29 Ocak 2009, Perşembe 09:50:50

Sivil Havacılık Yüksek Okuluna ilk atama!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi bünyesinde 1997 yılında kurulan Sivil Havacılık Yüksek Okulu'na ilk kez müdür atandı. Bölümün önümüzdeki eğitim döneminde öğrenci alması için çalışmalar sürdürülüyor.
  • Arkadaşım zannedersem amele gibi çalışma değimini şaka olsun diye kullandın.Azimli,disiplinli,Yaptığı işin bir sonraki aşamsını görerek,Emniyet tedbirlerini alarak,Öğrenmek için var gücüyle işyerinde ve evinde çalışmayı kasdettin zannedersem. Hazır böyle kendini yayarak armut fiş ağzıma düş durumları olamaz.Doktorlara bak bakalım kaç yaşına kadar hocam hocam diyerek gerçek manada doktor olabiliyorlar.Tüm camiaya saygılar .
  • Artık bu işin de suyunu çıkardılar.Anadolu ve Erciyes Üniversiteleri mezunları bile iş bulamazken, ardı ardına açılan SHYO'lardan mezun olanlar nasıl iş bulacaklar. Sonradan açılanları kapatacağınıza yenilerini açıp bu işi de ayağa düşürdünüz. Amele pazarlarından toplarsınız artık SHYO mezunlarını.Günlük işçi olarak çalıştırırsınız uçak üzerinde.Nerde kaldı kalite.Eeeyy SHGM el koy bu işe.Sonra herkes uçak teknisyeniyim diye geziyo bu memlekette.
  • shyo 2yıldan 4yıla çıkarmakla genç arkadaşlara büyük haksızlık yapılmıştır birde lisans vermeden mezun etmek olayı iyice vahim hale getirmiştirancak bunlar aşılamayacak şeylerdeğil ancak uçak teknisyeni olabilmek için amele gibi çalışmak şart hiçbirşekilde komleks yapmadan bu işi başka öğrenmenin yolu yok
  • İyi hoş sivil havacılık yüksekokulu açıyorsunuz.Peki alt yapı var mı? yok...Bu iş bina dik olmuyor havacılık eğitimi çok farklı temele dayanmaktadır.Aldığınız eğitimler şirketten şirkete bile değişebilir.Bunun için çok ciddi ve esnek ders müfredatı yapılmalıdır.Erciyes ve Kocaeli shyolar bile kendini toparlayamadılar 10 yılı aşkın geçmişeleri olmasına rağmen.Uçaksız havacılık eğitimi :)... Ayrıca ülkemizde faliyette 3 tane shyo vardır. 1.Anadolu Üni-shyo,2.Erciyes Üni shyo,3.Kocaeli Üni-shyo...Bir klaç myoda da Sivil hava işletme bölümü.Doğru bilgi doğru eğitim lütfen Şu an mezunlar bile sektöre girmede zorlanıyor...
  • ARAŞTIRDIM, HİÇBİR SİVİL HAVACILIK YÜSEK OKULUNDA MÜDÜRÜNDEN EĞİTMENİNE HİÇ BİRİ SİVİL HAVACILIKLA İLGİLİ İNSANLAR YOK. HEPSİ İSTİSNASIZ BAŞKA ÜNİVERSİTELERDE OKUMUŞ SİVİL HAVACILIK EĞİTİMİ ALMAMIŞ SEKTÖRÜ BİLMEYEN KİŞİLER MERAK EDİYORUM SİVİL HAVACILIK YÜKSEK OKULUNDAN KAÇ KİŞİ MEZUN OLDU BUNLARDAN MÜDÜR YADA EĞİTMEN ATANMA YETERLİLİĞİNE SAHİP OLAN VARMI? SİZE BİR YOL GÖSTEREYİM SEKTÖRDEKİ BENİM GİBİ EMEKLİLERİ TOPLAYIP EĞİTME KAPASİTESİ OLANLAR EĞİTİM VERSİN BUNLAR BİR SEFERE MAHSUS OLSUN YETİŞTİRİLECEK ELEMANLAR ARAŞTIRILSIN HİÇ BİRŞEY BİLMİYORLARSA TÜRK HAVA KUVVETLERİNDEN YARDIM ALSINLAR YADA TÜRK HAVA YOLLARI A.O. EĞİTİM BAŞKANLIĞINDAN LİSTELERİ ALSINLAR. İMAM HATİPLİLER BU İŞİ YAPAMAZ SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • Değerli Yetkililer: En sonunda SHYO ları da bitirdiniz ve hala yeni okul açıp insanların hayalleri ile oynuyorsunuz. Havacılık eğitimini üniversite bazında alıpta elinde lisansı olmadan mezun olanlar bugün havacılık sektöründe vasıfsız amele olarak görülmektedir. Verebiliyosanız mezunlarınıza SHD-T-35 veya EASA bakım teknisyeni lisansı verin de mezunlarınız iş bulsun. Piyasa da astsubay emeklisi çakma teknisyenlerden kurtulur ve havacılık çok daha emniyetli bir hal alır.
  • 1-eskişehir SHYO 2-kayseri SHYO 3-kocaeli SHYO 4-dumlupınar MYO 5-kapadokya MYO 6-19 mayıs SHYO ( kuruluş safhasında) 7-Dicle SHYO ( kuruluş safhasında) * eksik bile olabilir. ** LÜTFEN,önce bilgi sahibi olalım sonra fikir .
  • HAYIRLI OLSUN

Dicle Üniversitesi bünyesinde 1997 yılında kurulan Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürlüğü'ne Prof. Dr. Selim Erdoğan atandı.

Gelişmekte olan havacılık sektörüne eleman yetiştirme amacıyla kurulan yüksekokulun yıllar sonra ancak şimdi faaliyete geçirildiğini anlatan Erdoğan, bölümün bölge için önemli bir eğitim kurumu olacağına inandığını kaydetti.

Okulun alt yapı çalışmalarının hızla devam ettiğini anlatan Erdoğan, Türkiye'nin üçüncü Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nu faaliyete geçirebilmek için üniversite ve kuruluşlarla temasa geçtiklerini söyledi.

Hızla devam eden bu çalışmalar sonucunda 2009 - 2010 öğretim yılında eğitim ve öğrenime başlayabilmek için gerekli yerlere başvurulacağını ifade eden Erdoğan, bu alandaki eleman açığını kapatacağına inandığı yüksekokul mezunlarının iş bulma konusunda da bir sıkıntı yaşamayacağını ifade etti.

Sivil Havacılık Yüksek Okuluna ilk atama!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

teknik inspector ~ 15 yıl önce
Arkadaşım zannedersem amele gibi çalışma değimini şaka olsun diye kullandın.Azimli,disiplinli,Yaptığı işin bir sonraki aşamsını görerek,Emniyet tedbirlerini alarak,Öğrenmek için var gücüyle işyerinde ve evinde çalışmayı kasdettin zannedersem. Hazır böyle kendini yayarak armut fiş ağzıma düş durumları olamaz.Doktorlara bak bakalım kaç yaşına kadar hocam hocam diyerek gerçek manada doktor olabiliyorlar.Tüm camiaya saygılar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air_psycho ~ 15 yıl önce
Artık bu işin de suyunu çıkardılar.Anadolu ve Erciyes Üniversiteleri mezunları bile iş bulamazken, ardı ardına açılan SHYO'lardan mezun olanlar nasıl iş bulacaklar. Sonradan açılanları kapatacağınıza yenilerini açıp bu işi de ayağa düşürdünüz. Amele pazarlarından toplarsınız artık SHYO mezunlarını.Günlük işçi olarak çalıştırırsınız uçak üzerinde.Nerde kaldı kalite.Eeeyy SHGM el koy bu işe.Sonra herkes uçak teknisyeniyim diye geziyo bu memlekette.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kıng ~ 15 yıl önce
shyo 2yıldan 4yıla çıkarmakla genç arkadaşlara büyük haksızlık yapılmıştır birde lisans vermeden mezun etmek olayı iyice vahim hale getirmiştirancak bunlar aşılamayacak şeylerdeğil ancak uçak teknisyeni olabilmek için amele gibi çalışmak şart hiçbirşekilde komleks yapmadan bu işi başka öğrenmenin yolu yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bluewings ~ 15 yıl önce
İyi hoş sivil havacılık yüksekokulu açıyorsunuz.Peki alt yapı var mı? yok...Bu iş bina dik olmuyor havacılık eğitimi çok farklı temele dayanmaktadır.Aldığınız eğitimler şirketten şirkete bile değişebilir.Bunun için çok ciddi ve esnek ders müfredatı yapılmalıdır.Erciyes ve Kocaeli shyolar bile kendini toparlayamadılar 10 yılı aşkın geçmişeleri olmasına rağmen.Uçaksız havacılık eğitimi :)... Ayrıca ülkemizde faliyette 3 tane shyo vardır. 1.Anadolu Üni-shyo,2.Erciyes Üni shyo,3.Kocaeli Üni-shyo...Bir klaç myoda da Sivil hava işletme bölümü.Doğru bilgi doğru eğitim lütfen Şu an mezunlar bile sektöre girmede zorlanıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SARHOŞAHTAPOT ~ 15 yıl önce
ARAŞTIRDIM, HİÇBİR SİVİL HAVACILIK YÜSEK OKULUNDA MÜDÜRÜNDEN EĞİTMENİNE HİÇ BİRİ SİVİL HAVACILIKLA İLGİLİ İNSANLAR YOK. HEPSİ İSTİSNASIZ BAŞKA ÜNİVERSİTELERDE OKUMUŞ SİVİL HAVACILIK EĞİTİMİ ALMAMIŞ SEKTÖRÜ BİLMEYEN KİŞİLER MERAK EDİYORUM SİVİL HAVACILIK YÜKSEK OKULUNDAN KAÇ KİŞİ MEZUN OLDU BUNLARDAN MÜDÜR YADA EĞİTMEN ATANMA YETERLİLİĞİNE SAHİP OLAN VARMI? SİZE BİR YOL GÖSTEREYİM SEKTÖRDEKİ BENİM GİBİ EMEKLİLERİ TOPLAYIP EĞİTME KAPASİTESİ OLANLAR EĞİTİM VERSİN BUNLAR BİR SEFERE MAHSUS OLSUN YETİŞTİRİLECEK ELEMANLAR ARAŞTIRILSIN HİÇ BİRŞEY BİLMİYORLARSA TÜRK HAVA KUVVETLERİNDEN YARDIM ALSINLAR YADA TÜRK HAVA YOLLARI A.O. EĞİTİM BAŞKANLIĞINDAN LİSTELERİ ALSINLAR. İMAM HATİPLİLER BU İŞİ YAPAMAZ SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucakci ~ 15 yıl önce
Değerli Yetkililer: En sonunda SHYO ları da bitirdiniz ve hala yeni okul açıp insanların hayalleri ile oynuyorsunuz. Havacılık eğitimini üniversite bazında alıpta elinde lisansı olmadan mezun olanlar bugün havacılık sektöründe vasıfsız amele olarak görülmektedir. Verebiliyosanız mezunlarınıza SHD-T-35 veya EASA bakım teknisyeni lisansı verin de mezunlarınız iş bulsun. Piyasa da astsubay emeklisi çakma teknisyenlerden kurtulur ve havacılık çok daha emniyetli bir hal alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
info ~ 15 yıl önce
1-eskişehir SHYO 2-kayseri SHYO 3-kocaeli SHYO 4-dumlupınar MYO 5-kapadokya MYO 6-19 mayıs SHYO ( kuruluş safhasında) 7-Dicle SHYO ( kuruluş safhasında) * eksik bile olabilir. ** LÜTFEN,önce bilgi sahibi olalım sonra fikir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAPTAN1 ~ 15 yıl önce
HAYIRLI OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000