne durumda onundami iflasi verildi ondan hic birsey bahsedilmiyor.tekrar gecmis olsun herkese bütün sky ve gti calisanlarina. ERB
  • Önce haberleri okudum sonra yorumları...hem işveren hem çalışan için Çok zor bir durum...Ama şunu unutmamak lazım.bizler çalışanız, onlar patron.biz bir takımdık yani herkesin bi görevi vardı ama onlar istemeyerek yanlış yatırım yaptılar haliyle takım dağıldı. şunuda düşünmek lazım neden bu kadar mal varlığını batırsınlarki...bizler alamadığımız paralarımızı onlara helal etmiyoruz da ya onlar da bugüne kadar ödedikleri maaşları bizlere helal etmezse biz bunun günahıylamı yaşıcaz... Maaşlarımız Belki eksik ödendi belki ödenmedi ama ben onlar sayesinde evime ekmek götürdüm yıllarca ama işlerin kötü gittiğini bile bile çalışmaya devam ettim.ve her işe gidişimde vefa borcumun da olduğunu yıllarca ekmeğini yediğim yerin şimdi bana ihtiyacı olduğunu düşündüm...bu yüzden benden yanı helâli hoş olsun.her nekadar ayın 10 unda kredim olsa da borçtan uykularım kaçsada bugüne kadar aldıklarım için Allah razı olsun Allah herkese sabır versin ve yine söylüyorum benden yanı helâli hoş olsun...
  • Tk yunanli F o ve kaptan aliyor, yazik bu sirketlerde issiz kalan kaptanlara
  • Canım bu kadar kötuydu kurumsallasmamıstıda niye calıstın yıllarca daha da calısırdın böyle olmasa
  • çook ahh aldınnn
  • Hala sky havayollari calisaniyim sanirim 3 hazirana kadar desem daha dogru olur, yillarca bana is imkani sagladi yalan degil 1,5 yildir maasimiz doru duzgun odenmemesine ragmen kimseyi yuzustu birakmadim 1,5 yildir parami gununde almamis olmama ragmen o ucuslarda calistiysam tahir gorgulu icin deil ekip arkadaslarima duydugum saygidandir fakat isler biraz farkli kurumsalliktan nasibini alamamis nadir sirketlendendir ve ne yazikki calisanina zerre saygisi da yoktur. Annesi , babasi hastahanede yatip ucusunu iptal ettirmek insana "olur mu git ucusuna sen dua edersin " yanitini bulabildginiz yerdir ayrica. Patronlara gelince insanliktan nasibini alamamis sonradan gormelerin ta kendisidir. Bu sirketin bu duruma gelmesinin sebebi maasi odemedginin ahi deil bazi tekliflere karsi cikmalarinin bedelini islerinden olmakla odiyenleri ahidir. Saygilar.
  • 1. Paramı, hakkımı SHGM'de bulunan teminattan alırım diyenler: Sky eski şirket olduğundan teminat dışı. 2. Mahkeme yoluyla: şirketin üzerine kağıt peçete bile yok. 3. Mal varlıkları: ya satıldı ya da 3. Şahıslara hülle. Yani para yok ama haber çok. 4. Aydan kpt kredi çıkacaktı!
  • Resmi olarak batısını ilan etti yarım saat önce skyın çnü mahser alanı gibi ALLAH arkadaşlarıma yardm etsn
  • Hala sky havayollari calisaniyim sanirim 3 hazirana kadar desem daha dogru olur, yillarca bana is imkani sagladi yalan degil 1,5 yildir maasimiz doru duzgun odenmemesine ragmen kimseyi yuzustu birakmadim 1,5 yildir parami gununde almamis olmama ragmen o ucuslarda calistiysam tahir gorgulu icin deil ekip arkadaslarima duydugum saygidandir fakat isler biraz farkli kurumsalliktan nasibini alamamis nadir sirketlendendir ve ne yazikki calisanina zerre saygisi da yoktur. Annesi , babasi hastahanede yatip ucusunu iptal ettirmek insana "olur mu git ucusuna sen dua edersin " yanitini bulabildginiz yerdir ayrica!!!!!
  • Kredi çıkmak üzere.

Tez Tour ve Odeon gibi tur şirketlerinin yolcusunu Kişinev’e götürecek olan Sky Havayolları beklenmedik bir şekilde iptal etti. Yolcuları Kişinev’e götürecek olan SKY Havayolları uçağı körüğe yanaştı. Bu sırada yer hizmeti aldığı Havaş tarafından yolcuların check-in işlemleri yapılmaya başlandı.

Toplam 70 yolcu uçağa alındı. Diğer yolcuların işlemleri devam ederken SKY yetkililerinden uçuşun iptal edildiği bilgisi geldi. 70 yolcu uçaktan indirilirken geri alan yolcuların da işlemleri iptal edildi. Bu kararı duyan yolcular şok yaşarken Tez Tour ve Odeon şirketleri yolcuları alarak otellere götürdü.

SKY Havayolları’nın uçuşu neden iptal ettiği bilinmezken Antalya’dan farklı bilgiler gelmeye başladı. SKY Havayolları’nın Münster ve Köln uçuşlarını da iptal ettiği belirtildi.

Şirket yetkilileri henüz konu ile ilgili bilgi vermezken, yetkililere de ulaşılamıyor.

Öte yandan SKY Havayolları'nın son aylarda ekonomik zorluk çektiği bu sebeple filoda küçülmeye gittiği açıklanmıştı. Havayolu şirketini kurtarmak için otelleri de satan Talha Görgülü'nün şirketin bulunduğu plazadan da taşındığı daha mütevazi bir yer kiraladığı bildirilmişti. Personel alacaklarını da kısmen ödeyen SkY Havayolları'nın yaz sezonunda ekonomik durumunu düzelteceği umut ediliyordu.

©AirportHaber ÖZEL

SKY HAVAYOLLARI’NDAN ŞOK KARAR