19 Temmuz 2018, Perşembe 11:03:27

Sivil pilotlara TSK kapısı açılıyor

TBMM Başkanlığı'na sunulan Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifiyle, sivil pilotlara Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapma kapısı da resmen açılacak.
  • Genç pilotlarının çoğu borç içinde. Kimi eğitim kredisi yüzünden bankalara, kimi akademi borcu yüzünden TK'ya. Dolayısı ile gerçekten isteseler bile maddi olarak elleri kolları bağlı.
  • Havacılık bir birikim mesleğidir. Askeri havacılık çok zordur ve fedakarlık ister. Sivil havacılık kolay gibi görünse de disiplin ister ve bir yerde ansızın sizi hazırlıksız yakalayabilir aslında herkesin iştahını kabartan da bu.Hava Kuvvetlerinde pilot olamayan birçok güzide insan sonradan sivil havacılıkta pilot olmuştur. Ücretini ödediğiniz anda uçaklar çok gelişmiş olduğundan işin çok büyük bir kısmını hallediyor kolayca pilot olabiliyorsunuz. Ülkemizde diğer meslekler fazla para kazandırmadığığı için pilotluk popüler bir meslek. Tecrübe çok önemli bir faktör lakin sürekli taze bilgi gerektiren bu meslek aynı zamanda gereki ve gereksiz bilgiyi ayırmayı da gerektirir. Bence çok güzel bir kanun olmuş. gerçekten bir jet uçağında uçmak isteyip herşeyini verecek gençler var bu ülkede. Bazı insanların rüyalarında bile göremeyeceği bir savaş uçağı ile uçmak için bir fırsat bu ülkenin gençleri bunu hakediyor. Sivil asker ayıran insanları rahatsız olarak bir psikoloğa davet ediyorum.
  • İstedi hala askeri okullar kapalı.FETÖ'nün bazı muritleri imam hatip çıkışlı idi , kapatıldılar mı?
  • Tsk icerdekileri bile tutamiyor, disardakiler girer mi hic?
  • Sivilin askeri havacılıkta , askerin de sivil havacılıkta işi yoktur.
  • Yine iş bilmez 2 adam oturmuş kanun teklifi hazırlamış buradaki koşullara haiz hiç kimse (heleki ATPL ) sahibi gidip TSK da pilot adayı olmaz Olacağı söyleyeyim kimse başvurmayacak sadece en uyduruk mühendislerden başvuran birkaç mühendis diplomalı işsiz başvuracak onlarla yetineceksin. Madem uydudurk işsiz mühendis diplomalıları alıyordun niye harp okulunu kurdun oraya para harcıyorsun??
  • Harp okulu okumayan adamları pilot adayı diye göndermeye devam edin , bu kafayla devam.
  • Ya Bedelli çıkmazsa diye endişeden ölüp ölüp dirilen vahşi yürekli sivil kaptanlar mı tsk ya gidip uçacak? Güldürmeyin adamı.
  • Khk ile zorla alsınlar
  • TSK sivilden pilot arayacağına önce kendi bünyesindeki lisanslı onlarca astsubay pilot var onlara baksın.Hava kuvvetleri Zorunlu eve dönüş dahil hertürlü projeyi hayata geçirirken böyle pilot açığının olduğu bir dönemde halihazırda elinde geçerli lisansları bulunan askeri eğitimini almış fakülte bitirmiş Pilotlardan sadece Astsubay olduğu için yararlanmaması son derece manidardır.

TBMM Başkanlığı'na sunulan Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifiyle, sivil pilotlara Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapma kapısı da resmen açılacak.

TSK Personel Kanunu'nda yapılan değişiklikle, en az dört yıl süreli eğitim veren fakülte veya yüksekokullardan pilot olarak mezun olanlar ile ticari pilot lisansı veya havayolu nakliye pilotu lisansı bulunanlar öncelikli olmak üzere en az dört yıl süreli mühendislik eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun olan kadın veya erkeklerden muvazzaf subay olmak için başvuranlar; 32 yaşını bitirmemek kaydıyla Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek yaş aralığında olmak, yedek subay olma koşulları ile uçuş için gerekli şartları taşımak ve sınavlar ile uygulanacak temel askerlik ve subaylık anlayışını kazandırma eğitiminde başarılı olmak şartıyla, muvazzaf subaylığa nasbedilerek pilotaj eğitimine başlatılacaklar.

Bunlardan pilotaj eğitiminde başarısız olanlar, Kuvvet Komutanlıklarınca uygun görülen diğer sınıflara nakledilecek ve nakledildikleri sınıfları ile ilgili subay sınıf okulları temel eğitimine, sınıfları ile ilgili subay sınıf okulları olmayanlar ise özel askeri eğitime tabi tutulacak.

Başarı gösteremeyenler sonraki dönem aynı eğitime tekrar alınacak. İkinci eğitimde de başarı gösteremeyenlerin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişikleri kesilecek.

'Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapamaz' şeklinde sağlık raporu alanlar ile harp ve vazife malulleri hariç olmak üzere bu madde kapsamında verilen eğitimler süresince herhangi bir nedenle ilişiği kesilenlerden temel askerlik eğitimine başladıkları tarihten ilişiklerinin kesildiği tarihe kadar aldıkları aylıkları dışında devletçe bunlara yapılan masraflar, kanuni faizleriyle birlikte kendilerinden tahsil edilecek.

Bu madde kapsamında subay nasbedilenler hakkında deneme süresi uygulanmayacak.

Deniz karakol uçaklarında görev yapan Taktik Koordine ve Seyrüsefer subaylarının yükümlülük süresi 2 yıl daha uzatılacak.

Sivil pilotlara TSK kapısı açılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

o iş biraz zor ~ 6 yıl önce
Genç pilotlarının çoğu borç içinde. Kimi eğitim kredisi yüzünden bankalara, kimi akademi borcu yüzünden TK'ya. Dolayısı ile gerçekten isteseler bile maddi olarak elleri kolları bağlı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Pilotu ~ 6 yıl önce
Havacılık bir birikim mesleğidir. Askeri havacılık çok zordur ve fedakarlık ister. Sivil havacılık kolay gibi görünse de disiplin ister ve bir yerde ansızın sizi hazırlıksız yakalayabilir aslında herkesin iştahını kabartan da bu.Hava Kuvvetlerinde pilot olamayan birçok güzide insan sonradan sivil havacılıkta pilot olmuştur. Ücretini ödediğiniz anda uçaklar çok gelişmiş olduğundan işin çok büyük bir kısmını hallediyor kolayca pilot olabiliyorsunuz. Ülkemizde diğer meslekler fazla para kazandırmadığığı için pilotluk popüler bir meslek. Tecrübe çok önemli bir faktör lakin sürekli taze bilgi gerektiren bu meslek aynı zamanda gereki ve gereksiz bilgiyi ayırmayı da gerektirir. Bence çok güzel bir kanun olmuş. gerçekten bir jet uçağında uçmak isteyip herşeyini verecek gençler var bu ülkede. Bazı insanların rüyalarında bile göremeyeceği bir savaş uçağı ile uçmak için bir fırsat bu ülkenin gençleri bunu hakediyor. Sivil asker ayıran insanları rahatsız olarak bir psikoloğa davet ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FETÖ ~ 6 yıl önce
İstedi hala askeri okullar kapalı.FETÖ'nün bazı muritleri imam hatip çıkışlı idi , kapatıldılar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adamlar ~ 6 yıl önce
Heryere girmiş. Ama askeri liselere köküne kadar girmişler. Resmen mekan kapatmışlar. Amaçlarına uygun olan da bu değil mi zaten..
Imam hatip ~ 6 yıl önce
O zaman imam hatipleri de kapatsınlar madem.Alayı imam hatip mezunu.
Sacma ~ 6 yıl önce
Tsk icerdekileri bile tutamiyor, disardakiler girer mi hic?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tezat ~ 6 yıl önce
Sivilin askeri havacılıkta , askerin de sivil havacılıkta işi yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Pilotu ~ 6 yıl önce
Sana soran mı oldu? Komik adamsın...
Pilot pilottur ~ 6 yıl önce
Yeni uçak tipine, yeni görev türlerine adapte olduktan sonra her yerde her uçakla uçar.
İyi okumak ~ 6 yıl önce
Yine iş bilmez 2 adam oturmuş kanun teklifi hazırlamış buradaki koşullara haiz hiç kimse (heleki ATPL ) sahibi gidip TSK da pilot adayı olmaz Olacağı söyleyeyim kimse başvurmayacak sadece en uyduruk mühendislerden başvuran birkaç mühendis diplomalı işsiz başvuracak onlarla yetineceksin. Madem uydudurk işsiz mühendis diplomalıları alıyordun niye harp okulunu kurdun oraya para harcıyorsun??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müdür ~ 6 yıl önce
Harp okulu okumayan adamları pilot adayı diye göndermeye devam edin , bu kafayla devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bedelli ~ 6 yıl önce
Ya Bedelli çıkmazsa diye endişeden ölüp ölüp dirilen vahşi yürekli sivil kaptanlar mı tsk ya gidip uçacak? Güldürmeyin adamı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Khk ~ 6 yıl önce
Khk ile zorla alsınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PİLOT ASTSUBAY ~ 6 yıl önce
TSK sivilden pilot arayacağına önce kendi bünyesindeki lisanslı onlarca astsubay pilot var onlara baksın.Hava kuvvetleri Zorunlu eve dönüş dahil hertürlü projeyi hayata geçirirken böyle pilot açığının olduğu bir dönemde halihazırda elinde geçerli lisansları bulunan askeri eğitimini almış fakülte bitirmiş Pilotlardan sadece Astsubay olduğu için yararlanmaması son derece manidardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gedikli ~ 6 yıl önce
Astsb pilot mu??? Eyvahhhh ucak kalmadı ucuracak ;)
Mantıklı ~ 6 yıl önce
Çok mantıklı. Elinde bildiği adamı yeteneğine göre de kullanmış olur. Hazır ve motive personel.
Zavallı yaratık ~ 6 yıl önce
Hiç bişey olamamış bir hiçsin,ve öyle kalacaksın pislik
PİLOT ASTSUBAY ~ 6 yıl önce
Terbiyesizlik yapma asıl sen bişey olamamışsın bu hayatta daha yorum yapma kabiliyetin yok gerçeklerden haberin yok yada içine sindiremiyosun abuk subuk konuşuyosun.ben buraya olmayan mantıksız bişey yazmadım.elinde 81 ülkenin tanıdığı lisansı tanımayan tsk da çalışan astsubay lar var madem ihtiyacın var burdan başla karşılamaya dedim.ama bunu senin gibi bencil ve kibirli Yaratıklara anlatmaya gerek yok...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000