26 Ekim 2017, Perşembe 14:12:06

Siyahi yolculara American Airlines uyarısı

ABD'de Siyahi Haklarını Geliştirme Ulusal Birliği, siyahi Amerikalılara, American Airlines'la seyahatleri halinde ayrımcılık ve güvenlik riskiyle karşı karşıya kalabilecekleri uyarısını yaptı.
  • paralel yapının işidir
  • Hayır bu zenciler müslüman oldugu için mi indiriliyor yoksa ten renginden dolayımı
ABD'de Siyahi Haklarını Geliştirme Ulusal Birliği (NAAPC), siyahi Amerikalılara, havayolu şirketi American Airlines'la seyahatleri halinde ayrımcılık ve güvenlik riskiyle karşı karşıya kalabilecekleri uyarısını yaptı.

NAACP'den yapılan açıklamada, son aylarda, havayolu şirketinde ayrımcı ve rahatsız edici davranışlara dair NAACP üyesi ve insan hakları savunucusu bir aktivistin de aralarında bulunduğu siyahi yolculardan şikayetler geldiği belirtildi.

Yakın zamanda American Airlines uçuşlarında, siyahi Amerikalılara yönelik 4 ayrımcılık vakasının yaşandığına işaret edilen açıklamada, siyahi Amerikalıların bu şirketle seyahat etmeleri durumunda ayrımcılık ve güvenlik riskleriyle karşı karşıya kalabilecekleri uyarısında bulunuldu.

Birlik Başkanı Derrick Johnson, American Airlines'ı boykot etmediklerini ancak alınan şikayetler nedeniyle böyle bir uyarının yapılmasına gerek duyulduğunu kaydederek, "İnsanlara American Airlines ile uçmayın demiyoruz. Bu mesajı sadece uyarı notu olarak yayınladık." ifadesini kullandı.

NAACP'ın açıklamasının ardından American Airlines'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin tüm müşterilerine ayrım yapmadan aynı hizmeti sunduğu, şirket bünyesinde her ırk ve renkten insanın çalıştığı bildirildi.

American Airlines Üst Yöneticisi Doug Parker, şirketin radikal ayrımcılığa karşı yaptığı açıklamayı desteklediğini belirterek, "Hiçbir zaman ayrımcılığa müsaade etmedik, bundan sonra da izin vermeyeceğiz." dedi.

ABD'nin New York kentinde 4 Müslüman, geçen yıl uçaktan indirilmeleri gerekçesiyle havayolu şirketi American Airlines aleyhine 9 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı.

 

Siyahi yolculara American Airlines uyarısı

Yorumlar

dayı ~ 6 yıl önce
paralel yapının işidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
technikmemduh ~ 6 yıl önce
Bi kere de dogru duzgun aklıselim yorum yapın ya. Ne paralelmis arkadas. Anca tr de prim yapıyor bu laf. Fikrin olmayınca elestiriden anlamayınca yapistir lafi.
Zenci ~ 6 yıl önce
Hayır bu zenciler müslüman oldugu için mi indiriliyor yoksa ten renginden dolayımı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zenci ~ 6 yıl önce
Davranışları yamyam gibi hepsi müslüman değil mafya, uyuşturucu olayları çok kavgacı millet yan baksan ben siyahim o yüzden bakıyorsun diye kavga ederler bi bakıma aynı biz işte şaka bi yana çok sorunlu insanlar Türkiye de yolda görsek sempati duyoruz ama hiç yani ..iyileride yok değil tabi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000