29 Mayıs 2014, Perşembe 07:50:23

SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU KURULACAK

Son dönemde birbiri ardına kurulan akademik birimler ile dev bir yükseköğretim merkezi haline gelen Bülent Ecevit Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu'nu Zonguldak’a kazandırmak için girişimlerine hız verdi.
  • Açın açın ışe giremeyecek bir sürü adam yetistırin girse bile bi lise mezunundan farkı olmayan lisans da bile aynı tecrübe şartı aranan insanlar yetiştirin. Benim görüşüm bir SHYO mezunu olarak bütün SHYO lar kapansın hiçbir avantajı kalmadi bu okulların liseler açılsın boşuna insanlara fazladan 5 yıl okutmasınlar
  • Birbiri ardina aciliyor ama halen Dhmi gibi havacilik kurumlari buradan mezunlara kpss'de dahi kontejan vermiyor neyazikki!
  • yaa bu ülkede açılan hiç bir bölüm, okul, fakülte gerçekten ihtiyaç doğrultusunda ve o ihtiyacı karşılamak için açılmamıştır!!! sırf açmış olmak için açılan okullar,yapılan yollar,avmler,onlar bunlar şunlar... Hangi gün yaptıkları işin arkasında durmuşlar, bu ülkede şu an 20 'nin üstünde Sivil Havacılık Yüksekokulu var, ortalama her yıl 40 ar mezundan 800 kişi eder, kaçı işe giriyor, taş çatlasa 50'si 100'ü. Yazık günah değil mi ya soruyorum size???? O kadar umutlarla kazanılsın,sonra da onlara hiç bir yol yordan gösterilmesin,iş imkanı verilmesin, hepsi geçin ülkemizin ve avrupanın 1 numarası THY 'nın iş alımların'da mezun olunması gereken bölümler de Sivil Havacılık Yüksekokulu olmasın.... bırakın bu işleri!!!! yazık günay ayıp.... diyecek kelime yok... Havacılık mezunu olacaksın, Havayolu şirketine başvuramıyacaksın.. OLDU GÜZEL ÜLKEM OLDUUU..........
  • TYP ile sağdan soldan tornacı, kaportacı ,elektrik öğretmeni topluyacaklarına sivil havacılık yüksek okulu açılması gayet mantıklı. Sonuçta bu okullar olmadığı için böyle ihtiyaç duyuluyor. Eğitime destek verilmeli
  • sakın açmayın bu tür okulları ve bölümleri. meslek tekelcilerinin tekerine çomak sokmuş olursunuz. bu ülkede binlerce doktor ihtiyacı olduğu halde yeni tıp fakülteleri açılmasın diyenler bile var.
  • Buradaki sorun, sektorde yer tutan yöneticilerin şirketin ilgili butcesini az adama pay etmek için adam isthidamı yapmak istememesi- çeşitli bahanelerle- tecrubesiz-işe yaramaz vs... Havacılık büyüyor, adama ihtiyacıda var, bu sebebten piyasada tecrubeli sayısıda yetişmediği için, o grubun piyasası yukseliyor.. işverende napsın adam istihdamı yapmak istemiyor..kısır döngü yani..
  • Acun bakalim boyunun ne kadar uzayacak ya da kaç kişinin hayati mahvolacak ?

Son dönemde birbiri ardına kurulan akademik birimler ile dev bir yükseköğretim merkezi haline gelen Bülent Ecevit Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu'nu Zonguldak’a kazandırmak için girişimlerine hız verdi. Dört yıllık lisans eğitimi verecek olan Yüksekokul, Çaycuma yerleşkesinde faaliyetlerine başlayacak.

Mevcut bölüm ve programlarına yenilerini ekleyerek öğrenci ve akademisyen sayılarında olağanüstü bir artışa imza atan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), bünyesine kattığı yeni akademik birimler ile büyümesini sürdürüyor. Bu kapsamda Bülent Ecevit Üniversitesi büyüme hamlesine bünyesine Sivil Havacılık Yüksekokulunu katarak devam edecek. 22 Mayıs 2014 tarihinde Bakacakkadı 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü Tesislerinde toplanan BEÜ Senatosu tarafından Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulma kararı alındı ve karar YÖK’e gönderildi. 4 yıllık eğitim verecek olan Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun üniversitenin Çaycuma Yerleşkesi içerisinde eğitim öğretim faaliyetlerine başlaması planlanıyor. Her geçen gün büyüyen bir istihdam alanına dönüşen havacılık sektörüne dönük eğitim ve araştırma çalışmalarına başlanacak olmasının BEÜ’nün tercih edilirlik oranına da büyük katkı sunacağı tahmin ediliyor. Türkiye’de şu an sadece 9 üniversitede bulunan Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun Çaycuma’da kurulması için başlatılan girişim, bölgenin geleceği açısından da büyük önem taşıyor. Filyos projesi ile giderek büyük bir cazibe merkezine dönüşen Çaycuma ilçesinde bir de havaalanı bulunması bu adımı daha da anlamlı kılıyor.

REKTÖR ÖZER: "FİLYOS VADİSİNDE ÇAĞDAŞ BİR AKADEMİK EVREN HAYATA GEÇİYOR"

Konu ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulması için YÖK (Yükseköğretim Kurulu) nezdinde girişimlerinin sürdüğünü belirterek, “Üniversitemizin büyüme hızı ve bu noktada atılan isabetli adımları, kurumumuzun ve bölgemizin geleceğe güvenle bakmasını sağlayan gelişmeler olarak değerlendiriyorum. İçerisinde bulunduğumuz büyük gelişme hamlesi, orta ve uzun vadede Üniversitemizi uluslararası bir yükseköğretim merkezi durumuna taşıyacak niteliktedir. Bu bakımdan gelecek vizyonumuzu ve buna bağlı olarak Üniversitemizin yol haritasını tespit ederken çok yönlü, sürdürülebilir, farkındalık oluşturacak özellikte adımlar atmaya çalışıyoruz. Kesintisiz ve nitelikli bir büyümenin, kalıcı başarıların ve marka haline gelmiş kurumlar oluşturarak buradan geçtiğine inanıyorum. Çaycuma ilçemizde kurulması için titizlikle çalışmalar yürüttüğümüz Sivil Havacılık Yüksekokulu da bu adımların en önemlilerinden bir tanesi durumundadır. Ülkemiz ve bölgemiz için çok büyük anlam ve önem taşıyan Filyos projesinin tamamlayıcı faktörlerini Üniversitemiz bünyesi içerisinde hayata geçirebilmek adına Çaycuma yerleşkemize büyük önem vermekteyiz. Gerek sosyo-ekonomik hususiyetleri gerekse coğrafi olanakları ile bölgemizin en önemli merkezlerinden biri haline gelen Çaycuma ilçesinde yüksek potansiyelli ve gelecek vaat eden projeleri hayata geçirmekteyiz. Sivil Havacılık Yüksekokulu'nu da ülkemizin dünya liderliğine hazırlandığı havacılık sektörü için anahtar rolünde bir akademik birim olarak görüyorum. Sivil Havacılık Yüksekokulu çok iyi derecede yabancı dil bilen, ileri bilgi ve beceriye sahip, hava ulaştırma sektörünün ihtiyacı olan nitelikli elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Nitelikli, donanımlı, iyi eğitimli bireyler olarak havacılık sektörüne dâhil olacak öğrencileri mezun edeceğimiz çağdaş bir akademik birimi Çaycuma ilçemize ve Üniversitemize kazandıracak olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyor, bu duygularımızı paylaşan, büyüme ve gelişme yönündeki çalışmalarımıza katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU KURULACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Açın açın ışe giremeyecek bir sürü adam yetistırin girse bile bi lise mezunundan farkı olmayan lisans da bile aynı tecrübe şartı aranan insanlar yetiştirin. Benim görüşüm bir SHYO mezunu olarak bütün SHYO lar kapansın hiçbir avantajı kalmadi bu okulların liseler açılsın boşuna insanlara fazladan 5 yıl okutmasınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havaci ~ 10 yıl önce
Birbiri ardina aciliyor ama halen Dhmi gibi havacilik kurumlari buradan mezunlara kpss'de dahi kontejan vermiyor neyazikki!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
herkül ~ 10 yıl önce
yaa bu ülkede açılan hiç bir bölüm, okul, fakülte gerçekten ihtiyaç doğrultusunda ve o ihtiyacı karşılamak için açılmamıştır!!! sırf açmış olmak için açılan okullar,yapılan yollar,avmler,onlar bunlar şunlar... Hangi gün yaptıkları işin arkasında durmuşlar, bu ülkede şu an 20 'nin üstünde Sivil Havacılık Yüksekokulu var, ortalama her yıl 40 ar mezundan 800 kişi eder, kaçı işe giriyor, taş çatlasa 50'si 100'ü. Yazık günah değil mi ya soruyorum size???? O kadar umutlarla kazanılsın,sonra da onlara hiç bir yol yordan gösterilmesin,iş imkanı verilmesin, hepsi geçin ülkemizin ve avrupanın 1 numarası THY 'nın iş alımların'da mezun olunması gereken bölümler de Sivil Havacılık Yüksekokulu olmasın.... bırakın bu işleri!!!! yazık günay ayıp.... diyecek kelime yok... Havacılık mezunu olacaksın, Havayolu şirketine başvuramıyacaksın.. OLDU GÜZEL ÜLKEM OLDUUU..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oof of ~ 10 yıl önce
Sebeb, SHYO mezununu yetiştirdikten sonra bolluk olur, maaşlar düşer zihniyeti. Yetkilendirmesi imkansız, uzun olan başka teknik okul mezunlarını al tepe tepe 3 kuruşa çalıştır. Yetkili abim, tecrübeli ve yetkili azlığından değeri artsın, 3-5 kat para alsın..
zzzz ~ 10 yıl önce
TYP ile sağdan soldan tornacı, kaportacı ,elektrik öğretmeni topluyacaklarına sivil havacılık yüksek okulu açılması gayet mantıklı. Sonuçta bu okullar olmadığı için böyle ihtiyaç duyuluyor. Eğitime destek verilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asd ~ 10 yıl önce
sakın açmayın bu tür okulları ve bölümleri. meslek tekelcilerinin tekerine çomak sokmuş olursunuz. bu ülkede binlerce doktor ihtiyacı olduğu halde yeni tıp fakülteleri açılmasın diyenler bile var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrucu ~ 10 yıl önce
Buradaki sorun, sektorde yer tutan yöneticilerin şirketin ilgili butcesini az adama pay etmek için adam isthidamı yapmak istememesi- çeşitli bahanelerle- tecrubesiz-işe yaramaz vs... Havacılık büyüyor, adama ihtiyacıda var, bu sebebten piyasada tecrubeli sayısıda yetişmediği için, o grubun piyasası yukseliyor.. işverende napsın adam istihdamı yapmak istemiyor..kısır döngü yani..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 10 yıl önce
Acun bakalim boyunun ne kadar uzayacak ya da kaç kişinin hayati mahvolacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000