19 Eylül 2017, Salı 10:08:39

Skandal... Çarkçı'dan mükerrer adaylı liste!

Hava İş delege seçimleri sürerken bugün İstanbul istasyon seçimlerinde liste krizi çıktı. Seçim başladıktan 1 saat sonra liste sunan Çarkçı'nın listesi kurallara aykırı olduğundan kabul edilmedi. Ayrıca listedeki iki ismin ise mükerrer olduğu ortaya çıktı.
  • İskender Engin ve Levent Aygün gibi tüm loadmaster lar 2013 öncesinde Uçuş İşletme'den Yer İşletme Başkanlığı'na bağlandı. Yaklaşık 3 sene önce de Kargo Başkanlığı'na bağlandı. İşin ilginç tarafı 2013'deki genel kurulda Yer İşletme'de oy kullanan bir üyenin 2017'de nasıl 3 senedir bağlı bulunduğu başkanlıkta veya bir önceki başkanlığında da değil 5 sene önceki başkanlığında görünüyor olması. Sendika yönetimine sorulduğunda THY böyle bildirdi diyorlar. Yani THY İnsan Kaynakları bu arkadaşları zaman tüneline mi bindirdi?! Ayrıca mükerrer oy olması için bu arkadaşların Uçuş İşletme seçimlerinde de oy kullanması gerekir ama Kargo'ya bağlı olduklarından kullanmadılar. Aksini ispat edebilecek varsa oy tutanağındaki imzalarını da yayınlasın. Her iki tarafta da oy kullanamayan üye nasıl MÜKERRER OY kullanmış oluyor o zaman? (Bunu yayınlarsınız inşallah)
  • Benim anlamadığım istasyonda 10 kişi bulamayan kaptan Seçime hangi motivasyon ile katılıyor? Bi empati yapsana
  • Benim anlamadığım istasyonda 10 kişi bulamayan kaptan Seçime hangi motivasyon ile katılıyor? Bi empati yapsana
  • Sevgili ucucu arkadaslar gozunuzu dort acin bu tatlici sizler icin hicbirsey yapmadi bunlari gorun artik
  • Çarkçı kpt değil miydi Temsilde hata var diyen 74 tane Kaptan 11 tane kabin aday gösteren Çarkçı Kaptan değil mi Temsilde hata burada yok mu
  • Carkci birak bu isleri sana gore degil.Sen emekli ol evinde çicek sula hadi bakim.....
  • Sevgili troller araya dakika koyun bari. Ustuste 3 yorumda 12 saniye fark olunca aciga cikiyorsunuz iyot gibi aklinizda bulunsun ;)
  • Ülkedeki çirkinlik her yerde her kurumda.Bu ülkeye ne yazıkki 17 yıl hizmet etmişim.
  • Adamın seçimin prosedüründen haberi Yok hala adamı savunuyorsunuz beyin bedava
  • Carkçi uyuya kalmış .Normaldir yaşlılik bu adam mi bizi savunacak isverene karsi bu uyur kalir tis iptal olur.

Hava İş delege seçimleri sürerken bugün İstanbul istasyon seçimlerinde liste krizi çıktı. Seçim başladıktan 1 saat sonra liste sunan Çarkçı'nın listesi kurallara aykırı olduğundan kabul edilmedi. Ayrıca listedeki iki ismin ise mükerrer olduğu ortaya çıktı.

Bugün saat 7:00 de başlayan THY İstanbul İstasyon seçimlerine 7:45 te gelen İskender Çarkçı ve ekibi sendika delege seçim yönetmeliğinin seçim başladıktan sonra seçime katılınamaz kuralına takıldı. Ayrıca Çarkçı'nın listesindeki iki kişinin de istasyon değil uçuş işletmede oy kullanan load master olduğu ve öğrenilen birinin de daha önce uçuş işletmede oy kullandığı tespit edildi. Bir başka seçimde oy kullanan birini hem de liste başı aday olarak istasyonda gösteren Çarkçı'nın bu girişimi seçim yönetmeliğindeki madde gerekçe gösterilerek kabul edilmedi.

Geçtiğimiz Cuma günü hem mail atılan hem de işyeri ilan tahtasına asılan seçim duyurusuna rağmen seçime geç kalan ve mükerrer adaylarla seçime girmeye çalışan Çarkçı'nın bu davranışı anlaşılamadı. THY'de uçuş işletme dışında yapılan 10'a yakın işyeri seçiminin hiçbirinde liste çıkaramayan Çarkçı'nın,üye işyerine asılan listelerden ve üyelere mail atılan bilgilendirmeden bihaber olması sendikaya nasıl talip oldukları ve sendikayı nasıl yonetecekleri merak ediliyor.

©AirportHaber.com ÖZEL



Skandal... Çarkçı'dan mükerrer adaylı liste!

Yorumlar Tüm Yorumlar (68)

Deli Sorular...? ~ 6 yıl önce
İskender Engin ve Levent Aygün gibi tüm loadmaster lar 2013 öncesinde Uçuş İşletme'den Yer İşletme Başkanlığı'na bağlandı. Yaklaşık 3 sene önce de Kargo Başkanlığı'na bağlandı. İşin ilginç tarafı 2013'deki genel kurulda Yer İşletme'de oy kullanan bir üyenin 2017'de nasıl 3 senedir bağlı bulunduğu başkanlıkta veya bir önceki başkanlığında da değil 5 sene önceki başkanlığında görünüyor olması. Sendika yönetimine sorulduğunda THY böyle bildirdi diyorlar. Yani THY İnsan Kaynakları bu arkadaşları zaman tüneline mi bindirdi?! Ayrıca mükerrer oy olması için bu arkadaşların Uçuş İşletme seçimlerinde de oy kullanması gerekir ama Kargo'ya bağlı olduklarından kullanmadılar. Aksini ispat edebilecek varsa oy tutanağındaki imzalarını da yayınlasın. Her iki tarafta da oy kullanamayan üye nasıl MÜKERRER OY kullanmış oluyor o zaman? (Bunu yayınlarsınız inşallah)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇOBAN ~ 6 yıl önce
Benim anlamadığım istasyonda 10 kişi bulamayan kaptan Seçime hangi motivasyon ile katılıyor? Bi empati yapsana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇOBAN'A ~ 6 yıl önce
Sen daha haberi anlamamışsın ki! Haberde liste çıkaramadı demiyor. Elindeki listeyle seçime giremedi diyor. Her vardiyalı iş yerinde 9'da başlayan seçimleri kimseye mail atmadan 7'de başlatıyor sendika çünkü muhalefetin listesi var karşısında bu sefer. Ve karşısında liste çıkan her yerde kaybetti Tatlıbal. 06:30'da binada Çarkçı Kaptan. 7:30'da sandığa gidiliyor ama 30 dk. önceden seçim başladı diye almıyorlar seçime. Korku dağları bekler malum.
Sen ~ 6 yıl önce
Sen anladınmıki cevap yazıyon. Liste çıkaramadığı için mükerrer aday yazmış. Yani orda olmaması gereken isim yazmış. Yani hile yapmış. Bu kafayla nasıl girdin sen bu şirkete
ÇOBAN ~ 6 yıl önce
Üzeri çizili 2 kişi ? Çıkınca 8 eder Bilmemkaçbin çalışan - 8 = aralarından listeye yazıcak kişi bulamadığı çalışan sayısı Kesin başkan olsun 8 kişi var hiç değilse
ÇOBAN'A 2 ~ 6 yıl önce
Düzgün Türkçe'nden oldukça belli olan anlama ve anlatma yetilerine girerdim ama konu o değil. Bu iki loadmaster arkadaş delege bulunamadığı için değil niteliklerine göre yazıldı. 3 seneden fazladır da Kargo Başkanlığı'na bağlı olarak çalıştıkları için o listede olmaları gerekirdi mevzuat olarak zaten. Bilmeden yorum yapma bence sen daha fazla. Yedek delege adayları da vardı çok merak ediyorsan. Ayrıca tüzüğe açıp bakarsan sandık kurulunun seçimden 2 gün önce toplanıp aday delegelerin bilgilerini kontrol etmeleri gerekiyor. Şimdi anladın inşallah.
ÇOBAN ~ 6 yıl önce
Benim anlamadığım istasyonda 10 kişi bulamayan kaptan Seçime hangi motivasyon ile katılıyor? Bi empati yapsana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip odasi ~ 6 yıl önce
Sevgili ucucu arkadaslar gozunuzu dort acin bu tatlici sizler icin hicbirsey yapmadi bunlari gorun artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 6 yıl önce
Tamam.
Göz ~ 6 yıl önce
Gözlük varmı
Huk ~ 6 yıl önce
Çarkçı kpt değil miydi Temsilde hata var diyen 74 tane Kaptan 11 tane kabin aday gösteren Çarkçı Kaptan değil mi Temsilde hata burada yok mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trs ~ 6 yıl önce
Carkci birak bu isleri sana gore degil.Sen emekli ol evinde çicek sula hadi bakim.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir oneri ~ 7 yıl önce
Sevgili troller araya dakika koyun bari. Ustuste 3 yorumda 12 saniye fark olunca aciga cikiyorsunuz iyot gibi aklinizda bulunsun ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw ~ 7 yıl önce
Ülkedeki çirkinlik her yerde her kurumda.Bu ülkeye ne yazıkki 17 yıl hizmet etmişim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çava reş ~ 7 yıl önce
Adamın seçimin prosedüründen haberi Yok hala adamı savunuyorsunuz beyin bedava

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen ne diyosun ~ 6 yıl önce
sana beyin lazım
Kanin ~ 7 yıl önce
Carkçi uyuya kalmış .Normaldir yaşlılik bu adam mi bizi savunacak isverene karsi bu uyur kalir tis iptal olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saat farkı ~ 6 yıl önce
Bay uyurgezer, Çarkçı kaptan 09'daki seçim için saat 07'de oradaydı . bilmeden sallama
saat farkına ~ 6 yıl önce
cehaletinden mi işine gelmediğinden mi anlamak zor seçimlerin 9 da başlayacağını nereden çıkardınız. birçok yerde farklı saat uygulandı. istasyon vardiyalı diye 7 de başladı ve haberi de okursan orada belgesi var. uçuş işletmede saat 9 da mı başladı seçim, gece 12 deki seçim için 2 saat önce çarkçı ve saz arkadaşları orada idi. kabul edin, adamlar uyumuş, listede adı olmayanları delege adayı yazmış,... neyse size tavsiye genel kurul 11-12 kasımda geçen genel kurul aralıktaydı deyip genel kurula da geç kalmayın
Uyuyan kim? ~ 6 yıl önce
Cehaletten bahsedene bak? Hava-İş'in sitesine girip bir bak bakalım yapılan yerler içinde (vardiyalı olanlar da var) hiç 7:00'de başlayan olmuş mu? Haberdeki belgede yayın veya iş yerine asılma tarihi gördün mü? Çarkçı Kaptan'ın "saz arkadaşları" dediğin insanlar da bu şirketin en az 15 senelik kaptan pilotları. Peki sendikanın elinde tespih, yumurta topuk dolaşan ve sandık sayımı bitmeden kabinin oturma yerlerinde horul horul uyuyan elemanlarına ne diyeceksin? Uyumuş diye iftira attığın 64 yaşındaki adam 06:30'da Kargo binasındaydı. 2 loadmaster ın listede adının olmaması da ayrı bir skandal. 3 senedir Kargo Başkanlığı personeli o üyeler. 2013 seçimlerinde de Yer İşletme'den oy kullandılar. Şimdi sendika diyor ki 5 sene önceki gibi Uçuş İşletme'de görünüyorsunuz?! Nasıl bir tiyatro acaba bu?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000