26 Ekim 2016, Çarşamba 09:01:35

Sivil Havacılık Okulu için savaş uçağı getirildi

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda eğitim için kullanılmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından savaş uçağı gönderildi.
  • Fizan da da SHYO var mı?
  • SIVIL HAVACILIK okuluna SAVAS UCAGI... vay anam vay. Bizim bebeler temel prensipleri cozdu, once ucak nasil ucar saga sola nasil doner piston motor nedir saft nedir pervane nedir poto static nedir hallettik SAVAS UCAGININ detaylarini ezber etmek kaldi SIVIL HAVACILIK OGRENCILERINE. Yuh diyorum ya bu kadar ozentilik bu kadar alakasizlik ancak guzel ulkemde olurdu zaten.
  • Bizim üniversiteye de sadece motoru gelecek miş tamamı niye verilmiyor?
  • Bizim okulumuzada gönderinn
  • Güzel bir şey yapılmış bravo. Şunun üzerindeki parçaların nasıl sökülüp takıldığını ne işe yaradığını anlatacak öğretmen olsa teknikte çağ atlarız. Bir gyro nasıl çalışıyor bunu bilmeden mühendislik unvanı alan gençlere yazık oluyor. O sebeple bir altimetre, bir pusula bile üretemiyoruz. Yazık geçen yıllara. Artist murat efendi de çıkar " eh sen de buzdolabı üret diğer buzdolaplarina benzemesin" der. Teknik seviye bu kadar. Çakma uçakların çakma starları.
  • 1967 yılı, imalat hat numarası 0208. 1967 de Hava kuvvetlerinde Phantom yoktu. 70lerin sonlarında kullanıma girdi.
  • yapmayın yaaa heryere bu hayal satan okullardan açtınız!!! bu insanların çoğu işssiz kalacak 3 atne okul kalsın ama adam gibi olsun yazık!!
  • Kuyruktaki 67 ile başlayan rakam uçağın 1967 imal yılı olduğunumu yoksa 1967'de hava kuvvetlerinde hizmet vermeye başladığınımı gösteriyor. Pilotlar cevap verirse sevinirim.. Teşekkürler

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda eğitim için kullanılmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından savaş uçağı gönderildi.

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, öğrencilerin eğitiminde kullanılmak üzere yaklaşık 1 yıl önce Hava Kuvvetleri Komutanlığından uçak talep etti. Bu talebi değerlendiren Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kastamonu Üniversitesine F-4 Savaş Uçağı gönderdi. Bir TIR’ın üzerine konuşlandırılan F-4 Savaş Uçağı, karayoluyla Araç ilçesinden Kastamonu Üniversitesine getirildi.

Burada konunu uzmanları tarafından montajına başlanan F-4 Savaş Uçağının 10 gün sonra montajının tamamlanacağı öğrenildi.

F-4 Savaş Uçağının Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda hem görsel olarak hizmet verecek hem de öğrencilerin eğitiminde kullanılacak.



Sivil Havacılık Okulu için savaş uçağı getirildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

ercan ~ 7 yıl önce
Fizan da da SHYO var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SIVIL ~ 7 yıl önce
SIVIL HAVACILIK okuluna SAVAS UCAGI... vay anam vay. Bizim bebeler temel prensipleri cozdu, once ucak nasil ucar saga sola nasil doner piston motor nedir saft nedir pervane nedir poto static nedir hallettik SAVAS UCAGININ detaylarini ezber etmek kaldi SIVIL HAVACILIK OGRENCILERINE. Yuh diyorum ya bu kadar ozentilik bu kadar alakasizlik ancak guzel ulkemde olurdu zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne fark eder ~ 7 yıl önce
Uçak işte ne fark eder. Jet motoru da var ne güzel.
AVİATOR ~ 7 yıl önce
Emin olabilirsiniz bunları anlatmayan sözde sivil havacılık yüksek okulu olduğu kadar anlatan okullarda var saydığınız 6 şeyden 5 ini biliyorum sayın sözde havacı birazda gelişmeye çalışalım değil mi 70 yaşındaki personelle yürümüyor bu işler
bryan ~ 7 yıl önce
Bizim üniversiteye de sadece motoru gelecek miş tamamı niye verilmiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Börcir ~ 7 yıl önce
Zamanla önce motor sonra kaşar en son kaporta... Senin okul neresi ki kovboy? Hemen gönderelim
Ege üni ~ 7 yıl önce
Bizim okulumuzada gönderinn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel ~ 7 yıl önce
Güzel bir şey yapılmış bravo. Şunun üzerindeki parçaların nasıl sökülüp takıldığını ne işe yaradığını anlatacak öğretmen olsa teknikte çağ atlarız. Bir gyro nasıl çalışıyor bunu bilmeden mühendislik unvanı alan gençlere yazık oluyor. O sebeple bir altimetre, bir pusula bile üretemiyoruz. Yazık geçen yıllara. Artist murat efendi de çıkar " eh sen de buzdolabı üret diğer buzdolaplarina benzemesin" der. Teknik seviye bu kadar. Çakma uçakların çakma starları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
selam ben Murat ~ 7 yıl önce
Gyro bilmeden altimetre ve pusula yapılamıyor alakası kurdun ya. Çok teknik konuştun selam vereyim dedim...
havacı ~ 7 yıl önce
gençler yeterki öğrenmek isteyin okullarınız biz uçak teknisyenlerini eğitimci olarak alsınlar tüm her şeyiyle sizlere teknik bilgileri zevkle anlatırız ama maalesef okullar bizleri nedense okutman olarak almaya yanaşmıyor.halbuki bu camiada yetişmiş bizler çok daha detaylı bilgilerle sizleri donatabiliriz.sv.hv.cılık okullarına burdan çağrı yapmak istiyorum.
Güzle'e ~ 7 yıl önce
F-4'mü çakma uçak? Cahil liseli ergenler; dışarı lütfen!
Selam Murat ~ 7 yıl önce
Sen kuranı oku oğlum. Nasıldı? tv alınca içinden kullanım kılavuzu çıkıyor değil mi? Hah işte o da senin kılavuzun. Anladın sen onu.
Phantom ~ 7 yıl önce
1967 yılı, imalat hat numarası 0208. 1967 de Hava kuvvetlerinde Phantom yoktu. 70lerin sonlarında kullanıma girdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Phantom Phorever ~ 7 yıl önce
Yarım bilgiyle klavyeciliğe iyi bir örnek olmuşsunuz. Hv.K.K.lığına ilk gelen F4E'ler 73-017 ila 73-056 kuyruk numaralı FMS serisi 1974 yılında hizmete girmişti, ikinci parti ise 1978 yılında. Daha sonra ikinci el olarak USAF serisi 20 yıllık uçaklar geldi ki, bunlar 1966-68 yılları ile başlar. RF4E/GAF ayrı konu. Bu uçakla uçan biri olarak eski dostumu gördüğüme sevineyim mi, üzüleyim mi bilemedim. Statik display ya da eğitim yardımcısı olarak tahsis edilen diğer uçaklara bakınca üzülüyorum. Umarım Konya gibi, Büyükçekmece gibi kıymetini bilirler ve korurlar.
Hasan Hasret ÇAKMAK ~ 7 yıl önce
Türk Hava Kuvvetleri envanterine F-4E uçağı ilk defa 1974 yılında 40 uçaklık paket olarak girmiştir. Bu paketteki uçaklar PD-1 (Peace Diamond) serisi olarak adlandırılırlar. İkinci 40 uçaklık paket 1977 senesinde gelmiş ve PD-2 olarak adlandırılmıştır. Bu 2 paketteki uçaklar sıfır olarak yani fabrikasından alınmıştır. Zaten 1977 model uçaklar MC DONNELL DOUGLAS şirketinin imal ettiği son F-4E uçaklarıdır. Bundan sonra F-15 imalatına başlamıştır. Bundan sonra gelen uçaklar yardım adı altında önceden Amerikan Hava Kuvvetlerinde uçmuş daha düşük İmal tarihine sahip uçaklardır. Bu uçaklar çeşitli tarihlerde ve miktarda gelen uçarlardır. Ancak düşük tarihli olmalarına rağmen üzerindeki bazı uçuş aletleri ve sistemleri ABD tarafından upgrade edilmişler yani günün şartlarına uygun hale getirilmiş durumdaydılar.Türk.Hava kuvvetleri envanterine giren son F-4E'ler 112 ve 172.nci Filo Komutanlıklarına verilmişlerdir. (Gri renkte olup burnunda köpek balığı dişleri vardı.) Zaten F-4E modernizasyonu (F-4E 2020 terminatör) bu ilk envantere giren PD-1ve PD-2 uçaklarından yapılmıştır. Ha bu kadar bilgi nerden diye aklınıza takılırsa açıklayayım; Ben bir pilotçuk değilim, 1981den 2001 senesine kadar bu uçakta 3600 saat uçmuş, bu uçakta uçuş öğretmenliği yapmış, 1.nci Körfez savaşına katılmış, Kardak krizinde Türkiye Cumhuriyetinin onurunu korumuş, Ege denizi üzerinde defalarca Dog Fight yapmış, 112.nci Her Hava Önleme Filosunun 25.nci Komutanı olmuş bir PİLOTUM.
Kartal ~ 7 yıl önce
Çünkü Amerika'da zaten uçuyordu, o registration'la da Türkiyeye geldi...
hayal ~ 7 yıl önce
yapmayın yaaa heryere bu hayal satan okullardan açtınız!!! bu insanların çoğu işssiz kalacak 3 atne okul kalsın ama adam gibi olsun yazık!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 7 yıl önce
Kuyruktaki 67 ile başlayan rakam uçağın 1967 imal yılı olduğunumu yoksa 1967'de hava kuvvetlerinde hizmet vermeye başladığınımı gösteriyor. Pilotlar cevap verirse sevinirim.. Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir e ~ 7 yıl önce
her haltı pilotçuklar bilecek diye birşey yok..gözünüzde büyütmeyin bu kadar amerikada maymun bile uçak kullandı...google amca ya bile yazsan sana cevabını verir..araştırmacı ol biraz
Geri ~ 7 yıl önce
Şurda sana adam efendice soru sormuş. Aydınlatma tarzına güleyim*...
Hasan Hasret ÇAKMAK ~ 7 yıl önce
67 rakamı o uçağın imal yılını gösterir.
Maymun ~ 7 yıl önce
Maymundan farkın olsun biraz seni gidi ezik seni...
Ev sahibi ~ 7 yıl önce
Uçağın üretim hattına konulduğu tarihi gösterir. 67'de koymuşlarsa 68de çıksa da 67 ile tescillenmiştir.
maymun yazana ~ 7 yıl önce
keşke sende maymun kadar olabilseydin büzük ama nerdeeee
MisafirE:) ~ 7 yıl önce
Haklısın ... Hatta buralara yorum yazmayı öğrenmiş maymun bile varmış ...:) sayende bunu da gördük :) teşekkürler .....
Adamım ~ 7 yıl önce
Maymundan teknisyen de yaptılar mı kardeş? Maymuna ayırdığın vakti keşke eşine çocuğuna ayırsan bak işine demiyorum...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000