22 Haziran 2010, Salı 11:43:52

Sivil Havacılık'ta Afrika Açılımı...

Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasında İkili Hava Ulaştırma Anlaşması imzalayan Türkiye, Afrika ülkeleriyle ikili hava ulaştırma anlaşması imzaladığı ülke sayısını 23’e yükseltti.
  • Bir pilot olarak Isparta kazasından sonra olan Air France'nın A-330 kazsı, ABD'in bir şirketinin iki motorunun sustuğu halde emniyetli olarak nehire indirilen BOİNG kazası ve THY'nin kokpitinde 3 pilot olmasına ve EGPWS'inin faal olmasına rağmen B737/800 Amisterdam kazalarını unutmuş olmanıza üzüldüm. Uçağı pist yerine dağa indiren pilotları görmemezlikten gelerek bir yere varamazsınızzzzzzzzzzzzzz . BariCkavramını
  • engin beyin demek istediği yarın birgün Kongo uçakları Türkiye ye sefer düzenlerse ve Allah korusun düşerse...
  • Tüm geri kalmış ülkeler ve bizim gibi havacılık kurallarını bilmeyen veya anlamayan ülkeler çoğunlukta.Hadi bakalım hayırlısı olsun. Mumbao tunagoba kaldı orada çok önemli oraylada anlaşma yaparsanız büyük bir aferin alacaksınız.
  • Doğru iş olarak tanımladığınız iş, bazı pazarlardan pay almak uğruna, eğitim ve uçak bakım standartları sıfırın altında olan bir ülkenin havayolu ile KOD SHARE veya dry/wet lease olarak uçma anlaşması imzalamak demektir. Her nekadar politik sebepler olsa da Afrika'daki birçok havayolunun kara listeye alınmış olması bir tesadüf değildir. Hatırlarsanız yanlış ve yetersiz uçak bakımının sonuçlarınıWet Lease anlaşması altında Isparta'da yaşamıştık! Kendi ülkesindeki hava şirketerinin eğitim ve bakım işlemlerini takip edemeyen SHGM, umarım Kongo havayollarına yapacağı uçuş emniyet kontrollerinde daha başarılı olur! Engin Aksüt
  • ali arıduru nun acilen papua yeni gine ve patagonya ilede birşeyler imzalaması lazım ..onlar eksik kalmasın ..
  • AB bazı ülkelerin hava taşıyıcıları veya uçaklarını kara listeye alarak kendi taşıyıcılarının bu pazarlardan daha fazla pay almasını sağlamaya da çalışıyor. Bu nedenle yapılan iş doğrudur. Türk taşıyıcılarının Afrika pazarından ya doğrudan uçuş veya dry/wet leas yöntemiğle daha fazla pay almasında ne mahzur var anlayamdık. Belki SHGM'nin bilgilendirmesi eksik ancak yapılan iş doğrudur.
  • Demokratik Kongo Cumhuriyeti bayraklı tüm havayolu şirketleri Avrupa Topluluğu kara listesinde yer alıyor! Bakınız: http://ec.europa.eu/transport/air-ban/list_en.htm Avrupa'nın uçuş emniyeti açısından yetersiz bulup yasakladığı bir ülke ile ikili havacılık anlaşması imzalamak Türk Hava sahası ve meydanları için bir risk değilmidir? Bu anlaşma Türkiye'yi dışlamaktan vaz geçmeyen Avrupa Topluluğuna güzel bir mesaj sayılsada yine de çok riskli!

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru başkanlığında 18 Haziran 2010 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen müzakereler sonunda imzalanan anlaşmaya göre; her iki ülkenin tayin edilen havayollarının  kademeli olarak artacak şekilde haftalık 21 frekans tarifeli yolcu ve de 21 frekans kargo seferi düzenleyebilmesi hususunda karar alındı.

Tarifeli sefer noktaları olarak  Türkiye için Demokratik Kongo Cumhuriyet'indeki noktalar ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti için Türkiye'deki noktalar; ara ve öte nokta olarak ise Türkiye ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki noktalar belirlendi.

Müzakereler sonunda her iki tarafın tayin edilen havayollarına 3. taraf dahil kod paylaşımı uçuşlar yapma hakkı tanınırken eğitim, bakım, yer hizmetleri, havaalanı işletimi gibi konularda işbirliği yapma hususunda fikir birliğine varıldı.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile imzalanan anlaşma Afrika ülkeleriyle yapılan 23’ü hava ulaştırma anlaşması olurken, Türkiye’nin dünya genelinde havacılık anlaşması yaptığı ülke sayısı da 108’e yükseldi.

Sivil Havacılık'ta Afrika Açılımı...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bir pilot olarak Isparta kazasından sonra olan Air France'nın A-330 kazsı, ABD'in bir şirketinin iki motorunun sustuğu halde emniyetli olarak nehire indirilen BOİNG kazası ve THY'nin kokpitinde 3 pilot olmasına ve EGPWS'inin faal olmasına rağmen B737/800 Amisterdam kazalarını unutmuş olmanıza üzüldüm. Uçağı pist yerine dağa indiren pilotları görmemezlikten gelerek bir yere varamazsınızzzzzzzzzzzzzz . BariCkavramını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
engin beyin demek istediği yarın birgün Kongo uçakları Türkiye ye sefer düzenlerse ve Allah korusun düşerse...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tüm geri kalmış ülkeler ve bizim gibi havacılık kurallarını bilmeyen veya anlamayan ülkeler çoğunlukta.Hadi bakalım hayırlısı olsun. Mumbao tunagoba kaldı orada çok önemli oraylada anlaşma yaparsanız büyük bir aferin alacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Doğru iş olarak tanımladığınız iş, bazı pazarlardan pay almak uğruna, eğitim ve uçak bakım standartları sıfırın altında olan bir ülkenin havayolu ile KOD SHARE veya dry/wet lease olarak uçma anlaşması imzalamak demektir. Her nekadar politik sebepler olsa da Afrika'daki birçok havayolunun kara listeye alınmış olması bir tesadüf değildir. Hatırlarsanız yanlış ve yetersiz uçak bakımının sonuçlarınıWet Lease anlaşması altında Isparta'da yaşamıştık! Kendi ülkesindeki hava şirketerinin eğitim ve bakım işlemlerini takip edemeyen SHGM, umarım Kongo havayollarına yapacağı uçuş emniyet kontrollerinde daha başarılı olur! Engin Aksüt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ali arıduru nun acilen papua yeni gine ve patagonya ilede birşeyler imzalaması lazım ..onlar eksik kalmasın ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AB bazı ülkelerin hava taşıyıcıları veya uçaklarını kara listeye alarak kendi taşıyıcılarının bu pazarlardan daha fazla pay almasını sağlamaya da çalışıyor. Bu nedenle yapılan iş doğrudur. Türk taşıyıcılarının Afrika pazarından ya doğrudan uçuş veya dry/wet leas yöntemiğle daha fazla pay almasında ne mahzur var anlayamdık. Belki SHGM'nin bilgilendirmesi eksik ancak yapılan iş doğrudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Demokratik Kongo Cumhuriyeti bayraklı tüm havayolu şirketleri Avrupa Topluluğu kara listesinde yer alıyor! Bakınız: http://ec.europa.eu/transport/air-ban/list_en.htm Avrupa'nın uçuş emniyeti açısından yetersiz bulup yasakladığı bir ülke ile ikili havacılık anlaşması imzalamak Türk Hava sahası ve meydanları için bir risk değilmidir? Bu anlaşma Türkiye'yi dışlamaktan vaz geçmeyen Avrupa Topluluğuna güzel bir mesaj sayılsada yine de çok riskli!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000