02 Temmuz 2017, Pazar 11:42:19

Sivrihisar'da büyük heyecan başladı

Eskişehir Sivrihisar'daki SUSHM'da yapılan hava yarışları başladı.
  • Bu tur organizasyonlarin daha da sesi duyurulsa, basinda ciksa... katilim daha fazla olsa... vs. Mesela THY sponsor mu ? Var mi bilen ?
  • Sivrihisar bir farkındalık oluşturdu, ama gidilecek yol uzun ... Darısı diğer atıl meydanların başına, Cengiztopel vb..
  • daha çok resim ve video olasaydı keşke. Kötü eleştirilere anlam veremiyorum geçende Karain'deki organizasyonu eleştirdiler. Ne saçma insanlar var bırakın bu kafayı, ne güzel işler yapılıyor havacılığımız adına. Ben çok mutlu oluyorum gidemesem de. Hatta youtube a videoları yüklense de izlesek. Reklam da alınabilir böylece. Emeği geçenlere teşekkürler.
  • Daha ıssız bir meydan bulamamışlar mı? Buraya birileri gelir de seyreder felan, ya da çok gizli manevralar mı var yarışta...

Eskişehir Sivrihisar'daki SUSHM'da yapılan hava yarışları başladı.

Eker Havacılık sponsorluğunda gerçekleştirilen ve bu yıl ikinci kez düzenlenen Sivrihisar Air Race bugün başladı. Pilotların sıcak havaya rağmen yoğun ilgi gösterdiği yarışlar büyük heyecana sahne oluyor.

İki sınıfta gerçekleştirilecek yarışlarda pilotlar havaalanı çevresinde en kısa sürede tur atmak için yarışacak. 4 turu en kısa sürede tamamlayan pilot yarışın galibi olacak.

Uçakların hızları yerden gps cihazlarıyla kontrol edilecek. Geçen yıl deneyimli pilot Ali İsmet Öztürk, 2 dakika 30 saniye ile yarışın galibi olmuştu.

Yarışmadan notlar:

Öte yandan Ultralight sınıfında 2.28'lik derecesiyle Atilla Hacısüleymanoğlu birinci oldu.

8 uçağı bulunan Makine Mühendisi Hacısüleymanoğlu, kendisine ait JMB Vl3 tipi uçakla uçtu. Aynı zamanda ultralight öğretmeni olan Hacısüleymanoğlu,2011 yılında hobi olarak uçmaya başladı. Pipistre, JMB, Savage, Autogyro hava araçlarının ve  rotax motorun Türkiye temsilcisi olan Hacısüleymanoğlu, Ati havacılığın da sahibi.

Eski Solotürk pilotu ve yerli üretim Hürkuş'un test pilotu Murat Keleş, TC-FSM kuyruk tescilli uçakla yarıştı. 11 yaşındaki kızı Eda Keleş ile birlikte uçan Murat Keleş, dört turu 2 dakika 21 saniyede tamamladı.

Ali İsmet Öztürk, Husky tipi uçakla 2 dakika 21 saniyelik skora ulaştı. Murat Keleş iki salise farkla yarışın birincisi oldu.












(Ultralight sınıfında 2.28'lik derecesiyle birinci olan Atilla Hacısüleymanoğlu)

Sivrihisar'da büyük heyecan başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Keske... ~ 7 yıl önce
Bu tur organizasyonlarin daha da sesi duyurulsa, basinda ciksa... katilim daha fazla olsa... vs. Mesela THY sponsor mu ? Var mi bilen ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Silverado54 ~ 7 yıl önce
Sivrihisar bir farkındalık oluşturdu, ama gidilecek yol uzun ... Darısı diğer atıl meydanların başına, Cengiztopel vb..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
resim video ~ 7 yıl önce
daha çok resim ve video olasaydı keşke. Kötü eleştirilere anlam veremiyorum geçende Karain'deki organizasyonu eleştirdiler. Ne saçma insanlar var bırakın bu kafayı, ne güzel işler yapılıyor havacılığımız adına. Ben çok mutlu oluyorum gidemesem de. Hatta youtube a videoları yüklense de izlesek. Reklam da alınabilir böylece. Emeği geçenlere teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılıyorum ~ 7 yıl önce
Hiçbir şey beğenilmiyor. Artık kıskançlık mıdır bilemem ama böyle etkinliklerin çok daha artması lazım
ARZ / TALEP? ~ 7 yıl önce
Daha ıssız bir meydan bulamamışlar mı? Buraya birileri gelir de seyreder felan, ya da çok gizli manevralar mı var yarışta...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sivrihisar ~ 7 yıl önce
Ben dedim Atatürk havalimanında yapalım diye ama anlatamadım. İyimisin arkadaşım? Nesi var sivrihisarın
??? ~ 7 yıl önce
Tabi mesela Istanbul / Atatürk' te filan yapılsaydı ???
Xxx ~ 7 yıl önce
Sabiha gökçen de olabilir;)))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000